Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sluka mas muj neskonaly obdiv za orietaci v kocicim zradle. Z granuli koukni treba na orijen tam by mel byt vetsi obsah masa. Jak se trochu oklepu z tretiho ditka snad se do toho studia taky ponorim ![]()
@KačuliKačka jj ja vim. Kdy jsi presne narozena Kaci?
Ja budu doufat ze vyjimka je pribuzna a vsechny ostatni stirky jsou jako ty jo
![]()
@KačuliKačka to uz jsi skoro na pomezi dalsiho znameni. Ja se tak daleko nedohrabu. Nejzazsi termin by byl 15 a sni tak daleko nechci dojit uz toho mam plny bryle
by se mi libil aspon konec rijna ![]()
@quinny tobě se může líbit co chce, ale kdy se prďolka rozhodne přijít na svět, asi moc neovlivníš ![]()
A bude to holčička??? ![]()
@hellivete Děkuji ti, ale ten gumový kartáč pomůže jak? Na ten se přeci ty chlupy nenachytají, tak jak je pak zlikviduješ? Stačí už je nějak smést? Děkuji.
Na ten nástavec se podívám, máme v plánu koupit vysavač, pokud ještě seoženeme něco silného, EU zase čarovala s předpisy ![]()
Ten Biocats máme Fresh, má zelený okraj. Dneska ho budu poprvé sypat, tak jsem zvědavá a než ho dodělám, pokusím se někde sehnat ten Zverlit nebo Čiči.
Zdravím všechny kočkomilky - jsem budoucí majitelka britské kočičky, zatím se snažím na příchod kotěte k nám domů připravit a načíst spoustu knih a různých článků na internetu, ale mám podezření, že realita asi bude stejně jiná
. Můžu se sem tedy mezi vás vetřít a mít pár dotazů? Díky.
@betuska.bathory Klidně se dotazuj - když tak projeď pár stránek zpět (celé to asi fakt nedočteš
), nové přírůstky se tu zrovna řešily.
Ovšem zejména je nutné vetřít se s fotkama, že ![]()
@Pipet
Kotě se narodí kolem Vánoc, doma ho budeme mít až na jaře, takže fotky ještě nemám, pokud diskuse do té doby vydrží, pak vás zahltím, protože už se hrozně těším
Takže pár dotazů - sundaly jste např. záclony z oken, odstranily pokojové kytky, jak jste chránily nábytek před poškrábáním? První týden budu s kočičkou doma, ale pak už půjdu do práce..tak se bojím, aby se jí něco nestalo.
No, to by mě taky zajímalo.. Zatím jen eliminuji pobyt koček na klavíru a stolech. Záclony jsou na ně vysoko..
@betuska.bathory Diskuse běží už pár let, tak do jara snad vydržíme ![]()
My záclony doma nemáme, jen v dětském pokoji mají takovou barevnou… kočku nezajímá.
Kytky mám teda tak, aby na ně nemohl dosáhnout.
Posledně jsem je přesazovala a než jsem je umístila na vhodné skříně atd., tak mi Ducan ožral nolinu
ale za chvíli mi ji zas vrátil ![]()
Nábytek taky neškrábe. Teda občas se o něco pokouší u jídelního stolu nebo židlí, ale jestli 2× za rok?
Koťátko by od chovatelky mělo být naučené na škrabadlo, takže pořídit škrabadla a snad to bude OK.
@betuska.bathory tak my nic doma neschovávali a ani kytky nedávali pryč. Máme celem 3 kočičáky, nejstaršího už 11 let ![]()
Nejmladší byl největší éro, ale nic neshazují, neničí, neškrábou… sem tam při lovu much shodí kytku z parapetu (letos asi 3× za celé léto). ![]()
Mám doma kytky nejedovaté, takže když je náhodou okusují, tak jim nic nehrozí… ale ví, že to nesmí dělat ![]()
Spíš bych dbala na to, aby měla kočička pravidelně zastřihávané drápky, pro případ, že bude chtít někde si šplhnout, aby nezůstala viset za drápek, pak taky aby při hrách nezraňovala vás.
Rozhodně pořídit škrabadlo, jedno větší nebo klidně i dvě (podle finančních možností). Naši mají 1 větší a 1 malé. Nábytek ani sedačku nikdy neškrábali
Defakto nejstarší Samík se naučil hned, Lota od něj no a prcek Charlie se krásně učil od těch dvou dospěláků ![]()
Uvidíš, co mají nebo měly kamarádky britky, tak ty jsou povahově klidné
Případné úpravy v bytě bych dělala až budete mít koťátko doma, pokud ho bude choatelka dávat správně ve 12 týdnech, bude umět už škrábat na škrabadle od maminky či ostatních kočiček
Stejně tak bude určitě naučené na záchůdek, takže bych si hlavu lámala až s případným problémem ![]()
@Pipet tak Nolina u nás byla totálně ožrána na cibulku, takže skončila zavřená v ložnici. Pak jim ještě jede buganvilea a oxalis, zbytek ponechávají bez povšimnutí ![]()
Zvláštní je, že na parapetech je kytky nezajímají, ale jakmile ty stejné přendám na konferák nebo stůl v kuchyni, jdou po nich jak diví ![]()
Našla jsem starší, takovou srandovní fotku těch našich prdelek ![]()
Zleva - Lotynka (9,5), Charlie (4) a Samík (11,5)
@betuska.bathory To bych nevydržela takhle dlouho čekat na koťátko, ještě když se má teprve narodit
Já skoro nevydržela ty dva měsíce. My taky záclony nemáme, teda doma jo, na bytě v Praze jsou, ale moc si jich nevšímá, má tam místo, aby mohl skočit na parapet, tak ho záclony nezajímají. Stejně tak jako kytky, nekouše nic (ani trávu pro kočky
). A na škrabadlo bude určitě naučené. Ten náš je třeba tak zvyklý na vysavač, že mi po něm skáče a chce si hrát, tak ho občas vysaju taky, ať z toho něco má
Prostě bys kotě měla dostal socializované, naučené na škrabadlo a na záchůdek. Gardík nábytek neškrábe, ale co zkouší, tak lézt na nízky stolek. Čeká, až vstanu z postele a pak teprve se uráčí skočit na zem, je to holomek ![]()
@rainucha u nás se vytáhne vysavač a najednou nemám ani jednu kočku
nedejbože bych je chtěla vyluxovat… to by asi měli infarkt
![]()
JO, s tím stolkem to máme taky tak… Samuel leží buď na klávesnici u pc nebo na konferáku a nesleze, dokud nejsem nebezpečně blízko
![]()