Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipet Nojo, dneska jsem začala 35tt
Snad to nepřijde dřív - dnes jsem byla na krvi kvůli játrům a vyšlo to trochu blbě, tak zobu léky a ve čtvrtek na kontrolu. Poslední co chci je vyvolávaný předčasný porod, tak snad to bude v pohodě! Ale všechno mě svědí až hrůza
Ještě nemám přivezenou postýlku a já nemám nakoupeno do porodnice ![]()
@Locusta U nás taky rodinka trochu nezvládá, pořád nějaký připomínky co se týče koček ![]()
@rainucha Tak to jsme na tom stejně
A hrozně je štve, že si z toho nic nedělám a klidně s nima i spím
Myslím, že jak bude mimčo, tak ty připomínky budou ještě horší
Ale s čerstvým miminkem samozřejmě spát nebudou ![]()
@Locusta A nedej bože když se vyskytne alergie či tak - to budou říkat: Ale my ti to říkali
Ale určitě nic takovýho nebude. Tak se nechme překvapit, jak to dopadne. Musíme je hezky postupně seznámit a bude to OK a pak budou kočičky hlídat miminka ![]()
Takže si nemyslíte že by nám mohly nějak ublížit a nemusím se strachovat že bych ho musela dát pryč
a až se malé narodí tak taky ne??
Já právě jen četla cosi o toxo.. něco něco, ale že to je jen z trusu a spíš u venkovních koček a ne domácích.. Já jsem dostala na narozeniny kocourka perské činčily a je to můj mazel a měsíc na to jsem se dozvěděla že jsem těhotná a taky mi furt okolí připomíná pozor na kočku atd..ale na netu píšou jen o těch koč. hovínkách.. U rodičů mám ještě další dvě tak s těma se moc nemazlím ale tady s tím furt a narazila jsem na tuhle diskuzi tak jsem se chtěla zeptat na názor váš než ze článků na netu..
Ahoj holky, pravidelně tuto diskuzi sleduju, ale nepřispívám tak často. Dodatečně přeji vám i vašim kočičkám vše nejlepší v Novém roce
![]()
@Katianka Abys od kočky chytila toxoplazmozu, musela bys sníst 2 dny starý kočičí bobek. Teoreticky je to možné, když se nečistí záchodek každý den a pak si nemyješ ruce, ale předpokládám, že nejsi zas tak prase ![]()
Častěji se nakazí z neumyté zeleniny, ze špatně tepelně upraveného masa (králičí například).
Tak se neboj. Navíc plno lidí toxoplazmozu mělo - pak už jsi imunní. Projevuje se jako chřipka… Třeba už máš protilátky (dá se zjistit z krve).
Ale pro těhotné v 1.trimestru je nebezpečná, to je fakt. Od kočky se ale s vysokou pravděpodobností nenakazíš.
@Katianka neboj se toho, je to rozšířený mýtus. Toxoplasmozu můžeš chytit třeba i ze špatně umyté zeleniny, ani nemusíš mít kočku.
Já kočičku mám a měla jsem jí i když jsem byla těhotná a všechno bylo v pořádku. Čistila jsem i kočičí wc. ![]()
Jo a ještě kočka - nakažená kočka - vylučuje původce nákazy asi 3 týdny a pak šlus.
Nejčastěji jsou to kočičí puberťáci volně pobíhajících micin.
O té zelenině jsem to taky četla..
UFF holky moc díík! Záchod teď radši čistí přítel, ale když sem tam něco vyberu (lopatkou) tak se jdu hned umýt.
A když jste porodily tak jste pořád kočičku měly doma?
@Katianka no jasný, že jsem kočku po porodu nedala pryč. Nikdy bych to neudělala, že bych jí dala pryč jen proto, že se mi narodilo mimčo. ![]()
Jsou takový lidi, ale já tohle vážně nepochopím. Kdyby kočka ubližovala, tak to už by bylo něco jinýho no.
Ale u nás je to v pohodě. Kocour je spíš plachej a první týdny se spíš držel dál od malé.
Teď je dceři 13 měsíců a jsou už kamarádi.
Ale když ho dcera zatahá třeba za ocas, tak kocour zdrhá ![]()
Taky bych kočku nedala z doma, jen kdyby byly velké problémy, a to bych je stejně dala k příbuzným a ne cizím lidem. A taky si myslím, že budou malou považovat za vetřelce a pár týdnů se se mnou třeba nebudou bavit ![]()
Tak to jsem ráda že nejsem sama kdo má takový názor. tak ještě jednou moc děkuji!! ![]()
@rainucha to si piš, že miminko pro čičiny bude vtřelec, u nás to tak bylo ![]()
Náš kocour pěkně trucoval
Ale pak si zvykl a jsou parťáci ![]()
@Yasminn Proto jsem mu pořídila kámošku, aby na to trucování nebyl sám
Ale věřím, že pak to bude OK. Chodí k nám malý synovec a kocour mu pořád utíká a on za ním leze po čtyřech, občas zatahá za ocas, ale kocour se ani neožene
Už se těším, jak to dají dokupy ![]()
@Katianka kočičky jsou nejlepší hračky pro miminka ![]()
https://www.youtube.com/watch?…