Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4425
5.1.15 17:14

@Pipet Nojo, dneska jsem začala 35tt :lol: Snad to nepřijde dřív - dnes jsem byla na krvi kvůli játrům a vyšlo to trochu blbě, tak zobu léky a ve čtvrtek na kontrolu. Poslední co chci je vyvolávaný předčasný porod, tak snad to bude v pohodě! Ale všechno mě svědí až hrůza :roll: Ještě nemám přivezenou postýlku a já nemám nakoupeno do porodnice :)
@Locusta U nás taky rodinka trochu nezvládá, pořád nějaký připomínky co se týče koček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
5.1.15 17:17

@rainucha Tak to jsme na tom stejně :lol: A hrozně je štve, že si z toho nic nedělám a klidně s nima i spím :lol: Myslím, že jak bude mimčo, tak ty připomínky budou ještě horší :roll: Ale s čerstvým miminkem samozřejmě spát nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
5.1.15 17:26

@Locusta A nedej bože když se vyskytne alergie či tak - to budou říkat: Ale my ti to říkali :roll: Ale určitě nic takovýho nebude. Tak se nechme překvapit, jak to dopadne. Musíme je hezky postupně seznámit a bude to OK a pak budou kočičky hlídat miminka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
5.1.15 17:30

Takže si nemyslíte že by nám mohly nějak ublížit a nemusím se strachovat že bych ho musela dát pryč :( a až se malé narodí tak taky ne??
Já právě jen četla cosi o toxo.. něco něco, ale že to je jen z trusu a spíš u venkovních koček a ne domácích.. Já jsem dostala na narozeniny kocourka perské činčily a je to můj mazel a měsíc na to jsem se dozvěděla že jsem těhotná a taky mi furt okolí připomíná pozor na kočku atd..ale na netu píšou jen o těch koč. hovínkách.. U rodičů mám ještě další dvě tak s těma se moc nemazlím ale tady s tím furt a narazila jsem na tuhle diskuzi tak jsem se chtěla zeptat na názor váš než ze článků na netu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.1.15 17:36

Ahoj holky, pravidelně tuto diskuzi sleduju, ale nepřispívám tak často. Dodatečně přeji vám i vašim kočičkám vše nejlepší v Novém roce :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.15 17:37

@Katianka Abys od kočky chytila toxoplazmozu, musela bys sníst 2 dny starý kočičí bobek. Teoreticky je to možné, když se nečistí záchodek každý den a pak si nemyješ ruce, ale předpokládám, že nejsi zas tak prase :mrgreen:

Častěji se nakazí z neumyté zeleniny, ze špatně tepelně upraveného masa (králičí například).

Tak se neboj. Navíc plno lidí toxoplazmozu mělo - pak už jsi imunní. Projevuje se jako chřipka… Třeba už máš protilátky (dá se zjistit z krve).
Ale pro těhotné v 1.trimestru je nebezpečná, to je fakt. Od kočky se ale s vysokou pravděpodobností nenakazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.1.15 17:38

@Katianka neboj se toho, je to rozšířený mýtus. Toxoplasmozu můžeš chytit třeba i ze špatně umyté zeleniny, ani nemusíš mít kočku.
Já kočičku mám a měla jsem jí i když jsem byla těhotná a všechno bylo v pořádku. Čistila jsem i kočičí wc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.15 17:40

Jo a ještě kočka - nakažená kočka - vylučuje původce nákazy asi 3 týdny a pak šlus.
Nejčastěji jsou to kočičí puberťáci volně pobíhajících micin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
5.1.15 17:41

O té zelenině jsem to taky četla..
UFF holky moc díík! Záchod teď radši čistí přítel, ale když sem tam něco vyberu (lopatkou) tak se jdu hned umýt.
A když jste porodily tak jste pořád kočičku měly doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.1.15 17:57

@Katianka no jasný, že jsem kočku po porodu nedala pryč. Nikdy bych to neudělala, že bych jí dala pryč jen proto, že se mi narodilo mimčo. :nevim:
Jsou takový lidi, ale já tohle vážně nepochopím. Kdyby kočka ubližovala, tak to už by bylo něco jinýho no.
Ale u nás je to v pohodě. Kocour je spíš plachej a první týdny se spíš držel dál od malé. :mrgreen: Teď je dceři 13 měsíců a jsou už kamarádi. :P Ale když ho dcera zatahá třeba za ocas, tak kocour zdrhá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
5.1.15 18:05

Taky bych kočku nedala z doma, jen kdyby byly velké problémy, a to bych je stejně dala k příbuzným a ne cizím lidem. A taky si myslím, že budou malou považovat za vetřelce a pár týdnů se se mnou třeba nebudou bavit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
5.1.15 18:10

Tak to jsem ráda že nejsem sama kdo má takový názor. tak ještě jednou moc děkuji!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.1.15 18:29

@rainucha to si piš, že miminko pro čičiny bude vtřelec, u nás to tak bylo :D

Náš kocour pěkně trucoval :D Ale pak si zvykl a jsou parťáci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
5.1.15 18:37

@Yasminn Proto jsem mu pořídila kámošku, aby na to trucování nebyl sám :D Ale věřím, že pak to bude OK. Chodí k nám malý synovec a kocour mu pořád utíká a on za ním leze po čtyřech, občas zatahá za ocas, ale kocour se ani neožene :) Už se těším, jak to dají dokupy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.1.15 18:40

@Katianka kočičky jsou nejlepší hračky pro miminka 8)
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný