Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rainucha píše:
@KačuliKačka Aspoň že ten kocour má trochu rozum, i když pak začal lítat takyNechal se strhnout davem
co kdyby o něco přišel, že jo…
Charlie se už zklidnil, ale do nedávna byl taky jak velká voda, všude a nikde, dostával záchvaty šíleného lítání po bytě, nejraději před mým nic netušícím obličejem, popř. když jsem držela ještě v ruce hrnek kafe… ![]()
@KačuliKačka Tož co si Bruňous dělá kozy z tebe? Já teda Desenského moc nemám ráda ![]()
Takové to dlouhé vodítko - stopovačka? Ale to je v lese asi na prd, zamotáte se mezi stromy…
@rainucha To nemá moc hezké
Třeba alergie na něco v té kapsičce, uvidíš, co z toho bude…
Ducánek dneska na nějaké pomáhání se_e
, zdá se mi ![]()
@rainucha
U nás kapsičky Iams moc nesedly. Kocour po nich měl průjem, hrůza.
Něco podobného jako má Gardík u uší jsme měli taky, vypadá to jako alergie, ale u nás to bylo po granulích Proplan a ještě pár dalších značkách, ne po měkké stravě. U některých koček se to udělá na hlavě nebo krku, ani to nemusí mít na těle (hlavně zadek). Je to různé.
@hellivete Tak doufám, že to je „jen“ alergie - ty Iams právě paní v depozitu kupovala Myšce, tak ji je občas objednám. Ty žral i Gardík a nic. Takže mě napadají jedině ty adult.
Zase ale dostali macíčci masíčko, tak budu doufat, že se mu to spraví.
@Pipet Ducánek si trochu duncnul ![]()
@rainucha
Může to být ta Adult verze. Kotěcí se většinou dělají v lepší kvalitě, pro dospěláky už se nebojí to trochu ošidit.
@hellivete Šmejdi
Tak pak dám vědět, jak to vypadá. Dám tomu těch pár dní a uvidíme.
Ženy, asi to tady už zaznělo, potřebovala bych „mluvit“ s někým kdo má zkušenosti s pískem v moči u kocoura…dnes byl na sonu, něco mu tam našli, bude chodit na nějaké injekce…a dieta. Je tu někdo kdo s tím má zkušenost?
@marg náš měl písek, měl pouze dietu a veterinární pastu na okyselení moči. Máme ledvináře (má nevyléčitelné cysty v ledvinách). V době krize jsme kupovali granule Trovet pro ledvináře.
@KačuliKačka js to mám teď s Barneym taky
zdrhnul teda jen 2× před barákem, ale bylo vysloveně vidět jak se dělá srandu
teď nás napadlo jestli nemohl pocítit pach našeho starého kocoura, který se tu začíná objevovat, ale když na něj zavolame tak zdrhne
hodně venku cucha i DuDu tak nevím jestli je to možné…?
nejsi nahodou na FB skupině o psech…?
@Bomer nejsem, máme tady v Ostravě skupinku pejskařů, společně venčíme, jezdíme na hory a tak.
On právě začal tyhle alotria dělat v době, kdy mu asi byly ty 2 roky, což malí psi dospívají fyzicky i psychicky. Doma je to nejhodnější zvířátko, poslechne na poprvé, ale venku začal fakt být neposlušný… takže budeme zkoušet dlouhá vodítka na poslušnost a přivolávačky.
Dříve se nevzdálil na 20-30m, hlídal si mě, jakmile jsem byla daleko, hned se sám vracel. A teď si prchne klidně do lesa, já řvu a on je naprosto v klidu. Mrzí mě to, protože tak se trápíme oba na vodítku, nemůže si pohrát s psími kamarády, vyběhat se… ach jo ![]()
Nicméně zkusíme rady p. Desenského s lonžkou na volno a budeme trénovat.
@Pipet ono záleží jaké vodítko, dost jsme se o tom bavili, takže máme pár tipů. Nicméně jeho rady mi přijdou v tomto dobré, vyzkoušíme a uvidíme. Má pravdu v tom, že povelem „ke mně“ se pes tak vyváže z průseru jako je útěk, hrozící rvačka a pod.
Asi ne se vším bych u něj souhlasila, ale zase na druhou stranu, když vím i z osobních příběhů známých, kterým fakt pomohl se psy, v jistém směru má v mnoha věcech pravdu a obrovské zkušenosti.
My máme problém jen s tím přivoláním, uměl to výtečně, ale teď fakt zlobí a díky tomu musí být i mnohdy na vodítku tam, kde by si mohl poběhat, pohrát s psími kamarády… výsledkem je uražený pes a moje vytahané ruce.
@Bomer u něj je problém, že je to kříženeček kdo ví čeho, takže nemám možnost popř. rozvíjet nějakou povahovou vlastnost nějakého kousku „plemene“ v něm. On je fakt všehochuť ![]()
Třeba s šílenou radostí se snaží lovit kačenky na vodě, které mu samozřejmě uletí nebo uplavou. Ale v tu chvíli je prostě neodvolatelný a vlítne do vody i v zimě, viz. první foto, to bylo cca +8 C. Rád plave za klackama, nosí si je z vody, ale neaportuje. Má šíleně moc energie, takže i po 10 km procházce je stále ready, zatím co já jsem k. o. ![]()
Má mnoho psích kamarádů, se všemi relativně vychází dobře, i když na vodítku je prudič, to vyštěkává i na ostatní. Ale po puštění je mílius. Jeho největší kámoš je obřík vlkodav, před tím se od radosti válí na zádech, prostě ti dva jsou k popukání ![]()
Těžko říct, co je v něm vše namixováno… do cca 8 měs. vyrůstal v romské osadě někde na slovensku, dodnes se bojí deštníků, velkého smetáku a obouvací lžíce (takže ho museli bít).
Takže hledáme každou radu, jak na něj, loupežníka mého, aby zase poslouchal a mohli jsme si procházky užívat oba dva bez strachu, že se mi ztratí (nosí i reflexní vestičku, svítící obojek na večer, má známku, čip, lysetku z veteriny)
@KačuliKačka Možná mu začít zaměstnávat spíš hlavinku, než tlapky - hodinu lítá po procházce, ale 5 minut odpočine a může zas.
Nějaké pachové práce, rozlišování předmětů nebo tak ![]()
Na ulozto.cz zkus najít knížku „101 psích triků“, hodně inspirace.
Takové cvičení ho spíš unaví a třeba nebude tak vymýšlet blbosti.
Ještě mě napadá „pravidlo mrtvého muže“ - když chceš psa něco naučit, musí to být něco, co nedokáže i mrtvola.
Např. nehonit kachny dokáže i mrtvola - toto psa neučit, musíš najít nějaký trik… Třeba sednout si u rybníka a na povel do něj skočit. Je mnohem jednodušší naučit ho, co dělat má (sednout a čekat), než co dělat nemá (honit kachny).
Mno to si tak pamatuju z různého čtení o pesanech…
Ty určitě něco vymyslíš
![]()
@Pipet tak kachny mě nechávají klidnou, ale spíš teď řeším to utíkání za stopou a neuposlechnutí povelu „ke mně“. On šmejdí i po louce a poli, vyčuchává myši, kterých je asi teď všude plno…
Dříve právě neměl problém přijít na zavolání, sice někdy až na 3, ale přišel. Teď vyloženě ignoruje moje povely. Doma je přitom zlatý.
Jinak na povel „hop“ do vody skočí hravě
On toho umí hodně, ale jakmile se mu nechce, tak s ním prostě nehnu! Proto chci zkusit ty „couračky“ na loukách sami i v přítomnosti jiných psů a uvidíme.
Dneska jdeme s kamarádkou, co má menší fenku, na louky k řece, tak budu trénovat přivolání a uvidíme. Tam máme známý a relativně klidný terén ![]()
Ale zase co jsme odbourali, je strach z koní, zprvu na něj hystericky štěkal, dneska vidí koně, koukne na ně, na mě a jdeme dál ![]()
No jo, já se pokoušela vysvětlit ten princip, tak jsem použila kachny ![]()
Já bych taky chtěla pejska
![]()
@Pipet píše:
No jo, já se pokoušela vysvětlit ten princip, tak jsem použila kachnyJá bych taky chtěla pejska
![]()
To chápu
On spíš má radost, že ty kačeny může prohnat a ony uletí
Ale je fakt, že na podzim zakousl na louce myš
Od té doby hrabe krtince jak najatý, klidně i v zimě ![]()
Ale víš co? Teď mi přišlo na mysl, že jsme byli ve čtvrtek bez Elsinky u řeky s jinými pejsky, jedním i novým australákem, a tam byl fakt zlatý, hodný, poslouchal
Uvidíme dnes, půjdeme stejnou cestou.
A tvou touhu chápu, já toužila dlouhé roky, než jsem si pro toho loupežníčka dovezla domů s tím, že je jen a jen můj ![]()