Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
8.2.15 17:46

@rainucha diky,chutna mu sirup i med… Vypada to asi na psincovy kasel…zitra ale pro jistotu pojedeme na veterinu. Ted broucek spi u me v posteli..dnes maji oba dovoleno spinkat s nami :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.2.15 17:47

Nemocnacek muj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
8.2.15 17:52

@KačuliKačka Jéé, mazlíček :hug: Já když to stihneme, tak dneska zajedeme s kocourem. Jinak až zítra. Nějaký flíček vyrážkový má i za krkem :cert: Ale ten má dost do krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
8.2.15 21:31

Dobrý den,
ráda bych navázala na svůj včerejší dotaz ohledně hubnutí kočky.

Máme kočičí akné na bradě, to ošetřuji Betadinem, ale má velký pupen (absces nebo vřed) na pysku. Nevíte, čím je to možné ošetřovat? Přeci jen ten Betadine by asi polykat neměla, tinktury jsou s alkoholem :nevim: Potřebuji něco, aby se jí ten hnis uvnitř začal vstřebávat, doktor říkal, že ho vymačkávat nemám, protože by se jí do toho mohly dostat zbytky jídla nebo sliny a ještě by to způsobilo paseku. Antibiotika jsme dostali, jen jí chci nějak pomoct, aby se jí líp jedlo :(

Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.2.15 13:02

@Evelynka82 Napadl mě tea tree, ale tam taky bude alkohol asi :think: A myslíš, že by to pidimnožství vadilo? Já s tím mažu dcerce afty v puse… :think:

Silný černý čaj nebo heřmánek možná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
9.2.15 15:05

@Evelynka82
Asi bych taky použila ten Tea Tree Oil, ale pouze 1 kapku a lehce vmasírovat (pokud se nechá a neutrhne ti hlavu). Dokáže se to vsáknout i skrz kůži. My jsme to používali a dobrý, ale prý před tím i varují, že to může být pro kočku jedovaté. Nevím, asi záleží na množství, proto ti radím raději nedávat víc než tu kapku.
Já teď používám na podobné rány grepové kapky a dávám neředěné přímo na to místo. Kocour mi nesnáší antibiotika a když se přes léto pere, tak mu s tím natírám všechny čerstvé šrámy. Zabrání to hnisání a rychleji se to hojí.
Ale protože je to výtažek ze semen grepu, tak není nadšený tím pachem a některá kočka může zareagovat i alergií - drbání. Je to taky s alkoholem, ale zvládnul to i vnitřně (1 kapka na 4 kila váhy 2× denně) i dlouhodobě a žádný problém.
Hlavně jestli to hnisá, tak se snaž udržovat ránu otevřenou (pokud to jde) a hodně vyplachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
9.2.15 15:32

Tak to opravdu je alergie na žrádlo, takže na ty kapsičky, jak jsem říkala :( Dostal protialergickou včeličku a mastičku na oči, protože je má lehce nateklé. Byl to boj, ale vmasírovala jsem mu ji tam. Doufám, že se mu to zlepší. Ale už se mu i lépe kouká, ve středu jdeme zase na injekci.
Do toho ta malá ochechule mu pořád nastrkuje zadek :lol: Mám to doma opravdu veselý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.2.15 15:34

@rainucha Hned se jdu podívat, jak jste pořídili. No hlavně, ať už se mu uleví.

Ještě co Brunýsek uchrchlaný u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 16:05

Ahojky,
Bruny ma pravdepodobne zanet na pruduskach a rozjety. Dostal 4 injekce, ma spatny obraz, tak jeste zitra pujdeme na kontrolu. Viditelne se mu ulevilo, protoze uz tu blbne s hrackama a chce behat…prd, ma mit klidovy rezim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
9.2.15 16:12

@KačuliKačka Tak to je dobře, že víte, co mu je a je to lepšejší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.2.15 17:38

@rainucha to ano…az ho musim brzdit, kdyz blbne a beha po byte, tak pak se zase zalyka kaslem. Horsi nez dite :-D
Zitra ale jedeme na kontrolu.

Dnes cesta pres cele mesto byla adrenalinovka…doufam ze to zitra bude lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2635
9.2.15 18:25

Ahoj holky.
Gwen byla na kastraci a vet říkal, že ji šil vstřebatelným materiálem…ja jsem ji včera hladila i po bříšku tak jsem ji nahmatala v te rance bouličku a dnes jsem ji prohledla a ty stehy má červené a v jednom je určitě píštěl…takže jsem ji stehy vytáhla a ted to má červené a jde to cítit…můžu ji na to dát obklad z heřmánku nebo co doporucujete…nebo mam i černou mast…moc dík za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.2.15 19:53

@Pavlinax Ta černá mast by možná byla dobrá, ale ať to neolíže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
10.2.15 16:33

Tomuhle se prostě říká pohodicka :)