Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
5.3.15 06:03
@rainucha píše:
@Lakynka Micinka krásná :)Já tu mám taky fotku, z dnešního rána, ale chodí tam pořád, když ráno otevřu do ložnice :)

:lol: to je luxusní… malá je taková droboulinká oproti Gardíkovi :hug: řekla, bych že ji hlídá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
5.3.15 06:21

Tak ja mam pocit, ze sem blazen :-D ten muj kocici blazen se mnou a se psem chodi rano na prochazky :D jde cca 10 m za nama, a kdyz se otocim bezi se schovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.3.15 07:40

@rainucha jooo božíínku to je drobínek. Taky jsme nedávno měli kočku větší než miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.3.15 07:57
@Bomer píše:
Tak ja mam pocit, ze sem blazen :-D ten muj kocici blazen se mnou a se psem chodi rano na prochazky :D jde cca 10 m za nama, a kdyz se otocim bezi se schovat :-D
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.3.15 08:05

@Lakynka ty tajnůstkářko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.3.15 08:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
5.3.15 08:47

@rainucha Krása :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
5.3.15 15:53
@Bomer píše:
Tak ja mam pocit, ze sem blazen :-D ten muj kocici blazen se mnou a se psem chodi rano na prochazky :D jde cca 10 m za nama, a kdyz se otocim bezi se schovat :-D

To znám. A dovedeš si představit, jak to vypadalo, když jsem na chatě chodila s třema kočkama, který chodily za mnou. :mrgreen: Jsem vypadala, jak Krysař. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.15 15:56

Tato diskuze mě připomněla, že musím jít se svým chlupáčem na technickou, tak jak každé jaro :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.15 15:57
@hellivete píše:
To znám. A dovedeš si představit, jak to vypadalo, když jsem na chatě chodila s třema kočkama, který chodily za mnou. :mrgreen: Jsem vypadala, jak Krysař. :jazyk:

náhodou je to pěkná podívaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
7.3.15 12:06

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda s tím nemá někdo zkušenost:
Mám mainku, které se asi před rokem udělal na pysku bolák (když to doktor mačkal, tak z toho tekl hnis). Dostala antibiotika a zmizelo to. Jenže teď se jí to objevilo znovu - asi před 2 měsíci se objevil bolák na bradě, který se zvětšoval, opět z něj po zmačknutí tekl hnis. Dostala antibiotika, mazala jsem Betadinem a nějakou mastičkou s antibiotiky a kortikoidy. Na bradě to začalo mizet, ale objevilo se to na pysku. Je to asi měsíc, vždycky dostaneme antibiotika, boláček se postupně zmenšuje a jinde se objeví další. V tlamě nic nemá, vypadá to, že se to dělá prostě jen na pyscích. Zkoušela jsem vyměnit misky za nerezové, změnila jsem granule, ale stejně jsem dnes našla druhý :(
Jinak je veselá, hraje si, zlobí.. jen trošku mlaská a olizuje se, asi jí to vadí, což se nedivím.
V pondělí jdeme na kontrolu, ale už minule mě doktor strašil s tím, že když se to bude objevovat pořád, tak že by to chtělo říznout a poslat na testy. Jenže proč to řezat, když se to stejně objeví zase jinde? Navíc stehy by se na tlamě blbě hojily :(
Nemá s tím někdo zkušenost, co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
7.3.15 15:39

Jaro je tu, kocky sily… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
8.3.15 08:48
@Evelynka82 píše:
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda s tím nemá někdo zkušenost:
Mám mainku, které se asi před rokem udělal na pysku bolák (když to doktor mačkal, tak z toho tekl hnis). Dostala antibiotika a zmizelo to. Jenže teď se jí to objevilo znovu - asi před 2 měsíci se objevil bolák na bradě, který se zvětšoval, opět z něj po zmačknutí tekl hnis. Dostala antibiotika, mazala jsem Betadinem a nějakou mastičkou s antibiotiky a kortikoidy. Na bradě to začalo mizet, ale objevilo se to na pysku. Je to asi měsíc, vždycky dostaneme antibiotika, boláček se postupně zmenšuje a jinde se objeví další. V tlamě nic nemá, vypadá to, že se to dělá prostě jen na pyscích. Zkoušela jsem vyměnit misky za nerezové, změnila jsem granule, ale stejně jsem dnes našla druhý :(
Jinak je veselá, hraje si, zlobí.. jen trošku mlaská a olizuje se, asi jí to vadí, což se nedivím.
V pondělí jdeme na kontrolu, ale už minule mě doktor strašil s tím, že když se to bude objevovat pořád, tak že by to chtělo říznout a poslat na testy. Jenže proč to řezat, když se to stejně objeví zase jinde? Navíc stehy by se na tlamě blbě hojily :(
Nemá s tím někdo zkušenost, co by to mohlo být?

Rozumím tomu dobře, že nyní používáte nerezové misky? :think: Nebo jsi je už dala pryč? Některé kočky na ně mají alergii.

Já bych pro začátek asi zkontrolovala zuby. Nemůže mít někde váček nebo zánět v dásni, ze kterého by se to pořád obnovovalo?
Pokud by byly zuby v pořádku, tak další možnost je taky problém s ledvinami, ale v tom případě by byly boláčky spíš uvnitř tlamky a v trávicím traktu. No nevím, asi bych si nechala udělat odběry na játra a ledviny a odpíchla se od toho. :nevim:

Jinak mě napadá i to, že ta léčba antibiotiky mohla být i příliš krátká nebo nemusela uplně zabrat, když se to stále vrací. Možná by pomohla výměna za jiná antibiotika či delší přeléčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
8.3.15 10:21

@hellivete Měla jsem plastové misky, ale dočetla jsem se, že nerezové jsou lepší, takže asi před měsícem (to už boláčky měla) jsem plastové vyměnila za nerezové. Zuby doktor prohlížel, vlastně celou tlamičku - a nenašel nic. Prý to má jen na pyscích, hledal i jinde na těle (tlapkách, ouškách atd.) a nikde nic.
Antibiotika dostala zatím asi 3× - vždycky za 14 dní na kontrolu. Před týdnem jsem se radovala, že už má všechny boláčky pryč a najedou se objevily zase dva :(
No uvidíme, asi jí bude chtít vzít krev a asi i odběry na biopsii, ale bojím se, jak bude reagovat, když jí říznou pysk a ještě jí tam nechají stehy :( bude jí to, chudinku, bolet :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
8.3.15 10:39

@Evelynka82
No právě že podobné potíže mívají kočky z nerezových misek. Sice jsou hygieničtější než plastové, ale můžou vyrobit alergii na kovy. I kočky je mají. ;)

My jsme zkončily u skleněných nebo keramických misek na tekutiny a sušenky + keramické talířky s okrajem pro kocoura na mokrou stravu.
Jinak prý není nic lepšího než keramika pro správnou chuť a udržení chladné teploty vody. Doporučuje náš kocour. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný