Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
704
8.3.15 13:33

@hellivete Já bych chápala, kdyby to začala mít po výměně misek, ale začalo to, když jsme ještě měli ty plastové :nevim:
Uvidíme, s čím přijde doktor.
Je mi jí líto, berušky mojí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.3.15 06:24

Ahoj kočkomilky :)
tak jsem zase po čase blejskla ty moje dva kočičí chlapáky :srdce: (Lotynka mi ne a ne pózovat) :)
Plus přidávám to moje psí mimino ušatné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
10.3.15 10:11

Zdravím všechny :mavam:
jdu si k Vám pro radu, protože vidím, že kočičkám rozumíte a máte s nimi zkušenosti(narozdíl ode mě)Už dlouho chceme kočku nebo kotě, bydlíme v domku a máme zakrslého králíka-4měsíční slečnu. Sice je ochočená a mazel, ale nikdy to nebude jako pes nebo kočka samozřejmě. Jak je reálné si k ní pořídit kotě nebo kočku? Jak dlouho trvá, než se může nechat kočka chodit po venku a vrací se domů?
Vedle se totiž nastěhovali sousedé a mají kocoura+3koťata a normálně chodí i k nám domů a po venku a vrací se jim-bydlí tu tři dny, takže co jsem slyšela o měsíčním uzavření kočky doma, aby neutekla, u nich neplatí.
Vzali bychom si určitě kočku od chovatele, abychom viděli povahu i kde byla, ale spíš se bojím toho jak se snese s králíkem a aby nám hend neutekla první den :roll: s rizikem možného nevrácení bohužel počítáme, neznám nikoho v okolí, kdo má kočky u domku a nestalo by se mu to :(
děkuji všem za jakékoliv rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.3.15 10:50

@Hejhulka25 Myslíš nějakou čičinu s PP? Může se stát, že vám ji chovatel neprodá, když ji chccete jen tam pouštět ven :nevim:.

Jinak @KačuliKačka měla králíka ke kočkám. My máme morčata a bez problémů, ale holky asi nejsou tak často mimo klec, jako by byl králík.

Taky máme venkovního obyčejného Macíka. Asi 6 týdnů jsme ho měli vevnitř - ven jen s dohledem. Pak postupně byl venku víc a víc, ale na noc domů. Teď má asi 4 roky, v létě je venku mnohem více, někdy ani na noc nechce dovnitř. V zimě je zas nasáčkovaný v kotelně a nechce ven :lol:.
Určitě vykastrovat. Macík se drží v okruhu asi 20m kolem domu, někdy se asi mrkne i dál, ale skoro vždy ho vidím z okna, nebo když vyjdeme ven, odněkud přiběhne.

Ale taky máme jednoho bytového, co ven nechce a taky je spokojený a já nemám strach, co by se mu všechno mohlo stát.
Včera ho chlap vystrčil na parapet venkovní… a nic :lol: seděl a čuchal a pak šel zas dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.3.15 10:57

@Hejhulka25 měla jsem doma 2 králíčky po sobě + k u každého z nich 3 kočky doma. Dospěláci kočičí si ho nevšímali, druhý králík s nejmladším kocourem vyrůstali, prali se a naháněli se :)

Ale my měli a máme čistě bytové kočky…

100% bych kotě nechala min.3-5 týdnů doma, ať si navykne na to, že tam je opravdu doma a může přijít kdykoliv bude chtít a potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
10.3.15 11:15
@Pipet píše:
@Hejhulka25 Myslíš nějakou čičinu s PP? Může se stát, že vám ji chovatel neprodá, když ji chccete jen tam pouštět ven :nevim:.

Jinak @KačuliKačka měla králíka ke kočkám. My máme morčata a bez problémů, ale holky asi nejsou tak často mimo klec, jako by byl králík.

Taky máme venkovního obyčejného Macíka. Asi 6 týdnů jsme ho měli vevnitř - ven jen s dohledem. Pak postupně byl venku víc a víc, ale na noc domů. Teď má asi 4 roky, v létě je venku mnohem více, někdy ani na noc nechce dovnitř. V zimě je zas nasáčkovaný v kotelně a nechce ven :lol:.
Určitě vykastrovat. Macík se drží v okruhu asi 20m kolem domu, někdy se asi mrkne i dál, ale skoro vždy ho vidím z okna, nebo když vyjdeme ven, odněkud přiběhne.

Ale taky máme jednoho bytového, co ven nechce a taky je spokojený a já nemám strach, co by se mu všechno mohlo stát.
Včera ho chlap vystrčil na parapet venkovní… a nic :lol: seděl a čuchal a pak šel zas dovnitř.
já to myslela jako, že by byla samozřejmě domácí, ale když by chtěla, šla by ven a pak se zase vrátila, ne pořád venku ;) sousedi mají toho kocoura a tři koťata a jsou pěstění, prostě je vidět, že jsou doma, ale přesto pobíhají občas venku a zase se vrací, ale nejsou teda venku celý den, nechávají jim prostě volnost :)
@KačuliKačka píše:
@Hejhulka25 měla jsem doma 2 králíčky po sobě + k u každého z nich 3 kočky doma. Dospěláci kočičí si ho nevšímali, druhý králík s nejmladším kocourem vyrůstali, prali se a naháněli se :)

Ale my měli a máme čistě bytové kočky…

100% bych kotě nechala min.3-5 týdnů doma, ať si navykne na to, že tam je opravdu doma a může přijít kdykoliv bude chtít a potřebovat.

ty fotky jsou super :) uvidíme časem, teď čekáme králičí miminko ještě, tak jak to půjde se dvěma králíkama, možná časem přidáme kočku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.3.15 11:22

@Hejhulka25 řekla bych, že je lepší mrňousy pořídit najednou, lépe se tak sžijí. Ti naši dospěláci si právě králíčka vůbec nevšímali, kotě si s ním hrálo :)
Oni totiž králíci dokážou taky pěkně žárlit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
10.3.15 11:26
@KačuliKačka píše:
@Hejhulka25 řekla bych, že je lepší mrňousy pořídit najednou, lépe se tak sžijí. Ti naši dospěláci si právě králíčka vůbec nevšímali, kotě si s ním hrálo :)
Oni totiž králíci dokážou taky pěkně žárlit :lol:

jak tu mají sousedi vedle ta koťata-kocoury, tak právě jedno sem pořád hodí a dneska začal tu naší Bibi nahánět, tak z toho mám strach, ona dupala jak šílená, tak jsem hned kotě vyprovodila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.3.15 12:30

@Hejhulka25 náš ušák dupal jak vzteklý, když jsem si dovezla z azylu psa, ale během pár dní jeho nasranost přešla a byl klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
10.3.15 13:19
@KačuliKačka píše:
@Hejhulka25 náš ušák dupal jak vzteklý, když jsem si dovezla z azylu psa, ale během pár dní jeho nasranost přešla a byl klid :)

to jsi mě pobavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.3.15 13:34
@Hejhulka25 píše:
to jsi mě pobavila :mrgreen:

no fakt, on tak dunil, že nově příchozí pes se bál vejít do obýváku :lol: je to legrační, za pár dní už přestal být ušák protivný a Bruny se pomaličku odvažoval zkoumat i obývák :)
Bohužel nás ušáček v srpnu nečekaně opustil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
14.3.15 13:54

Ahoj holky, mam takovy problem s moji cicinou. Mam ji od 4tydnu a musela jsem ji jeste krmit s flasky. Vzdyxky byla na me zavisla i jak bula vetsi, ale ted uz je to o hodne horsi. Jsou ji skoro 3roky a posledni 3mesice je az moc zavisla. Vsude xhodi za mnou, nenecha me ani ve vane ani na zachode. Kde jsem ja je i ona. I kdyz si ji vsimam porad stejne, tak je vic a vic doternejsi. Mazlim se s ni a ona furt mnauci a chce porad vic. Nenapada me cim bu ro mohlo byt. Nemate nejakou podobnou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.15 15:59

Asi mě tady ukamenujete, ale přemýšlím, že bych dala naše dvě kočičky někomu, kdo by se o ne dobře postaral. Když jsme si je pořizovali, byli jsme domluvený s rodicema, že az přijde mimco, tak si je od nás vezmou. Holky (kočičky) jsou na ně zvyklý. Jenže taťka má na ně alergii, krátká návštěva nevadí, ale když je mají doma, rozjede se mu to pořádně.
Doma máme spoustu chlupů a to nechodí do pokojíčku a ložnice, ale jsou celý den jen v obýváku. Dcera je od nich celá chlupatá a tak se snažím s ní být odděleně, jenže to je mi pak zase líto kočiček, že jsou odstrcene.
Chtěla bych jim najít nový domov, někoho kdo by se o ne dobře postaral, nechci je dat pryč za každou cenu a hlavně chci, aby se měli dobře. Nejlépe někoho kdo uz kočky měl. Nevím, ale jde někoho takového najít. Nechci dávat inzerát, nevíte třeba někdo o někom?

• Citovat
  • Upravit
4425
14.3.15 16:04

@ducki Zkušenost nemám, ale i moje kočky jsou se mnou všude. Na záchodě ani v koupelně už se nezavírám, protože řvou. Ale mně to nevadí, já bych je umuchlovala.
Anonymní: O nikom nevím, nicméně nevím, jaký je důvod, proč je chceš dát pryč kvůli miminku. Kvůli těm chlupům? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
14.3.15 17:16

@rainucha ja se s ni taky tada mazlim, miluji je(mam dve ciciny) jen mi to uz nekdy leze na nervy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný