Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Akras2 Jak je starý?
Ná jeden kocour skákal a „útočil“ na dceru, když byla batole, tak do těch tří let, pak ji nechal na pokoji - i on dospěl. Tak jsem myslela, že se zklidnil věkem. Ale do batolecího období dorostl mladší syn a Macík ho loví zas. Jestli ho nějak dráždí ta batolecí chůze a celkově pohyby… nevím.
Takže vlastně radu nemám
![]()
@Pipet Kocourovi je cca 10 měsíců. Přesně nevíme. Je z útulku. Dceři jsou 4. To že si chce hrát je mi jasný. Jen mě štve mě že ho nemůžu naučit hrát si tak aby neubližoval. Občas i kouše ale to není taková hrůza. Spíš nás jen tak ožužlává. Ale ty drápky ![]()
@Akras2 Tak to je ještě mlaďoch, to by se zklidnit časem mohl.
Jinak naučte dceru, ať si s ním hraje s mávátky, myškou na provázku a tak - neublíží jí, bude se snažit ulovit tu hračku. A třeba se trochu vyblbne a nebude mít takové telecí nápady skákat vám po obličeji.
Prostě vůbec ho nenechat hrát si s nohama/rukama… jen hračky.
Jinak na naše pomáhá výrazně zasyčet, když se blíží a vypadají, že mají něco za lubem… Hned se klidí z cesty. Gesta rukou atd. taky bude brát jako výzvu ke hře - kočičí hra je drápání a kousání… ![]()
@Pipet Ona si s ním hraje s myškou nebo s plyšákem (máme kocoura který miluje aportování). Právě že jí dneska lovil když v klidu ležela a koukala na pohádku. Pravidelně mu hrabe a lítá po bytě sem tam a vrhá se po všem co se hýbe
Chápu že je to ještě mlaďas a potřebuje se vybít. Ven ho pustit nemůžeme protože by ho okamžitě něco přejelo. Máme tu docela frekventovanou silnici.
Jo a ještě mě rozčiluje tím že může být nacpaný k prasknutí a stejně jak může tak ukradne cokoli jedlého vidí (žere i piškoty, dorty a slané tyčinky)
. Ale to jsou asi pozůstatky jeho nalezenecké minulosti.
@rainucha Co prďolka, dobré?
@Akras2 Hele, to je akorát pro vás ![]()
http://www.doba.sk/…e-zavrazdit/
My taky máme nalezence a ten pro změnu nežere nic. Jednou jsme nechali na stole opečeného buřta a nezájem.
@Pipet Všechno v naprostém pořádku, lítá, škádlí Garďase, spí s malou v kolíbce, leze po stole
Nic si neškrábe, nekouše. Mám i fotku, myslí ale, že stehy vypadají ok, nic nehnisá a jeví se mi to dobré. Ale nikdy jsem neviděla takhle kastrovanou číču, tak nevím, jestli je to v pořádku. Ve středu jdeme na vyndání stehů. Nejlepší ale je, že jak ji dávám ty ATB prášky, tak ona to bere jako pamlsek a normálně mi to sežere jen tak - s tím mě teda dostala.
Fotky jsou z dnešního rána ![]()
Jinak síť na balkoně ještě není, ale snad to vyjde v dubnu (aspoň stihnu došetřit penízky) ![]()
Bezva. Taky myslím, že je ta jizva krásná - jakože se dobře hojí.
@Pája 01 Je to chlupatá potvora
Díky, jsem ráda, že jsme to tady všichni zvládli. Teď jen čekat, jestli něco přibere.
@Pipet To je přesně jako u nás doma. Teď jsem ho strašně naštvala opakovaně jsem ho sundala z linky kde chtěl ukrást maso. ![]()
@rainucha naše Lota měla taky takovou, krapet větší
měla zánět dělohy s velkým zánětem i okolo, tak měla větší operaci ![]()
Je to šikulka ![]()
@Akras2 nás obyč kocourek byl sice darovánek v 7 týdnech, ale do cca 4 let pěkný ďáblík. Nicméně zprvu taky útočil na ruce, syčením jsme to trošku eliminovali, fakt důrazným "NEssssssssssmíš (syčivé) jsme ho vychovávali v tom, co fakt už hraničilo s úrazem nebo tak podobně. Ale je fakt, že před dětmi se schovává, to se bojí.
Dnes mu jsou 4,5 roku, občas řádí jak černá ruka
ale jinak je to zlatíčko
Jako radu asi jen opravdu syčet, zakazovat tím Nessssmíš, sem tam plácnout asi i přes zadeček a hlavně vytrvat, důsledně a vždy, když útočí, odvést pozornost jinam.
Jinak zdravíme po náročném a aktivní víkendu
podařilo se mi zbavit se bronchitidy a srovnat šítku, tak i únava zmizela a je mi hej ![]()
Jelikož se chytáme na 18.4. na 25 km dogtrekking, tak trénujeme a za týden jsme dali 62 km
Podle chlupů na gauči si kocouři užívali volný kvartýr a volný gauč ![]()
Ahoj kočkomilky,
tak jak jste přežily velikonoce??? Já dostala od kolegyně vrbu, tak jsem ji tedy nazdobila do obýváku, proutěný džbán co by podstavec, jsem zatížila uvnitř kameny a světe div se, vrba stojí bez jediné újmy, i když tam hned Charlie očumoval, cože to dobrého mají ![]()
@KačuliKačka Velikonoce neslavime takze v klidku
ale takhle dneska Dudlik pomahal skladat puzzle
(tri dilky mi zahadne zmizely
)
U nás víceméně kočičáci užívali klidu a pohody, my se psem běhali po horách a trénovali ![]()