Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky kočkomilky,
jak se máte? Užíváte sluníčka??? ![]()
My se snažíme využít každé hezké chvíle venku k procházkám a výletům, co taky doma, že ![]()
A včera jsme byli na naší první voříškiádě a hádejte co…??? ![]()
@KačuliKačka Jé, super! ![]()
My jsme na zahradě, Ducka na okně, Macík se válí v trávě. Dneska je ale pod mrakem, tak trochu uklízíme i doma, už se to tu nějak nahromadilo ![]()
@rainucha píše:
@KačuliKačka Já vím já vím, vyhráli jste první místo!![]()
jo jo, jsem tě našla v Catmanii ![]()
@Bomer píše:
@KačuliKačka paradneja vcera dala 50 km na kole
My dneska pěšky skoro 36 km
jsem mrtváááááá
ale tak spokojená ![]()
@Pipet skoro jsme došli do Studénky, jen teda holky moc nechtěly, tak jsme to v Jistebníku obrátily vrchem na Polanku, z ní jely busem domů a my šli s Brunýskem pěšky domů ![]()
@KačuliKačka no my občas tak dojdem do toho Jistebníku ![]()
Jste turisti ![]()
@Bomer Ducka taky staví puzzle ![]()
Já na puzzle nemám nervy, takže to doma raději ani nemám
jinak je mi jasné, že by mi asistovali minimálně oba zrzounci
to bych pak už ale nedala dohromady puzzle ani omylem…
Ahoj vsechny kočičí i kocouří maminky! Omlouvam se predem za dlouhy psani, ale jsem v patovy situaci a hledam pomoc
Žiju v pražském bytě se dvěma tříletými kocourky a přítelem, který má kočičí alergii. Více než rok se snažím(e) o pro něho co možná nejméně obtížné soužití s nimi. Bohužel se v posledních měsících jeho alergie přeměnila v těžké alergické astma… Jsem v situaci, kdy pro kocourky musím najít nový domov. Strašně mě to trápí… Zkusila jsem snad všechno, koupele, neustálé uklízení,… Partnera jsem po dlouhém přemlouvání přiměla k návštěvě alergologa, aby bylo jasno, že původcem asthmatu jsou opravdu kluci. Jsou
Jsem zoufalá. Byla bych Vám vděčná, kdybyste mi dali nějaký tip na člověka, který by byl ochoten jim poskytnout nový a milující domov. Něco málo o kocourcích. Narodili se pred 3 roky, jsou sourozenci, čili je nutno, aby domov měli společný, dělení vyloučeno. Jeden je mourek, druhý černý, naprosto zdraví, kastrovaní, čistotní, mají oba dva skvělou povahu, která je až „nekočičí“ (vítají při příchodu domů, jsou hraví, veselí a bez nevyzpytatelných nálad), nic neničí, neškrábou, naprosto nikdy neútočí, naučila jsem je dokonce dotýkat se lidské ruky či tváře tlapkou se zataženými drápky, zkrátka jsem si na jejich „výchově“ (já vím, že „kočičí výchova“ je skoro oxymoron
mnoho záležet. Samozřejmě ovšem nerespektují zákazy procházení se po lince či na stole během jídla, ale seskočí na první až druhou výzvu k nápravě. Mám je strašně ráda. Ale partner už skoro nemůže dýchat a já pro dusno doma také ne…Hledám pro ně ideálně někoho, kdo na ně bude mít čas, ocení jejich milou a přátelskou povahu a bude o ně pečovat s láskou a hodně se s nimi mazlit, jsou na to zvyklí, ale nejsou to rozmazlení „spratci“. Zodpovědného kočičího chovatele, který ví, že kočka není odpadkový koš na zbytky od večeře, že kravské mléko jim neprospěje, že devět kočičích životů je pověra a kočka z nezasíťovaného okna prostě vypadnout může a že domáhat se respektu fyzickými tresty je nesmyslné. Kluci nejsou venkovní, zvyklí opravdu jen doma, psi a děti ne (dětem neubliží - mám s tím zkušenost, ale mají z nich oba velký strach a stress). Další kočky, těžko říct, ale moc to nevidím.
Pokud by člověk, který by jim nabídl domov měl potíže s finančními prostředky na jejich kvalitní stravu či veterináře, jsem připravena vše potřebné hradit po celý život kocourků. V ideálním případě bych kocourky po předchozí domluvě občas ráda krátce navštívila. Budu Vám vděčná, pokud byste o někom takovém věděli! Nevím si rady… V mém okolí si kluky nikdo z různých důvodů vzít nemůže a útulek je samozřejmě naprosto vyloučen.
Holky, jak bojujete se žroutama, co žerou kytky a listy z truhlíků na balkoně?
Ta naše mrcha právě sežrala další papriky a následně to vyblila
. A co nesežere, to alespoň zadupe ![]()
@DelfinaPau
Zkus se taky zeptat na stránkách kocky-online.cz nebo na jejich foru . Je tam hodně kontaktů na útulky, soukromé záchranné stanice apod. Možná by ses i s někým domluvila.
@Lakynka
Já mám štěstí, že ti moji velcí žrouti a ničitelé květeny nejsou. Navíc prozatím mám jen pár bylinek a dvojici aloí a ty jim nechutnají. Aloe mají na hranách listů malé zoubky, které je účinně odradily. ![]()
Ale koupila jsem jim na hryzání vlastní „zeleninu“.
Nejdřív kočičí trávu. Náhodou jsem narazila na nějakou německou směs, vypadá trochu jako ostřice a je mnohem odolnější než to, co se běžně u nás prodává jako kočičí tráva.
Pak jsem ještě koupila na doporučení jiných kočkomilek šáchor. My máme druh Cyperus Papyrus a je dost velký. Kocour pod ním pyšně sedává, každý den pozorně sleduje, jak ho zalévám a snad mu i dělá radost, jak roste. On je taková malá hospodyňka. ![]()
@Lakynka píše:
Holky, jak bojujete se žroutama, co žerou kytky a listy z truhlíků na balkoně?Ta naše mrcha právě sežrala další papriky a následně to vyblila
. A co nesežere, to alespoň zadupe
Na balkóně kytky nemám, na balkon je nepouštím a ani já na balkon nechodím. V bytě mi sežrali úplně celý IBIŠEK. Úplně celé dvě PALMY - jen kmínek zůstal. A celý ŠÁCHOR. Seju jim obilí - jako když chystáte misku na velikonoce. Teď mám z obchodu směs i se substrátem, jsem zvědavá, jestli mi vyroste a jestli tu trávu budou jíst, je to dovoz z Německa. No a když nemají trávu, palmu, ibišek nebo šáchor, tak okusují ficus benjaminus - DROBOUČKÉ LÍSTEČKY. zeleného potřebují něco stále.