Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bomer
Přijít na zavolání je zásadní, pokud chodí ven.
V létě u rodičů často používám na volání domů píšťalku. Něco podobného jako se používá pro psy. Když nereagují na zavolání hlasem, tak ji použiju, protože mi funguje téměř stoprocentně a má větší dosah, než můj hlas. ![]()
Kocour se občas vypraví dost daleko a těch pár případů, kdy nedorazil, bylo asi tehdy, když byl mimo doslech i té píšťalky. ![]()
Jinak všichni umí:
víc si teď nevzpomenu.
Jeden z kocourů zvládá i chození na písek na povel a pochopil taky, že když žebrá o další jídlo a já ho odešlu zpátky k misce s napomenutím, že musí dojíst.
Ale něco se naučí i sami.
Sranda je, že si sám vymyslel to, že může někdy využít svou mamču, aby to za něj dojela, když mu nechutná a to si normálně žrádlo žárlivě střeží. ![]()
Druhý kocour zase umí aportovat, panáčkuje, naučil se zhasínat světlo u lampičky a otvírá dveře.
Jo, když jsme u těch dveří, tak otvírání všech druhů skříněk v kuchyni a obývací stěně je vůbec oblíbená disciplína.
Prádelník už mám naštěstí na klíč, tak jen doufám, že odmykat se už nenaučí. ![]()
Tak u nás aportuje pouze CHarlie, a to šňůrku pojmenovanou „Pan šňůrečka“
hodím na zem a on mi ji donese na gauč. Ale netrénovali jsme to
Ven nechodí, ale na jméno většinou přijdou, na klepnutí miskou o linku přiletí všichni tři bez volání
neb ví, že se chystá bašta ![]()
Dneska mi akorát ten hajzlík Charlie skočil bez varování na břicho, jsem ho stihla ještě lepnout po prdeli, smrádě jedno… pak se lísal jak najatý ![]()
@Bomer Bruny spí z 90% stočený v klubku, bradičku podloženou packama, teď tu spí na koberci a štěkal ze spaní
Občas spí na bočku, tlapky natažené před sebe ![]()
Přidávám pár foteček kočičáků a včerejšího „hejkala“, kterého jsem pak hodinu doma obírala, mydlila a vyčesávala ve vaně ![]()
Děkuji KačuliKačka za nádherné fotky kočičáků a pejska. Ten hladkosrstý zrzavý kocour jako by vpadl z oka tomu mému - je jen více do krémova - z mých dvou. A pes na výletě s rodinou - to je taky nádhera!!! Bohužel to mytí a vyčesávání, ale pejsek si užil stejně jako jeho rodina. paráda!!!
Jsem teď po operaci a kocourci nechápou, že mi nemohou spát a ležet na břiše jako obvykle, že mě to bolí. Nebo mi - nedejbože - jako občas skočit na břicho z poličky nad postelí. Jak jsem teď doma, tak toho si užívají, jsou mazliví - jsou jenom v bytě. Užívají si mě a já si užívám jich, jsou chudáci sami doma, když jsem za prací. Trojice koček na gauči je k sežrání.
V listopadu jsme si donesli malé kotě máme doma kočku. Holky jak poznám kočku od kocoura. Myslela jsem že kocour nemůže mít cecíky jako kočka jenže mě přijde že náš je má. kočka mrouská a jakmile se kotě přiblíží tak syčí. Celou dobu jem myslela že máme kočky. Nepoznáte někdo z fotky?
Ahoj holky
chtěla jsem se Vás zeptat, jestli Vaši kočičáci skáčou třeba na kuchyňskou linku nebo stůl?
Pokud ne jak jste jim to vysvětlily?
Mám 4 domácí kočičáky a s přítelem jsme se sestěhovali dohromady no a jemu strašně vadí, že kočičáci lezou po stole a po kuchyňské lince
jako mě to nevadí
mám je už 2 roky a před jídlem nebo vařením stejně vždycky linku a stůl utřu hadrem
nebo to máte taky tak?
@anonymka227 píše:
Ahoj holkychtěla jsem se Vás zeptat, jestli Vaši kočičáci skáčou třeba na kuchyňskou linku nebo stůl?
Mám 4 domácí kočičáky a s přítelem jsme se sestěhovali dohromady no a jemu strašně vadí, že kočičáci lezou po stole a po kuchyňské lince
jako mě to nevadí
mám je už 2 roky a před jídlem nebo vařením stejně vždycky linku a stůl utřu hadrem
nebo to máte taky tak?
Skáčou kamkoliv a nikomu z rodiny to nevadí. krom praroičů. Tym vadí že obča jim dáme vylízat třeba misku s tvarohem
@ardnas3 no mě to právě taky nevadí
on je má rád, mazlí se s nimi, ale vadí mu ten stůl a kuchyňská linka
on měl dřív doma psa a kočky bral, že patří ven a mají chytat myši no a já je beru jako svoje děti
takže mám přeučit spíš přítele než kočičáky
rodiče mojí kočičí úchylku taky nechápou
bydlím na vesnici a tady se kočky berou jinak a já jsem jedinej exot co má kočky doma
jednu by ještě pochopili, ale 4 už ne ![]()
@EMicina my jezdíme každý volný den s partou stejně postižených přátel a psů na výlety, já teda konkrétně trénuju ještě na dog-maraton, co jdu za měsíc, pes to ujde levou zadní, ale abych mu to já nekazila ![]()
A já nemám psa, já mám prasopsa, on miluje vodu, bláto, hlínu, krtince, prostě se zprasit co to jde
a když můžu, tak mu to dopřeju, přece jen, není nad šťastného psa ![]()
Ten náš pidizrzek, je obyč kocourek, darovánek, takový drzounek a hyperaktivka v jednom, ale všichni tři kočičáci a hafánek jsou mí nejmilovanější chlupáči ![]()
@anonymka227 tak u nás taky chodí na linku, ví že nesmí, reagují útěkem před mým příchodem, nebo když je přistihnu, s mými slovy „mazej dolů“ rychle mizí
jenže mám šedou desku na lince, takže ty pacinky vždy zůstanou co by otisky jako důkaz… většinou tam šmejdí právě pidizrzek Charlie ![]()
Mám na lince sanytol a pak bezchlorové savo naředěné 1:1 a tím před přípravou jídla vždy vše otřu… stejně máme chlupy ve všem ![]()
jsemm ráda, že to máte podobně
prostě si musí zvyknout přítel ![]()
@EMicina Brzo se uzdrav ![]()
@anonymka227 Náš tam neskáče, ale on je nějaký divný
, myslím, že je to normální. Maximálně je můžeš vytrvalým sundavaním a odháněním naučit, aby tam nelezly, když je u toho někdo vidí, ale jak budou samy, tak jsou tam zas.
@ardnas3 Kocour má pod ocáskem docela jasně vidět pytlík s kuličkama… najdi si nějaké obrázky na netu.
Cecíky může mít taky… Chlapi přece taky mají bradavky.
@anonymka227 píše:
Ahoj holkychtěla jsem se Vás zeptat, jestli Vaši kočičáci skáčou třeba na kuchyňskou linku nebo stůl?
jako mě to nevadí
nebo to máte taky tak?
Mně nevadí, že kocouři skáčou všude. Ještě když žil můj otec, tak ten nesnášel, že kočky jsou na stole nebo na lince. Jak přišel, tak si to kočky nedovolily. Bály se jeho přísného zvučného hlasu. Když svítí sluníčko, tak jeden kocour se rád vyvaluje a vyhřívá na jídelním stole. On už je to senior, tak mu to dopřávám, židli mu připstavím ke stolu a ještě mu na stůl dám jeho deku, aby neležel na tvrdém. Má to rád, leží vysoko, má přehled a ještě je na měkkém. Nemám notebook, mám stolní počítač, tak psacího stolu pod PC si nevšímají. Ale jakmile usednu, jsou oba na stole, lehají si mi na ruce. Řekla bych, že na počítač žárlí. Když přijde návštěva, tak se snažím, aby kočky na stůl nelezly.
@anonymka227 píše:jsemm ráda, že to máte podobně
prostě si musí zvyknout přítel
No bude muset… jako nedovoluji jim na linku lézt, ani na jídelní stůl, i když u něj nejíme a slouží spíš jako takový odkládací prostor, ale musí mít něco, co nesmí… nebudu si nalhávat, že tam nelozí
ale jak slyší, že jdu, raději prchají což zase slyším já, že jo ![]()
@EMicina mně nejstarší 12 letý sedává na židli za zadkem, takže se dělíme o jednu židli
Ale nepohrdne ani klávesnicí ![]()
JInak je jejich gauč, tam je jediné místo, kam pes nesmí, neboť přišel jako poslední do smečky a tak musím kočičákům nechat nějaký prostor jen pro ně (a pro mě) ![]()