Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2539
3.6.15 05:06

Stary kocour mel roh gauce a skrabadlo, novy kocour ma takove pidi skrabadlo a venku stromy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.6.15 06:29
@czaky píše:
@KačuliKačka teeeda, gratuluji ke krasnemu sportovnimu vykonu :palec:… Myslim, ze pri soucasne kondici bych umrela nekde v pulce :-D

Upřímně??? Kolem cca 30 km jsem si v duchu nadávala, jestli já to mám ve svém věku zapotřebí, se takhle někde plahočit :lol: a že už nikdy mě nikdo nikam nedostane :lol: A teď? Hledám další akci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
3.6.15 23:07
@KačuliKačka píše:
Upřímně??? Kolem cca 30 km jsem si v duchu nadávala, jestli já to mám ve svém věku zapotřebí, se takhle někde plahočit :lol: a že už nikdy mě nikdo nikam nedostane :lol: A teď? Hledám další akci :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.6.15 19:56

co dělat, když kočička odejde

Prosím, můžete mi poradit, jak je možné se vyrovnat se smrtí milované kočičky? Včera mi můj čtyřletý miláček umřel na veterině v náručí, po smrti tatinka před třemi měsíci byla jedna z mála věcí, co mi dělaly radost. Opravdu nevím, co dělat. děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2635
9.6.15 21:05

@Meeesha
je to moc smutne…napadlo me, co kdyby jste si poridila kotatko…prineslo by vam to nove zacatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
10.6.15 05:58

@Meeesha to je mi moc líto… záleží na vás, zda zaplnit to prázdné místo novým koťátkem či kočičkou z útulku/dočasky.
Já měla tři, když nejstarší odešel za duhový most… třetího do party jsme si pořídili až za cca měsíce. Ale tehdy mi dělali společnost ještě dva kočičáci.

Držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.15 06:40

Děkuji, je to zlé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
10.6.15 21:32

@Meeesha
Když nám umřel posledně člen smečky, tak truchlili všichni, i ostatní kočičáci, takže to nebylo vůbec jednoduché. Po určité době pak ještě vypukly boje o postavení, protože to byl alfa, takže mě ostatní zaměstnali. :nevim:
Naštěstí jsem měla koček víc, o to to bylo trochu snazší.

Dost pomáhalo neustále něco dělat, abych neměla čas nad tím přemýšlet. Taky jsem musela schovat všechny jeho oblíbené hračky a válecí místo, protože to prostě nešlo na ně koukat, a to taky pomohlo.

Nová kočička může pomoct, ale neradila bych ji hned ze začátku. Člověk potřebuje chvilku klidu a trochu času, aby se s tím smířil a byl připravený „na nový vztah“, jinak to spíš rozdírá rány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22492
10.6.15 22:23
@Meeesha píše:
Prosím, můžete mi poradit, jak je možné se vyrovnat se smrtí milované kočičky? Včera mi můj čtyřletý miláček umřel na veterině v náručí, po smrti tatinka před třemi měsíci byla jedna z mála věcí, co mi dělaly radost. Opravdu nevím, co dělat. děkuju moc

Sama jsem zažila. Před lety. Můj měl 11 roků a umřel mi doma v náručí, po injekci od veterináře. Byl nemocný.
Vím, že jsem moc plakala, že jsem veterináře přes slzy neviděla. Vyplač se, nestyď se za své slzy. Druhý den jsme našeho miláčka pohřbili na zahradě s jeho oblíbenými hračkami.
Zůstal mi ještě jeden kočičák, měla jsem se o koho starat, s kým se mazlit. Za půlroku jsem si donesla nové kotě, měla jsem zase dvojici.
Plakala jsem hodně dlouho a několik let mi při zmínce o mém báječném kocourkovi slzely oči a lámal se mi hlas. Byl báječný, byl jedinečný.
Když se Ti chce plakat, poplač si a miláčka pohřbi. Až nastane čas, pořídíš si nové kotě. To je moje rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.15 22:25

Děkuju moc, asi taky chvíli počkám, nechci ho jen tak nahradit. a také si říkám, že bude léto a dovolená, a kdybych si hned vzala nějakého mrňouska, tak bych ho hned musela u někoho nechat a to se mi nechce. schovala jsem všechno, ale jsou to momenty, kdy na mne čekal, když jsem přišla domů a válel se radostí na zádíčkách a ráno, když jsem se vzbudila a spal mi na nohách tak přišel a otíral se hlavičkou o obličej a pak se mi ještě na chvíli stulil do náručí a držel se mě pacinkou. to strašně chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.15 22:31
@EMicina píše:
Sama jsem zažila. Před lety. Můj měl 11 roků a umřel mi doma v náručí, po injekci od veterináře. Byl nemocný.
Vím, že jsem moc plakala, že jsem veterináře přes slzy neviděla. Vyplač se, nestyď se za své slzy. Druhý den jsme našeho miláčka pohřbili na zahradě s jeho oblíbenými hračkami.
Zůstal mi ještě jeden kočičák, měla jsem se o koho starat, s kým se mazlit. Za půlroku jsem si donesla nové kotě, měla jsem zase dvojici.
Plakala jsem hodně dlouho a několik let mi při zmínce o mém báječném kocourkovi slzely oči a lámal se mi hlas. Byl báječný, byl jedinečný.
Když se Ti chce plakat, poplač si a miláčka pohřbi. Až nastane čas, pořídíš si nové kotě. To je moje rada.

pohřbili jsme ho s kamarády u nás na zahrádce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.6.15 22:32

Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
11.6.15 18:25

Ahoj, jdu poprosit o radu/zkušenost. Naše kočka začala dneska chraptit a kašlat. Všimla jsem si toho ráno, ale ani mi nedošlo, že by to mohl být chrapot, nevěnovala jsem tomu pozornost. Ona je přes den venkovní a domů chodí jen spát a žrát. Dostává kapsičku ráno a večer. Včera pár kousků nechala a dcera jí k tomu ráno nasypala další várku, kterou normálně sežrala a nechala jen to staré maso. To jsem teď vytáhla z holky. Totiž, teď jsem jí sypala granule a v misce na maso mě čekalo nechutné překvapení - spousta vyžraných červů. Dcera přísahá, že ráno tam nebyli. Nevím, jestli můžou za půl dne narůst do centimetrových rozměrů a ani nevím, kde se tam vzali. Je pravda, že misku denně nevymývám, tak třeba jestli tam nakladly mouchy.. :nevim: No a mě teď zajímá, jestli může ten chrapot a kašel (který vypadá, jako by se dávila, ale nezvrací) souviset s těmi červy. Asi se nikomu nic podobného nestalo co :| Jo a ten kašel měla už včera večer. Na veterinu teď už jet nemůžu, je zavřeno a mám tu dvě děti a neštovice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
12.6.15 00:34

@PetiteFillette
Nám se před pár lety taky povedlo v misce najít červy. Bylo to v létě, zrovna byl hrozný pařák. My jeli na celodenní výlet a vraceli jsme se až večer, takže kočky měly připravené žrádlo v automatickém krmítku. Bylo částečně uzavřené, s chladícími vložkami, ale stejně se tam asi podařilo mouchám dostat, naklást vajíčka a večer tam už opravdu byly červy. Jen asi ne tak vypasené, ale ráno už by nejspíš byly. Zřejmě v dostatečném teple rostou mrchy ultrarychle. :think:

Chrapot a kašel může být od červů, ale stejně tak dobře může být kočka i nastydlá nebo zachlupená, to fakt na dálku nikdo nepozná. V tomhle asi neporadím, první pomoc na červy neznám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.6.15 06:52

@PetiteFillette I kdyby nějakého červíka sežrala, kyseliny v žaludku by si s ním rychle poradily a pak už je fuk, jestli jsou bílkoviny z masa, nebo z červa.
To si nemyslím, že by způsobilo nějaké potíže.

Ale s kašláním a chraptěním nepomůžu :nevim:

@Meeesha To je mi líto :( Taky hlasuju pro nového mazlíka, ale s nějakým časovým odstupem. Jiné plemeno/barvu, ať tě to neláká srovnávat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný