Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pan Smouk Vy ho stříháte???
Mám peršánka, kocourka, za měsíc mu bude 12 let. Průběžně vážil cca 4,5-5 kg, vykastrovaný v roce a čtvrt. Je to popelnice, sní kde co
Dle veta by měl kastrát peršan vážit 5-7 kg.
Vážil cca do 10 let nějaké 4,5 kg v průměru, jak kdy… od 10 let zhubl 3,7 - 4 kg, zdravotně je OK, testy neprokázaly nic co by bylo příčinou. Onemocnění PKD je pod kontrolou, ledvinky fungují dobře.
Záleží i na rodičích, pokud byli drobnější, kocourek nemá po kom zdědit robustní postavičku.
U psa jsme najeli na BARFování, takže i kočky dostávají 2× denně maso - svalovinu + vnitřnosti, každý +/- 50g na jednu porci, ale náš Samík dojídá po dalších dvou kočkách
Granule mají jen na zobnutí, kdyby měli přes den hlad.
Zkuste mu ke granulím nabízet 2× denně maso - kuřecí, krůtí, hovězí, vepřové - vše přemražené aspoň 24 h, plus krůtí a kuřecí srdíčka, játra. Naši jí i kachní maso hrubomleté, hovězí vemeno
Ještě v hovězím srdci je hodně taurinu, který je pro kočičky dobrý ![]()
Jaké krmíte granule???
p. s.: přidávám fotky těch mých chlupáčků ![]()
@Pan Smouk jinak za 2 měsíce na mase nabral ze 3,5 kg na krásných 4 kg váhy, zmizely vystoplé kosti, je víc aktivní, řádí zase jako čertík a celkově je takový veselejší a lepší
Jen ta srst, tu už má nehezkou a s česáním docela dost bojujeme, takže to občas vzdávám
Je s PP, ale na výstavy jsme nikdy nepomysleli, je to moje láska ![]()
@dada1511 píše:
Připojuji se,není nad kočku,my teda máme kocoura,a do vykastrování jsme si sním užili své,značkoval co mohl,ale už je v pohodě,i když už jen poloviční chlap
.Je to člen domácnosti,a jsem ráda,že i po narození miminka s ním nemáme žádný problém.
Krasavec, taky máme britskou, jsou to skvělí společníci
Dobrý večer, s váhou mladého perského kocourka neporadím. Protože nemám perského kocoura, mám doma dva kastrované kocoury domácí - seniory - 15 a 19 roků,
Ten patnáctiletý jako by vypadl z oka Katulikatčině krátkosrstému zrzavému kocourovi. Tak do roka, roka a půl se cpal jak nezavřený a pak už tolik nejedl a zůstal štíhlý až hubený. Po své matce. Není drobný, je jen štíhlý. Před 3 - 4 roky jsem mu nechala odstranit v narkoze zubní kámen, to začal víc jíst (narkozu neměl kvůli zubnímu kameni, to se mě veterinární sestra přišla zeptat, když už je v narkoze, jestli mu nemá ten zubní kámen odstranit). Mí kocouři dostávají ráno a večer jednu kapsičku - jednu do spoelčné misky. Přes den mají přístup k sucharům. Kupji vše kvalitní. A snažím se jim dávat tak jednou týdně dvakrát kvalitní syrové maso, po tom se můžou utlouct. Odčervuju je pravidelně. Můj druhý kocour (19) roků se vykrmil, hotový macek, klasický kastrát dle váhy. Teď trochu zhubl, ale pořád mu chutná a dožaduje se masíčka. Váhu u nich nevím, ale když byl ten devatenáctiletý v plné síle, tak to opravdu byla váha.
náš Charlie 5 let - pidizrzek je malý, v půl roce byl vážně nemocný, přestal růst a zůstal na váze 2,5 kg. Po kastraci přibral na 3,5 kg a ty si drží, ikdyž baští taky vydatně ![]()
Samík 12 let - je chorous s ledvinama (PKD - polycystické ledviny), takže jsem ho potřebovala vykrmit, maso zabralo a navíc je jedlík, takže mu dopřávám ![]()
Lota 10 let - naše dámička, je děsně vybíravá, ta si od počátku taky drží váhá max 3,9 kg.
A to mají kvalitní maso od řezníka! Holt mám drobky
Vážím je jak kdy, podle toho, když se mi třeba něco na nich nezdá ![]()
@EMicina jinak právě ten náš peršánek 12 letý, ten se cpe horem dolem, občas ujídá i ostatním, dostává i masa více a stejně je to prostě hubeňour ![]()
Ten můj devatenáctiletý senior v podstatě jí jenom kočičí stravu, o lidskou nestojí. Šunčičku si vezme, vařené masíčko taky, občas kousek rohlíku a sýra - nic jiného mně nenapadá. Ale ten drobnější 15ti letý, tak to je kocour - loudil. On toho moc nesní, ale rád ochutnává moje jídlo. Nesmím mu dávat sýr - ten vyblinká. Ovocný jogurt mu chutná taky, líže ze lžičky, ten nevyblinká. Ráno mě oba pobavili. Chroupám ke snídani suchary - jak jim chutnaly! S chutí si oba pár soust dali. Kolik soust nebo sucharů by dokázali spořádat, to nevím, snědla jsem všechno.
Granulky střidame royal can., purinu, brit a někdy hills. Před kastraci jedl masové kapsičky, občas kuřecí nebo krůtí. - po ní tohle jíst tohle úplně přestal. Přijde k misce, očichá a odchází. Nedotkne se toho. Jinak tedy váhu má dle všeho dobrou (něco málo přes 5kg). Tak doufám že tak nějak zůstane. Dekuji za info o jídle, vyzkoušíme. Jinak co se týče péče o srst- u nás docela bojujeme. Smouk každé česání bere jako ubližování a taky se tak projevuje. Bohužel jako kotě ho bývalá majitelka nečesala a vůbec celková péče byla špatná. No a k Vaší první otázce na stříhání -ano. Na léto Smouka stříháme neboť přes léto s mami pobývá často na zahradě a rád zalézá pod túje. Kdyby měl dlouhou srst tak to z ní už nedostaneme. A navíc mu to sluší
…
@EMicina tak lidské jídlo nedostávají, ani vařené maso. Jedí syrové a vehementně se ho ráno i večer dožadují ![]()
@Pan Smouk to má krásnou váhu
Náš Samuel taky ječí u česání, sem tam se ožene, nepomáhá ani chlácholení a slibování
Ale sem tam ho musím prostě vyčesat
Jinak mu spíš probírám kožíšek, vytahuji ty „kudlanky“ prstama, to se nechá a ještě vrní ![]()
Jinak RC a Hills bych raději vynechala, moc masa v tom není, Brit jsou oblíbené, N&D, Orijen atd. ![]()
@EMicina
Naše čertice je všežravá a hlavně ráda ochutnává všechno křupavé. Dokáže sežrat neuvěřitelné věci, ale většinou jen jeden, maximálně dva malinké kousíčky.
Jinak musí mít svoje granule, přesto vlak nejede
a když jsme je teď museli omezit kvůli váze a taky zácpě
tak nám to dávala pěkně sežrat.
@Pan Smouk
My teď krmili Acanou nebo Britem bez obilnin. Zkoušeli jsem i Portu nebo Taste of Wild, ale ty pro nás byli až moc výživné
a taky lezou do peněz.
Hills jsou prý dle našich potvor nechutné. Royal Canin zase samé barvivo a dochucovadlo. Po Purině se mi dvě kočky osypaly a pelichaly. To už nikdy. ![]()
Jinak hezký sestřih, sluší mu to. Možná ještě zavedete novou módu.
A pořád lepší stříhat, než mít smotky.
S vyčesáváním nám pomohl Trimmer a taky jsem musela netykavky přesvědčovat o výhodách česání. Často je to o zvyku, ale taky o správném kartáči. Trénovali jsme s dřevěným kartáčem s pravými kančími štětinami. To se jim líbí, napodobuje to hlazení a postupně jsme přešli na tvrdší. Ale pro citlivky je stejně potřeba vybírat kartáče se zakulacenými zuby nebo kuličkami na konci.
@KačuliKačka
My máme jednoho experta, který špatně snáší syrové maso. Musí ho mít vařené. ![]()
@hellivete tak včera večer všichni 3 pohrdli kachním masem, potvory!!! Nechali to až do rána netknuté, tak do zblajzl na snídani pes ![]()
Prostě co kočka, to originál ![]()
@KačuliKačka to mi pripomina, co vypravel tatka o Dudlikovy… kdyz byl jeste mensi tak vlezl v kuchyni na linku a tak ho po tme sebral a nesl do chodby, behem cesty si rikal, ze Dudu nejak pribral, a kdyz ho polozil a rozsvitil, tak nas broucek drzel pulku kachny ![]()
@Bomer
tak teď jsem měla co dělat, abych tady nevyprskla smíchy
![]()
@Pipet jooo, to je dobrýýýý
![]()
Náš Charlie taky občas něco děsně zkoumá z bezpečné vzdálenosti, natažený jak čtrnáct dní před výplatou a jak se ho dotknu, vystřelí jak namydlený blesk
![]()