Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipet to víš no, teď ho týden týrám domácím vězením
Přes ty vedra se nedalo nikam vylézt, o víkendu slavil syn narozeniny, takže taky prd. ALE!!! Ve čtvrtek odjíždíme do Krušných hor, takže v pátek budu opět týrat to své zvířátko a hlavně sebe ![]()
A dnes má náš dědouš Samík 12 let
![]()
@KačuliKačka tak to mu poprej vsechno nejlepsi ![]()
K nam ted zacalo chodit kote od sousedu
vubec mu nevadi ze na zahrade lita pes, ktery na cizi kocky steka a nenecha je v klidu… ale, nevite proc pred nim Dudlik zdrha? Minule prislo a Dudlik k nemu prisel a sel naopak na zahradu k sousedum (cuchnul a sel) ![]()
@Bomer šel mu obrazit rajón, občůrat co mohl beztak ![]()
Vyřídím, děkuji ![]()
Ahoj holky,
nevíte, jak snáší kočky přítomnost morčat? Máme ročního kocoura a 4 měsíční kočku a děti by si přály ještě morčata. Ale máme strach, aby je kočky nezakously nebo aby morčata nebyli ve stresu, až budou kočky kroužit kolem klece ![]()
Jdou tyhle zvířata dohromady? Máte někdo? Díky.
@kacamar Máme kocoury a dvě morčata. Morčata už jsou docela velké zvířátko, aby ho kočka „lovila“. Interiérový kocour ale občas neodolá a hrábne do klece pacičkou - klec má 100×50cm, takže morčata mají dost místa mu uhnout. Ale to se nestává moc často.
Venkovního kocoura (a že uloví cokoliv) pasoucí se morčátka (samo pod klecí, zakryté i shora) moc nezajímají. Jako kouká na ně, ale ani nejde blíž a už vůbec se nepokouší o nějaké útoky.
Jen ten první týden, co jsme morčata přivezli, tak kocour furt hrabal do klece, ale zvyknul si. Často leží u klece a spí.
@Pipet
děkuji moc za odpověď. Už jsem si vygooglila, že je to soužití možné. Naštěstí máme hodně místností, takže je možnost morčata separovat a kočky jsou takové polovenkovní… Ukážu to manželovi, ten má největší obavy a snaží se děti odradit a vnutit jim jiné zvíře. Jenže já už jsem s dcerou dávno domluvená, za výzo má slíbené morče a v srpnu jsem je chtěla pořídit na výstavě. Asi si je prosadím, dcera potřebuje něco na mazlení, miluje zvířata a kočky pořád tahá ![]()
@kacamar A doporučuju teda pořídit hned dvě. Předtím jsme měli jen jedno (samce, co už pak dalšího samce k sobě nesnesl a samičku bych stejně musela mít odděleně), teď máme dvě holky a je to super! Hrajou si spolu, honí se po kleci, všelijak „povídají“.
Aktuálně jsme hlídací agentura, takže mají k sobě ještě jedno morče a navíc králíka
a strašně moc se musím ovládat, abych pak nepřikoupila ještě to jedno, aby byly holky tři. Ráda je pozoruju ![]()
@Pipet
jj, jsou v plánu 2 morčata - pro každé dítě jedno
a taky aby jednomu nebylo smutno. Jen nevím, jestli je lepší vzít holky nebo kluky.
Ahoj všem ![]()
za měsíc si přineseme koťátko britské s PP. Už jsem něco našla ohledně krmení, očkování, všeho potřebného, jen bych chtěla poprosit Vás zkušené chovatelky, jestli by jste mi nemohly laicky vysvětlit krmení, protože všude se píše něco jiného…mám v plánu do půl roka dávat jednou za 14 dní kočičí mléko, samozřejmě úměrnou porci a ne vylít celou lahvičku..pak bych chtěla kupovat Royal canin kitten granulky-mají prý být celý den k dspozici jako voda…? a dále kapsičky royal canin také kitten…střídat max kapsičky a konzervičky, ale vůbec netuším, kolik masa a jak často kromě granulek? je to všude popsáno tak zmatečně
koťátku bude 10 týdnů…děkuji všem ![]()
@Hejhulka25 Jestli dá někdo kotě s PP v 10 týdnech, tak porušuje chovatelský řád.
Royal canin neee. Přečti si složení. Pro kočičky ideálně složení bez obilovin…
Navíc RC je předražený, platíš jen za značku.
Asi bych dala tři misky - voda a granulky stále k dispozici, do třetí misky další ňamky. Jako ideálně maso. Kapsičky a konzervy taky většinou mají mizerné složení… A když už jsou dobré, tak maso rozhodně vyjde levněji.
Asi 2× denně… ![]()
@Pipet píše:
@Hejhulka25 Jestli dá někdo kotě s PP v 10 týdnech, tak porušuje chovatelský řád.Proč porušuje chovatelský řád? Mám dva kocoury od kotěte, od kamarádky, brala jsem si je ve dvou měsících, tj. od 8 týdnů. Kocourům je nyní 15 a 19 let. Narozeni v bytě, žijí u nás v bytě. Ven nechodí vůbec.
Ke krmení kotěte: souhlasím - miska s vodou, miska s granulkamai a najemno nakrájené libové masíčko střídat s kvalitními kapsičkami (značku neporadím). Moji kocouři milují ryby, ale ty jim dávám jen vařené - po syrové rybě oba blinkají.
@EMicina No, myslí na to i zákon na ochranu zvířat, kde je min. věk kotěte při odběru 84dní. Organizace, které sdružují chovatele ušlechtilých koček, mají své chovatelské řády, kde může být věk upraven, ale nikdy méně, než těch 84 dní… Bývá 91dní - 13 týdnů.
U obyč koček to ale nikdo neřeší
a lidi se zbavujou dvouměsíčních koťat - už žerou samy. Ale tam je ještě důležité, aby je kočičí máma naučila správnému kočičímu chování… I když už třeba nekojí.
Jenže jedna strana nechce krmit hordu ničitelských koťat
, druhá strana chce maličké roztomilé koťátko… A plno lidí to prostě neví.
@Pipet píše:
@EMicina No, myslí na to i zákon na ochranu zvířat, kde je min. věk kotěte při odběru 84dní. Organizace, které sdružují chovatele ušlechtilých koček, mají své chovatelské řády, kde může být věk upraven, ale nikdy méně, než těch 84 dní… Bývá 91dní - 13 týdnů.U obyč koček to ale nikdo neřešía lidi se zbavujou dvouměsíčních koťat - už žerou samy. Ale tam je ještě důležité, aby je kočičí máma naučila správnému kočičímu chování… I když už třeba nekojí.
Jenže jedna strana nechce krmit hordu ničitelských koťat, druhá strana chce maličké roztomilé koťátko… A plno lidí to prostě neví.
aha, díky, toto jsem nevěděla. My jsme si „naše“ kocoury vybrali v den, kdy se narodili a netrpělivě jsme čekali dva měsíce. jsou to obyčejní domácí kocouři.