Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.mam na vás dotaz. včera večer jsem kocourkovi našla blechu. tedy s největší pravděpodobností. něco hnědého mu lezlo v kožiše. nikdy jsem si nevšimla že by se nějak drbal ale ted kdyz se na to zamerim tak se mi zda ze se drbe více nez je normální. zítra s ním tedy pujdu na veterinu. ovšem ráda bych od vás slysela jaké přípravky na to skutečně fungují. chci se vyvarovat tomu že budu zkoušet x přípravků a žádný nezabere. je také možné že se mi blechy přestěhovaly i do domácnosti? zatím jsem si ničeho nevšimla ale je mi z toho uplne zle. jak a cim se hubi blechy v domacnosti aby to nebylo nebezpecne zaroven kočce? a napada vas nejaky zpusob jak prisel muj kocour k bleše když ven vubec nechodi? a ja sice doma asi nemam scela steilni prostredi, ale špínu doma nemáme. dekuju za odpovedi
@wiki čiki I kdybys to doma měla jak v prasečáku, jen tak ze špíny se blecha nevylíhne
Mohl si jednu odněkud přinést (máte ho chvíli, že?) - nebo i na veterině, jestli jste byli… A až teď se namnožily tak, že sis toho všimla.
Doma je máte úplně určitě, blechy žijou spíš v okolí, na kočku si hupsnou se napít a pak zas slezou.
Já mám dobrou zkušenost se sprejem Effipro, pak pro dlouhodobou ochranu dávám Fypryst ampulky za krk - ony ty mrchy vydrží třeba rok bez napití, nebo než se vylíhnou. Na prostředí Biokill - pro kočky je toxický, ale stačí ho nechat zaschnout, než tam kočku pustíš a dobrý.
Takže já akutně postříkala kocoura tím sprejem (opakovala po týdnu, tak 4× aspoň), prostředí (co nejde vytřít, vyprat) tím Biokill - taky opakovat i vícekrát týdně, třeba 5× vystříkat…
, často vysávat.
Až se zbavíš „viditelných“ blech, tak dávat tu ampulku za krk a třeba ještě 1× za měsíc pro jistotu všechno vystříkat.
Zní to hrozně, ale za pár dnů jich 99% zlikviduješ a pak už je to jen udržovací, aby se zas nenamnožily… Já si totiž myslela, jak mám vyhráno po týdnu a ono ejhle.
Ještě je teď nějaká novinka - tableta proti bleškám, to se zeptej na té veterině. Ale okolí stejně ošetřit budeš muset.
Já už tu kapičku za krk dávám rok, i když už blechy nikde nevidím - fakt se bojím, že někde v koberci je jich ještě pár číhajících zalezlých a jak bych přestala dávat, že se zas rozmnoží. Ten Fypryst není moc drahý, takže raději dávám. - Stejně dávám i venkovnímu kocourovi. (Máme dva, jednoh venku, jeden je doma.)
@Pipet aha moc dekuju. já tady zatim zadnou blechu nepotkala na koberci nebo tak…sem z toho uplne posedlá
nesnasim hmyzáky. zajdu dnes nekam do zverimáče nakoupiím neco proti blechám a potom dukladne uklidim…a kde prodavaji ty pripraavky do domacnosti?
@wiki čiki Já všechno kupuju na netu, tady v obchodech mají prd. (Malé město..)
@wiki čiki Já dávám naším kočičákům pipetu za krk. Je to proti všem vnitřním parazitům ( stronghold, profender, caniverm). A ten stronghold je i proti blechám. Mám kočky jen doma. Veterinářka říkala, že si různé breberky můžu přinést z venku na botě.
@Potkyš dekuju tet jsem ho postrikala nejakym dr.pet a pro jistotu cely byt. vyprala pradlo…tak snad to pomuze.je mi ale stejne zahada ze dostal blechy bytovy kocour
asi si nastrikam i boty ![]()
@wiki čiki Veterinářka říkala, že to můžou chytit i ze psa který k nám občas přijde na návštěvu a má pipetu proti blechám.
@Potkyš a ještě se zeptám…pomůže to 100procentne se zbavit blech? ta pipeta za krk? a je treba odblesovat i domacnost?
@wiki čiki Nikdy jsem byt neodblešovala, protoze u koček jsem blechu naštěstí ještě nenašla. Když jsem měla psa, tak blechu měl za ty roky cca dvakrát, protože nedostal novou pipetu. Délka působení je na pár měsíců. Třeba obojek proti blechám vydrží dýl, ale moje veterinářka mi ho nedoporučovala, když se mazlim se zvířetem. Navíc ta pipeta je i proti klíšťatům.
Jo aha takže to je hlavně prevence…poradim se o tom s veterinarem…a kolik to cca stoji?
Mám kočky pouze v bytě. A blechy měly taky. My to nepoznali, až veterinář, ke kterému jsme jeli kvůli zdraovtním potížím jedné z nich.
Holky kočkomilky jsem tu zatím ještě nebyla, zdravím a představuji Vám moje ragdollí zlatíčka co mám doma
jsou strašně hodní a mají úžasnou povahu zbožnuji je
Kocourek Nathaniel 1 rok (seal lynx mitted), kočička Shawnee (blue bicolor) 1,5 roku, kotata Arwen Ella 4 měsíce (čokoládová bicolor lynx) a Alvinek 4 měsíce (lila lynx bicolor)
bylo miláčků malých narozených 5
a maminka kotátek Jane Qinci
přejeme at jsou Vaše kočičky zdravé a spokojené a zas ráda k Vám nakouknu ![]()
@EMicina aha a poradíš s likvidací? taky pipetku? zbavili jste se toho nadobro? ![]()