Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V srpnu nám přišel D-test a v něm byl test granulek pro kočky, pokusím se honajít a vypíšu ty co jsou OK a ty co zase nee, jdu hledat.
@Uju Dtest nebrat, oni hodnotili jen složení - poměr bílkovin, tuků atd.
Jenže jestli je ta bílkovina ze soji, což kočičí trávení absolutně nedokáže zpracovat, to už je nezajímalo.
Ehm, jenže nikde venku neběhají zástupy morčat a křečků bez PP, nemocných a nekontrolovatelně se množících.
Ha, nedalo to moc práce.
Když to vezmu podle celkového hodnocení kvality tak:
nejlépe a to 78% jsou NaD Natural a delicious Adult chickena pomegrante a nebo Orijen six fish. (ani jedny neznám)na 74% Hills science plan adult optimal care chicken. 72% Purina Proplan adult s vysokým podílem kuřecího masa a taky 72% royal canin Hair a skin care
Nejhůř dopadl Trainer natural adult with fresh chicken s 30%, globus /korrekt s drůbežím 55%, Kaufland K clasic 57%
whiskas měl 66%, Purina One 69%, Brit 67%, Friskies 62%
@Pipet Aha, tak to vidíš to už jsem tam nevyčetla
Máš ten test??? Nevíš jak jsou na tom s tou bílkovinou ty 3nejlepší co jsem tu psala??? Naše kotě jí Royal ale myslím, že mu to budu střídat (taky jsem někde četla, že není dobré krmit jen jednou značkou celý život) a kocour ten jel na Acaně, ale náš pes začal ujíždět na kočičím friskies takže se přeorientoval tam
Ale není nijak zarytý konzument, takže zbodne i jinou granulku. U něj to je teď spíš o zubech, musí kotěcí protože velký neukouše a namočený je nechce.
No, ale za to nemohou podle mého ani ty největší množitelé rádoby značkových koček ale ty Micinkáři co maj koček jak sra…na chytání myší.
Ty první dvě vypadají na dobré značky, Hills už tam zas má kukuřici a rýži ![]()
Fakt nejjednodušší je přečíst si složení.
Jenže bez organizovaného chovu a povinného označování zvířat (a tím pádem bez chovu s PP) nemůžeš zaručit, že kotě kotěte kotěte tvé kočky taky nebude přispívat k té volně se množící populaci.
Resp. ani očipování není stopro záruka, že se kočka neztratí/někdo ji nevyhodí, ale tak ta šance je o dost menší (než u neoznačeného zvířete bez původu). Navíc při případném odchytu je hned jasné, čí kočka je.
Taky proto chovatelé u koček na mazlíka trvají na kastraci a někteří dokonce prodávají koťata už kastrovaná. Já je chápu.
Ty první dvě vůbec neznám, ani jsem je v normálních (menších zverákách) neviděla.
No číst to chce všechno, nejen u kočko věcí.
Teda nevím je překočkováno to je fakt, ale upřimně kupovat spešl kočky na to aby člověk mohl mít 1.2× koťata za těžký prachy mi přijde hovadina.
Upřimně to beru tak trochu jako vydírání od těch chovatelů. A kastrace kotěte mi přijde totál mimo. Kastrovat se má v určitým věku (nevím jak kočky, ale u kocurů to tak je) a vykastrovat malé kotě než jde do nového domova je vyloženě zhovadělost. Sorry můj názor. Navíc načipovat jde i kočka bez PP - opět je to o lidech ať už prodávajícím nebo majiteli.
Jinak osobně bych přemnožení koček řešila úplně jinak, ale na to by nestačilo jen pár chovatelů ale musela by přispět třeba i obec. Ale těm asi nevadí zřizovat a dotovat útulky (takže řeší následek, ale ne prevenci) - jenže s tím neudělá nikdo nic.
@Uju já si za svým názorem stojím! Kočka nutně nemusí mít koťata, to jen lidi trpí touto bludnou představou, že kočka/pes musí mít aspoň jednou za život potomky.
Pokud chci kočku, tak buď, že chci kvalitně chovat, nebo proto, aby mi dělala společnost. Ne proto, že ji budu množit, protože dítě chce, já chci…
To, že kotě načepujete, nic neřeší, kdo bude chtít, bude na kříženci údajného plemene bez PP dál množit, pokud ho přestane bavit, v lepším případě kočku pošle dál někomu jinému nebo v tom horším, ji vyhodí…
Víte vůbec něco o genetických smrtelných nemocích, na které je CHS povinna testovat? Víte co je to PKD, FIP, FeLV a HCM???
@KačuliKačka spis pekny zmetek ![]()
Ale je rozhodnuto, ze prcci jeste chvilku zustanou, babicka je jeste videls cucat od kocky, tak budou asi mladsi nez 3 mesice… dneska sem zkousela vyfotit toho,,naseho'' ale zdrhnul mi…
modroocko moje ![]()
@Bomer každý hafan má něco svého
My zase řešíme výpady vůči velkým psům, dřív je neřešil, ted mi do nich startuje, tak s kamarádkou, co cvičí psy na poslušnost, canisterapii i jako doprovodné psy, řešíme, co se děje, co děláme špatně a jak to dělat jinak, aby zase psy ignoroval a neřešil je.
Dnes na horách se teda parádně předvedl, ach jo, skončil s košíkem na čumáku
Ale my přijdeme na to, jak na něj a by byl zase klid a pohoda ![]()
@Bomer jinak u nás se chrní… Lota zabrala hafanovi pelech
tak se tam šoupli oba. Včera všichni tři lenošili na kulatém škrabadle
musela to být rychlofotka, abych je stihla vyfotit ![]()
@KačuliKačka Ano, kočka ani pes mít koťata ani štěnata mít nemusí-netvrdím, že je to pro ně dobré či nějak škodlivé když je nemají. Ale nevidím vůbec nic špatného na tom, že si člověk vezme kočičku a ty koťata ji jednou či dvakrát za život dopřeje- ne pro zdravotní stav zvířete, ale proto, že by rád doma ty kulíšky měl. Sama jsem vyrůstala mezi kočkama a vím jaký to pro mne byl svátek, když ta naše koťata měla. Podle této teorie nebo nevím jak to napsat by koťata neměl právo mít nikdo tedy jen ten co si koupí „předraženou“ kočku. Sorry to nechápu zase já. Pokud jde o přeplněné útulky (jak tu někdo argumentoval) tak by spíš bylo lepší zajistit finančně dostupnou kastraci Micek na vesnicích u statků atd… Protože tyto kočky se většinou v těch útulcích nachází- „značkovou“ tam člověk potká jen opravdu zřídka(a to ani s PP ani bez). Sorry, ale podle mého jde spíš jen o to, že člověk při výběru kočičky má pak víc možností-koupit s PP za ne zrovna levný peníz a nebo koupit bez PP za lacino. Ne každý kouká na to, jestli může mít koťata nebo ne a kouká na cenu. Myslím, že je to o penězích a je jasné, že mnozí chovatelé by možnost prodeje levnějších koťat bez PP nejraději zakázali - ne snad kvůli chorobám, ale kvůli tržbám. To je zase můj názor a za ním si stojím.
Jinak o genetických smrtelných nemocích nevím nic a upřimně netruchlím. Nehodlám kšeftovat s kočkama, proto nemusím mít strach, že mi někdo přijde rozmlátit okna, když něco nebude úplně OK - což si myslím, že až tak nehrozí.
@Uju Mě by teda spíš trápilo, že jsem vyprodukovala nemocné kotě, když testováním se tomu dá zabránit.
To by mne taky trápilo a pokud bych to zjistila tak by samozřejmně kočička šla na kastraci hned a ani bych o tom, že třeba jenou za dva, tři roky ještě jedny koťátka chtěl nepřemýšlela. Ale předem zabránit??? No, mě se to tak nejeví, jak už jsem psala kočička chovná(taková u které mi nezakáží mít koťata) je od cca 26tis - sorry, ale vzhledem k tomu, že nechci kočky na obchod, ale potěšení, nehodlám na nich rejžovat a mít za život kočičky desítky koťat je pro mne totální blbost. Navíc co vím, tak i v chovných stanicíh ty koťátka umírají(sama mám zkušenost, že mnou zamluvený kocourek na kterýho jsem měla zaplacenou zálohu prostě umřel- záloha mi byla vrácena, chování chovný stanice super, ale i tak, že. A další podle přehrště koček jsou tyto smrtelné choroby zřejmě vzácnější (tím nechci říct, že se mé kočičky nemohou týkat),ale přeci jen pokud by jejich výskyt byl tak častý koček by bylo spíše míň než víc. ![]()
No, o těchto věcech se ženy nemá cenu hádat, vy máte svou pravdu, já mám svou, každý máme pohled z jiného úhlu. ![]()
@Uju pro mě jste tedy jen množitelka, která klidně bude množit koťata o netestovaných rodičů, kdy si sakra přečtěte o tom, jak kočka trpí při některé z genetických onemocnění - VŽDY KOČKU ČEKÁ SMRT V BOLESTECH - SELHÁNÍ LEDVIN A SMRT, ZBYTNĚNÍ SRDCE A BOLESTIVÁ SMRT, KOČIČÍ AIDS A BOLESTIVÁ SMRT, ZÁNĚT POBŘIŠTNICE A BOLESTIVÁ SMRT…???
KUWA TO CHCETE FAKT PLODIT NETESTOVANÁ KOTATA S MOŽNOSTÍ, ŽE SI PONESOU JEDNU Z TĚCHTO NEMOCÍ? ŽE BUDOU ŽÍT S BOLESTMI, ZEMŘOU V BOLESTECH??
BOŽE ŽENSKÁ, VY FAKT NEMÁTE VŠECH 5 POHROMADĚ!!! PŘEJI VÁM, ABY BYLA KOČKA NEPLODNÁ A NIKDY NEPORODILA KOTATA!!! JSE FAKT UBOHÁ…
A KŠEFTUJÍ PRÁVĚ JEN MNOŽIELÉ - CHOVATELÉ PŘEDÁVAJÍ ZDRAVÉ KOTĚ, S TESTY, SMLOUVOU, VÝBAVOU, ODČERVENÉ, NAOČKOVANÉ, S RODOKMENEM AŽ 5 GENERACÍ ZPĚT ABY NEDOŠLO K PŘIBUZENSKÉ PLEMENITBĚ, S VEŠKERÝM SERVISEM PRO BUDUCÍHO MAJITELE… ATD.
Doporučuji abyste opustila tuto skupinu, zde se pochopení nedočkáte…
@KačuliKačka Je mi jedno, co pro Vás jsem nebo nejsem. S klidným srdcem budu množitelka co si dovolí od své kočičky mít jednou koťata, které mimochodem dá po rodinně a známým za cenu vakcinace a odčervení(klidně v podobě maličkosti pro dceru)-to je fakt kšeft jako k. áva. Určitě to dělám pro prachy jako správný množitel a chovatel - protože tam o nic jiného ve většině případech ani nejde.
Pochopení od Vás a od nikoho nečekám a ani ke štěstí nepotřebuji.
Odpověď na otázku, pro kterou jsem zde přišla jsem dostala- za ni děkuji a klidně se rozloučím. ![]()