Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ještě jedna doplňková. Dovolila jsem se podívat na nemoci, které jste zde vypsala a na ceník těchto testů. Pokud svou kočičku nechám otestovat na vámi vypsané plus další věci v nabídce gen. laboratoře, přičtu cenu kočičky tak stále nejsem na ceně kočičky pro chov. Tím nehodlám u vás nijak obhajovat svůj úmysl, ale jen tak pro info, že ty testy nejsou tak šíleně drahé / oproti chovné kočce
![]()
@Uju testy nejsou drahé, ale pokud budete na kočce s pozitivní jednou nemocí množit, koťata to ponesou taky!!!
Sorry ale za mě jste množitelka koček bez PP, tudíž kříženců!
@KačuliKačka Dobrý den, čtu jak se tady dohadujete a teda nezlobte se, ale podle mě jste ubohá vy, jak tady paní nadáváte. Proč hned urážky, jen proto, že má jiný názor. Nemyslím si, že dělá něco špatného. Pokud se o koťátka postará a nechá udělat patřičné testy a oočkuje je, tak je to snad v pořádku. Kdyby si pořídila koťátka a pak je někde odhodila, tak neřeknu, ale pokud jim sežene dobrý domov u rodiny, tak v tom nevidím žádný problém. A já teda paní v žádném případě neodsuzuji. Znám spoustu papírových koček, co naopak po kastraci měly vážný zdravotní bolestivý problémy. To se dopředu nikdy neví. Myslím si, že to přeháníte. ![]()
@minulinka ubohost je napsat a chlubit se, že člověka nezajímají smrtelné a neléčitelné nemoci a klidně bude množit nepapírové kočky úmyslně dál.
Denně vídám fotky zubožených koťat, které někdo nechal vyhladovět, týral, pár dní stará koťata nechal v krabici někde u popelnic… útulky se plní, dobrovolníci ze svých léčí kde jakého nalezence, veterináři se starají mnohdy za zlomek ceny o zraněné, nalezené kočky… a pak tady madam napíše, že dcera chce, tak koupí kočku bez PP, bez testů a bude si množit pro svou potěchu???
Sama mám 2 nalezence a jednoho kocoura s nevyléčitelnou nemocí ledvin, tak vím, o čem mluvím, psa taky zachráněného z romské kolonie. Mít možnost a prostor a finance, vezmu si klidně další útulkáče nebo nalezence!
A to znám mnoho lidí co mají CHS, cena rozhodně nedosahuje udávaných tisíc euro, a jde o mnohem víc než jen ten „papír“ o původu!
Rozloučila jsem se, vím a nehodlám se hádat a já nevím co ještě.
Tu dávám odkaz, který potvrzuje, že nabídky 1000E (nejnižší) nejsou nemožné a zcela běžné. Přečtěte si poslední souvětí. http://www.ragdolls.cz/…plemeni.html
Nejsem majitel těchto stránek a předpokládám, že je psal někdo kdo o kočkách tohoto plemene ví víc než Emimino -dohromady ta cena je tam napsaná též- takže si nevymýšlím-jak si zřejmně myslíte ![]()
@Uju já mám info přímo z chovky, kde má paní nyní vrhy koťat, ne z nějakého webu
@KačuliKačka Já mluvila se 4mi chovnými stanicemi. Jendy nabízeli koťata na mazlíka a do chovu, nakonec z nich vypadlo, že kočička musí být kastrovaná (takže prdlajz chov), další dva mi nabídli za 1000E +- a další mi řekl, že ví o chovné kočince za 1200E jestli chci kontakt. + info, které jsem teď našla na webu (včera bo jsem tam četla genetiku a nemoci). Když jsem se dozvěděla, že klasika s PP nemůže mít mládata, jasně, že jsem šla po chovných stanicích kde sehnatu tu chovnou, ale za takovouhle cenu, když si nehodlám z koček udělat „vedlejšák“ bych byla fakt blázen.
Uživatel je onlineUju
Kelišová 5401 příspěvků 24.09.15 17:16
Jinak pokud by jsi věděla o nějaké CH stanici, kde mají koťátko-holčičku s nepřemrštěnou cenou a netrvají na kastraci alespoň do tří let kočičího věku tak mi prosím předej kontakt. Určitě bych dala přednost kočence s jistým původem a jistota, že nenaběhnu množiteli by taky neškodila.
tady jsem psala, že bych dala přednost kočence s PP ale chovné- nenapsala jste, že víte kde mají. a já také nenašla
Já si myslím, že do chce rozmnožovat zvířata, měl by to dělat proto, že má nějaký chovatelský cíl, chce, aby se narodila pokud možno zdravá a kvalitní mláďata.
Chce „vylepšit“, nebo alespoň udržet úroveň plemene, které si vybral, které se mu líbí. Třeba jede na krytí do zahraničí, nebo importuje nějaké zvíře, které svou nepříbuzností bude přínosem pro místní chov… A to prostě stojí prachy.
Ne jen prostě sprsknout samici a samce a hurá, máme miminkááá, jsou tááák roztomilááá ![]()
A takových „hurá“ mláďat je děsivě moc. Každé „obyčejné“ kotě, které se nenarodí - jedině dobře. I tak jich je pořád moc, moc… Proč vyrábět další?
Ha, v televizi běží nějaký dokument s vlky a Ducka na to čučí ![]()
@Pipet u nás se pustí telka, já odpadu a v tu ránu mám u sebe psa a 2 kocoury
Lota leží opodál, holt naše dámička
Dnes v noci se mnou spali všichni tři kluci, jsem si říkala, že ještě se přidá i Lotynka a já budu spát asi v pelíšku nebo co
![]()
@KačuliKačka Ducka do ložnice nesmí… Ale sáčkuje se nám tam dítě
, posledně jsem se vzbudila s hlavou na nočním stolku.
Nechápu, jak může takový prcek zabrat víc místa, než dva dospěláci
![]()
No a teď si jdu umýt zuby a frčím se starší ratolestí do školy
Se mi nechce. Je tam kosa ![]()
@Pipet no já spím s nimi v obýváku
přitom mám velkou ložnici s velkou postelí ![]()
@Pipet Ducka je boží, fakt krasavec ![]()
Tyhle jejich zapřené hlavičky miluju, to mi dělává jen Charlie
Ten se mnou ráno chodí do koupelny, rozvaluje se ve vaně, leze do umyvadla, asistuje u všeho a myslím, že mě hlídá, aby měl přehled, neb když dokončím ranní hygienu, už letí do kuchyně, neb ví, že budu nadělovat snídani ![]()