Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koupila jsem si listopadové číslo časopisu GURMET.
Pro rejpalky - neřešte, že jsem si v pátek 23. října koupila listopadové číslo. V trafice ho prostě už měli.
Na straně 20 je jako KAVÁRNA MĚSÍCE označena kavárna CATS AND COFFEE z Hradce Králové. (místo slova AND je znak, který nemám na kláívesnici a v kombinaci kláves se mi nedaří napsat).
Majitelé Filip a Nikola jsou vegani. Ona je skvělá cukrářka, on je skvělý barista. Po podniku pobíhá 10 koček. Starají se o atmosféru a felinoterapii.
Komentář Emiciny: nejsem veganka, ale milovnice koček. Moc ráda bych se šla do této kavárny posadit. Je to od nás přes dva kraje. Škoda. Držím majitelům a jejich kočkám pěsti.
Je tu někdo, kdo je z HK nebo tam má blízko…? Ať si tam zajde na kávičku a podá nám, kočkomilům, zprávu.
@EMicina já byla v kočičí kavárně v Opavě - jmenuje se 9 životů, tehdy měli 5 kočičáků, teď mají 6
Tři sourozence mainek, starší mainku a dvě ragdollí sestřičky
Luxusní zážitek a doufám, že mi vyjde brzy zase čas tam zajet ![]()
@KačuliKačka píše:
@EMicina já byla v kočičí kavárně v Opavě - jmenuje se 9 životů, tehdy měli 5 kočičáků, teď mají 6Tři sourozence mainek, starší mainku a dvě ragdollí sestřičky
Luxusní zážitek a doufám, že mi vyjde brzy zase čas tam zajet
I Opava je pro mě z ruky. Mezi má přání - splnitelná i nesplnitelná - je návštěva kočičí kavárny. S přítulnými kočičáky. Chlupy mi nevadí.
@EMicina je v Praze 2×, HK, Brno tuším taky 2×, Olomouc 2× a Opava
Holt si musíte udělat výlet ![]()
@KačuliKačka píše:
@EMicina je v Praze 2×, HK, Brno tuším taky 2×, Olomouc 2× a OpavaHolt si musíte udělat výlet
Do Brna jezdím, zeptám se známých v Brně, jestli vědí, znají - jsou také kočkomilci, mají kočky.
Je krásné někam jet a mít cíl ![]()
@EMicina Hledala jsem na netu kočičí kavárnu v Brně a našlo mi to jen jednu kterou měli v říjnu otvírat, ale díky úředníkům musí oteviracku odložit… ![]()
@Potkyš píše:
@EMicina Hledala jsem na netu kočičí kavárnu v Brně a našlo mi to jen jednu kterou měli v říjnu otvírat, ale díky úředníkům musí oteviracku odložit…
Díky za info - ještě jsem se k hledání nedostala.
Doufám, že ji otevřou, někdy v dohlednu.
Mám doma dva staré kocoury 19 a 16 roků a na kočičí tělíčka kolem sebe a na sobě jsem zvyklá. I u mých přátel, známých i příbuzných jsou kočky v bytě nebo v baráku.
@EMicina Jmenuje se envi cafe a chtějí to rozjet dvě kočky. Chtějí propagovat útulky a možná bude možnost si kočičky z kavárny vzít… Už se těším až otevřou, taky tam chci zajít.
@Potkyš píše:
@EMicina Jmenuje se envi cafe a chtějí to rozjet dvě kočky. Chtějí propagovat útulky a možná bude možnost si kočičky z kavárny vzít… Už se těším až otevřou, taky tam chci zajít.
Dobrý den, milá Potkyš, až k otevření dojde, prosím o zprávu sem na tuto kočičí diskusi. Bylo-li by možno?
I osobní referenci o návštěvě. O novou kočku zájem nemám, stači mi ti moji dva, ale návštěva kočičí kavárny by mě potěšila a určitě i obohatila.
Děkuji. Usmívám se při psaní této zprávy. Kočky mám moc ráda.
Oggy se nam zabydlel
jen teda dneska nemohl slezt z thuje (je vysoka 4m), kam lezl za Dudlikem ![]()
@Bomer tak ten je božíííí ![]()
U nás to všechno chrápe… včera jsem měla dovču, tak jsem si udělala den jen pro sebe - výlet na hory, masáž a kafe s kamarádkou
Dnes jsme byť za mlhava vyrazili na hrad Hukvaldy, resp. do obory a udělal se opět tak krásný den! A jak jsem byla nabitá energií (dojeli jsme domů ve 14h), tak jsem umyla 3 okna ze čtyř (syn má v pokoji takový bordel, že okno si bude muset umýt sám) a uklidila doma, že mám z dneška naprosto super pocit ![]()
Zítra hlásí zase krásně, tak jdeme s hafanama kolem řeky cca 20 km procházku ![]()
Jinak takto si náš chlapeček včera odfukoval na gauči
![]()
Ahoj děvčata, jdu pro radu
mám rok a půl starou kastrovanou kočičku Andu britka křížená s colorpointem. Je to velkej lovec a terorizuje našeho psa. Na tom by ještě nic nebylo, kdyby nebyla tak nenažraná. Na kastraci byla v květnu. Vše probíhalo v pořádku ale před 2 měsíci se něco stalo. Má svou mističku ve výšce aby jí tam nechodil pes - jenže jsme zjistili, že je to trochu naopak. Dáme jí kapsičku nebo sušený a ona se tváří, že je vše OK papá z misky ale jen co zavřeme dveře - seskočí dolů, rázně dá najevo psovi, kdo je tam pánem a sežere mu jeho plechovku 1kg. Bylo nám divné, že má Anda takový panděro
než jsme je pozorovali nenápadně oknem. A před týdnem to začalo být ještě horší. Ona sežere psovi tu plechovku a když otevřeme dveře, vytřeští na nás oči a dlouhým řvaním nám dává najevo, že by jako ještě něco sežrala, před 2 dny se odrazila od boudy, skočila na stěnu, od které se odrazila a skočila mi přímo za krk
a řvala jak pitomá
s těma vykulenýma očima
Vzala jsem jí, plácla a řekla tak tohle ne. Psovi jsem dala nažrat domů, ona dostala hrst granulek a psovi jsem to dala do verandy, jenže ona tam vlezla okýnkem a nastal strašnej rachot, tak tam běžím, co se děje, ona málem našemu psovi vysekla oko, kvůli tomu žrádlu
dráp jí uvíznul pod víčkem našeho psa - ten řval, ona vrčela, tak jsem jí ten dráp vyhákla, naflákala jí na zadek a vyhodila ven. Samozřejmě se se mnou celý den nebavila, stranila se ale hned ráno byly před dveřmi zakouslé 2 myši asi na usmířenou. Nevím co s ní mám dělat. Když k nám někdo přijde, musí si myslet, že chudáka Andu nekrmím, jenže ona táhne to sví břicho, během dne je schopna sežrat 1kg plechovky a misku sušenýho pro psa a svijí mističku sušenýho a pořád jí je to málo
![]()
@Alčák1 rozhodně je krmit odděleně a pod dohledem!!!
Pes se může jednoho dne fakt naštvat a ublížit kočce, která ho dlouhodobě tyranizuje a deptá ![]()
Možná by nebylo od věci konzultovat s vetem, zda nemůže mít nějakou hormonální nerovnováhu, ze které pramení jak ta nenažranost, tak agrese vůči psovi i vám.
Čím kočku krmíte?
@KačuliKačka tohle u nas nehrozi, B. muze max do kuchyne a to jeste na tajnacku
ale nejak tak to u nas vypadalo, kdyz byl jeste doma ![]()
@Bomer u nás je krmení naštěstí v klidu, ale hlídám je… kočičáci občas načuhují psovi do misky a ten pak vrčí. Nechci aby po nich vyjel, takže musím asistovat 2× denně v kuchyni u krmení dravé zvěře ![]()
Akorát teda hafan se občas, teda často, tváří na misku, jako bych ho chtěla otrávit či co… smrádě, ted dva dny odmítal jíst úplně, tak byl hlady, ráno tedy milostivě snědl snídani (rozuměj 3 kuřecí krky + kuřecí křídlo) ![]()