Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bomer já mám doma 3… dva nalezence a jednoho vyřazeného z chovu, nikdy bych je nedala nikomu ani za nic, jsou to moje lásky, i když nejstarší je občas na presprdelku ![]()
O hafanovi z azylu ani nemluvě, to je moje lásenka ušatá ![]()
@KačuliKačka tak nalezence mam jednoho - Dudlika
Barney je bPP, ale uz bych to v zivote neudelala o tuhle problematiku sem se zacala zajimat az po koupi a ted komu muzu tak radim utulek, nebo chovnou stanici, no a Miky byl od mamky z prace, kam se jim taky nastehovala kocka z kotaty (kdyz se provoz rusil tak si kocky, co tam byli rozebrali zamestnanci, my si Mikyho brali drive (asi v 1/2 az roce byl to takovy vytazenec
)
@KačuliKačka No, jak jsem již psala, kočku chovnou brát nebudu, protože nehodlám zakládat chovnou stanici a rejžovat na koťatech, chcme je mít 1× 2× než dáme kočičku vykastrovat. Nejsem blázen abych dávala 1000Eur a výš za kočku.
Osobně si množitele přestavuji tak, že kočka jen co může plodí a plodí, nevidím nic špatného na tom, že si člověk pořídí kočku která se mu líbí a má jednou, dvakrát koťátka
Upřimně si myslím, že tento přístup útulky neplní.
Jinak koťátko již máme. Je bez PP.
@Uju Já taky nesouhlasím s množením bez PP.
Nespala bych hrůzou, že některé z „mých“ koťátek skončilo jako mašina na koťata někde v kleci ve stodole.
A to není až tak nepravděpodobné. Když plno lidí chce ragdoll, ale už nechce zaplatit za kvalitní kotě. Mít na to žaludek, tak množím a prodávám taky. Bezva přivýdělek.
Když jsme u toho množení, psala mi paní, od které máme křečka, že má doma samičky, ke kterým by se hodil, jestli bychom jí ho nepůjčili ![]()
Tak asi bude Bolt otcem. Jsem zvědavá, jestli to klapne.
@Uju bud si poridim kote kvalitniho chovu s jistotou absence genetickych nemoci…a 100% vim ze cena zdaleka neni vami udavanych 1000 E!!!
Je hooodne chovek s nizsi cenou a zdravym chovem!
Tudiz mate kote bez PP, krizene kdovi s cim, klidne muze nest geny smrtelnych genetickych nemoci… Nakryjete ji kdovi jakym kocourem bez PP a tim mnozite krizence bez zajisteni kvalitni krve a zdravi!!!
Tudiz budete MNOZITEL!
Lidska blbost fakt nezna mezi!!!
![]()
Švagrová má britskou kočičku. Je ji teď 5let-koťátka měla jednou- jsou po příbuzenstvu a kamarádech. Uvažují o kastraci, tak říkala, že by asi rádi ještě před jednou koťatka-zase půjdou po známejch. Podle mého je rozdíl a to dost velký mít ročně 10-15 koťat plnit inzerce inzeráty s nabídkama nebo říct mezi přáteli máme koťátka kdo chcete. Pak ta pravděpodobnost, že skončí zle je minimální. Navíc i když dá člověk z rozmaru 10tis za kočinku - není to záruka toho, že ho za rok, dva nepřestane bavit a nevyšoupne ji na mráz ![]()
Teda z Vašich přízpěvků mám pocit, že každý kdo má koťata a nemá chovnou stanici je množitel. V tom případě jsem úplně v klidu bo sousedka má koček asi 5 a od každé dvakrát do roka Xkoťat, některé najdou tak je (asi utopí)-nevím jiné najdou pozdě a tak je mají a ty se opět množí. I když to vidí jako problém kastrovat nedá-bo to stojí prachy(pravda při tom množsví co má by to asi byla darda) a tak jedinná regulace jsou kočičí nemoci a silnice poblíž. Takových lidí je opravdu mnoho¨a to jsou ty co plní útulky.
No, to je jedno.
Jinak křečík krásný:-)Dcera měla 4 prý všechno holky, no jeden byl kluk, takže klec během chvilky plná
I když jsme je přebrali a kluky dali kámošce taky se ji klec naplnila ![]()
@KačuliKačka No, osobně jsem hledala chovnou kočenku dost aktivně-já žádnou nenašla a když tak v takovéto cenoé relaci. Všude nabídka koťat v inzerci i k chovu, ale podmínka vykastrovat-takže prd a ne k chovu. Navíc chov, jak už jsem psala zakládat nehodlám a každoročně nabízet kočky taky ne.
Ahoj, prosím o radu zkušené chovatelky. Vćera jsme si přivezli domů 8-mi týdenní koťátko, obyčejný mourovatý kocourek. Je naučený na záchůdek, to je vše super, socializovaný, ale nehce źrát granule. Vůbec. Koupili jsme Royal canine mother+babycat a nic. Když už mňoukal hlady, tak jsme zaběhli do konzumu koupit kapsičku. Tu snědl s chutí. U chovatelky jedl granule Whiskas a chleba s máslem! Ale to mu dávat nechci. Jak naučit kotě na granule, na které není zvyklé? Nějaké fígle? Díky za tipy.
@janpes Možná bych zkusila do těch na které je zvyklá přimýchat půlkou ty co chceš dávat, pokud bude jíst obsah těch Whiskasů snižovat, až ho vypustíš úplně. Nic jiného mě nenapadá.
@Uju Jasně, ti lidi, co mají kočky a nijak množení neregulujou, jsou taky na ránu
Jako tady plno lidí nechápe, proč mám venkovního kocoura kastrovaného - vždyť já bych ty koťata doma neměla, tak co
![]()
I ten náš křeček je s PP.
@janpes Zrovna Whiskas je obarvené, osolené, uměle dochucené zrní. Tou chemií jsou chutě velmi výrazné a je běžné, že kočky (které jsou velmi konzervativní, co se týká žrádla) pak už jiné nechtějí.
Můžeš zkusit to přimíchávání, ale podle mé zkušenosti si to kočka v misce stejně přebere a sežere jen to, co chce.
Napadá mě zkusit zalít nové granule třeba vývarem /nesoleným!/, trošku smíchat s těma kapsičkama (ale ty jsou taky většinou šunt) a postupně to odbourávat.
A upřímně - já prostě nasypu nové granule (trochu smíchávám s původníma, aby nebyl průjem nebo něco, ale stejně vyžere jen ty staré), kocour se tři dny tváří, že umírá hlady a konzumuje jen mikroskopické množství nutné pro bazální metabolismus
- a pak přestane dělat ofuky a normálně žere.
Jaké jsi koupila granule?
@Pipet Royal canine mother+babycat, jsou malinke, voňavé
Náš minulý kocour žral jenom ggranule, nic jiného a pouze royal nebo hills a dozil se15-ti let. Nejedl kapsičky, konzervy, maso, uzeniny, nic kromě těch granuli, což bylo super. Tohle kotě je odpadkový koš, vrhlo se dětem na tvarohovou bábovku, než jsem ho zahnala. Ráda bych, aby jedl jen ty granule.
@janpes no, RC je jen o stupínek výš, než Whiskas… Vždyť víc než půlka složení je obilí a rostlinné bílkoviny
kočka je výhradní masožrout.
Zkus pořádně masové granule… Acana, Iams, Annameat, Taste of the wild atd.
Přečti si složení. Za ty prachy, co stojí RC, seženeš mnohem kvalitnější žrádlo.
@Pipet Naše morčata jsou též s PP, nevadí mi připlatit (samo v rozumný míře),ale u nich mi nikdo nediktuje jak je množit, či nemnožit atd…
Jinak jsem zvědavá co zabere na změnu granulek ![]()