Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem ráda, že mí kočičáci (19 a 15)
nepotřebují speciální dietu a jsou zdraví.
@EMicina píše:Úctyhodný věk u obou. Super!!
Jsem ráda, že mí kočičáci (19 a 15)
nepotřebují speciální dietu a jsou zdraví.
@Proto02 píše: Úctyhodný věk u obou. Super!!
Já měla jednoho kocourka do 15 let, pak umřel stářím. I ostatní kočičky byly vždy do 10 - 11 let a nijak nemarodily. Bohužel asi tři skončily pod koly auta, jsme přeci jen u silnice a zabránit se tomu vždy nedá.
Mám je v bytě, jsou to obyčejní kocouři domácí. Narodili se u mé kamarádky v bytě, žijí u mě v bytě a u mě v bytě taky dožijí.
U nás se teď žralo jedině po ránu a pak až večer. Přes den jen leží jako mrtvoly a já jim namáčím hlavu, hřbet a packy. Kočka navíc chodí hodně často k misce s vodou - je jak průtokáč. ![]()
@Minionka
Prodej krmiv na váhu neporadím. Znala jsem jednu prodejnu, ale tu už zavřeli. ![]()
Vzorky bych dala, ale nejsme v Praze a naše čertice před odjezdem všechno dožrala. Koupila jsem jí předtím nějakou novou variantu od Britu s názvem Brit Care Cat Cocco. Je to jedna ze dvou variant bez obilnin a hypoalergenní a je právě speciálně pro nežravce a mlsouny. Čertice se po tom mohla utlouct, takže teď dostane radši druhou variantu, jinak by nám praskla. ![]()
Prodávají to i v malém balení (400 g) třeba v chovatelských potřebách na Praze 7, Milady Horákové - asi druhý blok od spodu vlevo. Pokud bys kupovala pak větší balení, tak to pak má za dobrou cenu například Mall.cz.
Jinak naší kočce obzvlášť chutnaly Porta 21 (více druhů) a Applaws Chicken & Salmon, ale ta je všežravá.
@Proto02
Zkus to nabídnout na portálu Kocky-online.cz. Mají tam diskuzní fórum , kde je i kategorie bazar pro inzerci a máš daleko větší šanci, že se ti někdo ozve. Jen doporučuju zdůraznit, že je to neotevřené balení a ideálně uvést i datum spotřeby.
Přinejhorším na jejich webu najdeš i nějaké útulky nebo záchranné stanice, kterým to můžeš darovat, když se ti nikdo tady ani tam neozve.
@hellivete píše:
@Proto02
Zkus to nabídnout na portálu Kocky-online.cz. Mají tam diskuzní fórum , kde je i kategorie bazar pro inzerci a máš daleko větší šanci, že se ti někdo ozve. Jen doporučuju zdůraznit, že je to neotevřené balení a ideálně uvést i datum spotřeby.Přinejhorším na jejich webu najdeš i nějaké útulky nebo záchranné stanice, kterým to můžeš darovat, když se ti nikdo tady ani tam neozve.
Moc děkuji, zkusím to tam dát. No…ono je to dost drahé abych to darovala, to balení je skoro za tisícovku. Samozřejmě dám slevu. Mohly by to zbaštit moje ostatní kočky, ono je to velmi chutné, i vet říkal že jim to můžu dát, ale je to fakt zbytečně drahé ![]()
@Minionka tak to je super, že to bylo jen tou košilkou a stávkovala ![]()
U nás v tom horku taky moc nejí kočky ani pes, spíš si vezmou ráno syrové maso, večer jak kdy a jak kdo. Hafan ten dneska naprosto odmítl snídani, takže jí má na večer v lednici.
Jinak na FB ve skupině Cat mania chladí holky kočičáky tak, že přes ně položí mokrou útěrku nebo ručník. Na fotkách je vidět, že ty jejich kočenky si to užívají ![]()
Na naše kočky to neplatí, psa jsem přikryla ale shodil si to. Tak toho jsem včera večer celého namočila ve vaně ![]()
Holky docela koukam, jake mate problemy s kocicaky. Jeste v byte, kdyz sme meli Mikyho, tak ten byl jen unaveny, ale jedl naprosto nornalne. Nijak sme neochlazovali. Ted v baraku je to tak, ze Dudu se doma vyskytuje jen na jidlo a vetsinu casu travi venku pod autem, ci v jinem stinu. Pes to same, jen pod auto se nevejde, a tak strida jine stiny, jen na prochazku chodime vecer a dela trochu mensi bordel (napr. moc nesteka na sousedy
). Jo a zere stale stejne (v tom je nezastavitelny
)
My jsme v přízemí starého baráku, máme tu příjemně, tak nijak nechladím…
A venku Macík se všelijak povaluje ve stínu. Kdybych je chtěla namočit, riskuji krevní ztráty
![]()
@Bomer tak Bruny jak z počátku nadšeně baštil maso, tak teď se na mě občas kouká, jako bych ho tím chtěla otrávit nebo co… jestli přestane jíst i maso, tak mě z něj fakt už picne ![]()
Dnes nechtěl, tak jsem mu to sebrala a dostane až večer. Ale je fakt, že když nemá pořádné vybití venku, tak frfňá.
V neděli jsme byli na nočním výšlapu na Lysou Horu na svítání, tak to pak doma zfutroval snídani ani jsem nemrkla… Jinak naši kočičáci si hoví na střídačku v krabicích a na papírové tašce
Dnes jsem jim donesla dvě nová paví péra, tak už jedno dostalo záhul ![]()
Určitě si zvyknou na sebe, dejte jim pár dní, pro kocourka je to nová situace. Já tak 2× přinesla domů nováčka, poprvé starouška, po druhé pidi kotě. A vždy za pár dní byla smečka v pohodě bez šarvátek a strachu ![]()
Očíčka otírat převařenou vodou nebo borovou vodou, popř. vet dá oční kapky nebo mast.
V neděli jsme byli na nočním výšlapu na Lysou Horu na svítání…
kačulikačko, dobrý den, za jaké viditelnosti výstup probíhá? Stačil měsíc? Nebo svit měsíce posílila čelovka? Baterky? Klopýtání? Pády?
U nás se organizuje druhý nebo už třetí rok NOČNÍ PROHLÍDKA MĚSTA PŘI BATERKÁCH. Jsem z toho poněkud udivená, mám potíž s chůzí po kočičích hlavách ve dne a v noci? Sraz lidiček chtivých klopýtat nočním městem za svitu baterek bývá až v 10 - a to už se ráda vidím v posteli. Moje loňská návštěva noční prohlídku absolvovala a nadšená nebyla. Z toho klopýtání. Párkrát jsem za naprosté tmy - naštěstí s partou - klopýtala po známé cestě třeba parkem.. a bylo to děsné. Občs někdo zapálil sirku, já měla na svazku klíčů světýlko, nemám pěkné vzpomínky na klpýtání ve tmě.
Já ráda vzpomínám na noční prohlídku zoo ![]()
Anonymní - kočky si déle zvykají. Nedělala bych závěry dřív než po týdnu, spíš po dvou… Myslím, že se skamarádí ![]()
Jo určitě ji ale odblešte preventivně… Na očka borovou vodu nebo raděj ji ukázat veterináři.
@EMicina tak my jsme zvyklí chodit po horách, cestama necestama, takže nějaká noc nás nezastavila
Jak píšeš - klopýtání městem??? To pardon, ale to jako někdo neumí chodit? Si vezmu pohodlné tenisky a jdu ne???
My měli jak čelovky, tak psi měli svítící obojky, takže světla bylo dost a občas nebylo třeba ani svítit čelovkama. Pomáhal tomu i měsíc na místech, kde nebyl les. Od 4 hodiny ranní už začalo svítat, takže obloha dodávala dostatek světla. A Když jdeš na hory, tak musíš počítat s tím, že tam jsou kameny, klády, člověk musí koukat kam šlape a zvedat nohy ![]()
Pro info, šli jsme na nejvyšší horu Beskyd a šla prima parta lidí a psů, prostě super!!!
Byl to super zážitek, doufám, že přes prázdniny si to ještě zopákneme, i když mě bolely nohy, hlavně méně namáhané svaly, neb se šlo 8,5 km do kopce s jedinou krátkou rovinkou
A ten zážitek, stát tam, vidět až hory na Slovensku, sledovat, jak vychází slunce… to za tu námahu a dřinu stálo!!
Pokud k takovým dobrodružstvím a výletům nemáš vztah, tak se to těžko vysvětluje a popisuje.