Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2539
13.6.15 13:18

@Meeesha to je mi moc lito :hug: ja o sveho broucka prisla pred necelym rokem (neumrel, ale utekl) v te dobe me nastesti zamestnavalo stene, tak bych taky doporucila noveho mazlicka, novou kocku jsme si poridili po cca 4 mesich (kotatko si nas naslo samo :srdce: )
A priznam se, ze obcas brecim i dnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.15 20:38

@Meeesha
to je moc smutné :hug: teprve 4 roky? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
14.6.15 09:37

@Meeesha je mi to lito a souhlasim, ze nejlepsi bude poridit noveho mazlika…a treba uz na tebe nekde ceka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
14.6.15 09:38

Fotka pro vsechny budouci maminky, ze kocka a dite jde dohromady bez nehod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2635
15.6.15 07:03

@rainucha

souhlasim…sice mam uz deti vetsi, ale jak oni se umi rozneznit nad nasimi britkami, to by clovek ani neveril a jake blbosti s nimi delaji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
20.6.15 08:29

Kocourek do domu a pak do bytu

Ahoj,
jdu si k Vám pro radu. Bydlíme v domku a za 3 týdny se budeme stěhovat do bytu. Ráda bych si vzala osmitýdenní kotě-kocourka. Je mi jasné, že ze začátku musí být někde zavřený, aby neutekl. U nás by to asi byl sklep, kam bych za ním samozřejmě chodila několikrát denně krmit a pomazlit. Jak dlouho musí takto být zavřený, aby se nevrátil k původní rodině?
A můj další dotaz zní, když už si zvykne na nás a bude vědět, že tady má své teritorium a rodinu, jak je to se stěhováním do bytu, musí se znovu zavřít někam nebo už neuteče, protože tam budeme my?
Děkuji za rady zkušenějších :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
20.6.15 09:14

@Hejhulka25 promin, ale takhle mladonke kotatko si neber, kotata maji odber az v cca 3 mesicich, ja mam nalezenecka, ktery byl priblizne stejne stary a byl to neuveritelny zavislak…kdyz uz si ho vezmes, proc nemuze but s vami doma a musi byt ve sklepe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
20.6.15 09:37

@Hejhulka25 takhle malé kotě bych tedy nebrala, ještě má být u maminky. A už vůbec bych ho nedávala do sklepa proboha. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
20.6.15 13:33

@Yasminn my se zname, ne? ;-)
@Bomer
No holky to neni umyslne :( pani daruje kotatka osmitydenni a ja se docetla, ze maji byt tak na cca 3-4 tydny nekde zavrena aby neutekly zpatky. Urcite bych si ho radsi vzala do obyvaku ale kdyz pak otevru na zahradu, utece a ja nechci aby se mu neco stalo. Co radite tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.6.15 14:09

@Hejhulka25 Zkus se s paní domluvit, že si ho vezmete až do toho bytu… ale pochybuju, obyč micky se prostě berou od mamin předčasně… Zkus si najít vyhlášku o odběru koťat, je tam myslím jako minimum 74 dní nebo kolik.
V bytě taky bude chodit ven?
Prostě bych ho nepouštěla, když tak jen s dozorem :nevim:
Kočka se fixuje na místo, ne na lidi. Takže zavřít i po přestěhování, aspoň měsíc.

Vidím, že máte plno malých dětí, i s ohledem na ně bych doporučila starší kotě (těch 12 týdnů), je to důležité pro psychický vývoj. Žere už dávno samo, ale máma a sourozenci ho naučí „pravidla hry“.

Taky nechápu ten sklep, kde pak bude v tom bytě? Přece bude s váma :nevim: tak proč ho na tu chvilku v domě někam izolovat. Ale ideálně bych si ho vzala až rovnou do bytu a vyřeší se tím několik problémů najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
20.6.15 18:23

@Hejhulka25 vzala bych kotě rovnou do domu, aby se naučilo od malička být s vámi, pochopilo záchůdek, našlo si místečko v bytě a děti se naučily hned od počátku ke kotátku chovat.
Na co ho stresovat sklepem, kde bude samo, ve tmě, bez vás, bez maminky a sourozenečků??? Doma mu dáte pohodlí, pocit bezpečí, lásku a péči :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.6.15 19:25

Kočka po kastraci

Ahoj, prosím o radu, třeba některá budete mít podobnou zkušenost. Ve čtvrtek mi kastrovali kočičku a od té doby se chová hrozně divně. Ten první den jsem počítala s tím, že nebude zrovna čilá, co jsem si jí přinesla, tak vlastně jen spala a večer si zobla trochu jídla a napila se. Na kontrole jsme byli, zdravotně by měla být v pořádku, ale celkově se mi prostě nezdá. Jí a pije hrozně málo a to jen když jí doslova přenesu k misce. To samé je i se záchodem, od čtvrtka čůrala jen dvakrát a pokaždé mimo záchod, prostě to pustila tam, kde zrovna ležela. Na velké byla až dneska, když jsem jí donesla přímo na záchod. Sama na zavolání nepřijde, ale když si jí vezmu a trochu pomazlím, tak přede. Když jsem jí měnila tu ochrannou košilku, rvala se semnou jak tygr. Říkám si, že kdyby jí bylo vyloženě špatně, neměla by asi moc sílu se prát. Jinak ale vůbec nic nedělá, nejeví o nic zájem, je pořád zalezlá. Mám pocit, že kdybych jí nepostavila přímo k misce nebo na ten záchod, tak tam sama prostě nepůjde. Na veterinu jsem volala a ráno jdeme pro jistotu na kontrolu. Co si o tom myslíte, nebo spíš nechovali se vaši kočičáci po kastraci podobně? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.6.15 05:59

@Minionka mám tři kočičáky - 2 kocourky a 1 kočičku. Kluci v pohodě oba, ten starší se dospával z narkozy, mladší měl inhalační, takže byl čilý hned po zákroku. Kočička měla náročnější operaci, měla zánět dělohy a začínající sepsi bříška. Měla větší ránu na bříšku, ale neměla ani ochrannou košilku, nic, jen jizvu zastříkanou stříbrem proti zánětu a pro lepší hojení. Měla šetrnou narkózu, takže byla taky po zákroku při vědomí a čilá. U ní jsme bojovali, aby si nevytáhla kanylu z tlapky :lol:

Všichni tři byli po zákroku v pořádku, bez známek změny v chování. Nevím, jestli to může být narkózou, ale já už bych po zkušenostech nenechala tu obyčejnou dát, raději si připlatím za tu šetrnou nebo inhalační, abych měla pak zvířátko při vědomí a fit :)

Snad to bude jen trucovitost a uraženost a bude kočička v pořádku a brzy zase veselá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
23.6.15 18:47

@Minionka
Nemá příliš utaženou tu košilku? Může se v ní pohybovat?

Zažila jsem kastrací dost, s holkama i klukama, dokonce i s komplikacemi a tohle zrovna normálně nevypadá. Řekla bych, že má asi bolesti, možná i zánět nebo špatnou reakci na narkózu? Občas se stane i to, že se při kastraci (a většinou prvním uspání v životě kočky) projeví i do té doby skrytý zdravotní problém. :nevim:

Kontrola na veterině je určitě rozumná a pokud nic nezjistí asi bych zauvažovala o podání prášku na bolesti a něčeho na povzbuzení chuti k jídlu. Snad to bude jen pozákroková deprese. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.6.15 16:36

Váha perského kocoura

Dobrý den. Máme doma peršana- pana Smouka. je to kocour kastrovaný, rok a měsíc starý. V posledním měsíci šel znatelně s váhou dolů. Jí pořád stejně, záchod plní stále stejnou mírou ale přesto že momentálně není ostříhaný,, na lva,, tak to na něm jde dost vidět. Jinak na něm nepozoruji nějaké změny v chování. Krmíme střídavě více značkami ale vždy pro kočky kastrované. Dalo by se to možná přisuzovat k příchodu dalšího zvířete do domácnosti -jack russel ale ten je na zahradě. Seznámila jsem je ale jinak se nevídají. No na konec tedy prosba- máte li doma stejně starou perskou kočku, jak jste na tom s váhou?! Děkuji Jitka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný