Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76269
23.5.23 07:23
@ritterqa píše:
Zdravím,
měla bych dotaz :)
Samozřejmě se obrátím na veterinu, ale než otevřou tak mě to zajímá. V lednu byla kočička na podvázání vaječníků, nemá někdo zkušenosti kdy ji můžeme nechat kastrovat? Koťata nebudeme chtít a upřímně se bojím toho, že by nám doma mohla značkovat.

s podvázáním vaječníků u kočky nemám zkušenosti, ale kastraci podle mně nic nebrání - kočičky samice neznačkují, to dělají kocouři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
23.5.23 07:37

@stinga Už jsem zjistila z jiné diskuze.
Se omlouvám za blbý dotaz, je to moje první zkušenosti se staranim se o zvíře, přítel už nějakou má…ale i tak se teda všechno tak dozvídám postupně.

Nám se dneska stala nehoda. Spadl závěs před záchod a já pak zjistila, že mi udělala louzicku do krabice.
Takže jsem teda klidnější, že nám značkovat nebude, a že se to stalo tím zakrytým záchodem. Ale musíme si na to dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76269
23.5.23 07:42
@ritterqa píše:
@stinga Už jsem zjistila z jiné diskuze.
Se omlouvám za blbý dotaz, je to moje první zkušenosti se staranim se o zvíře, přítel už nějakou má…ale i tak se teda všechno tak dozvídám postupně.Nám se dneska stala nehoda. Spadl závěs před záchod a já pak zjistila, že mi udělala louzicku do krabice.
Takže jsem teda klidnější, že nám značkovat nebude, a že se to stalo tím zakrytým záchodem. Ale musíme si na to dávat pozor.

jo, já tě chápu, sžívání s kočkou je docela složitý proces, a chvíli to trvá, než zjistíš, jak co funguje, abyste byli spokojení - lidé i kočky,
my jsme dřív mívali vždy venkovní jednu kočku, pak jsme si pořídili dva kocoury do bytu, a docela to trvalo, než si všechno sedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
23.5.23 07:51

@stinga Abych byla upřímná, tak jsem trochu na vážkách, jestli je žití se zvířetem to pravé… kočička sama je úžasná. Máme ji od neděle a už k večeru vylezla z úkrytu a prošla se po bytě, chodí za námi, tře se o mě a vypadá to, že si rychle zvykla.
Jenom budu muset zapracovat na tom, že už jakoby nebudu mít ten komfort prostě starání se o sebe, že budu muset víc přidat na úklidu… nevím jak to úplně vysvětlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.5.23 15:06
@ritterqa píše:
@stinga Abych byla upřímná, tak jsem trochu na vážkách, jestli je žití se zvířetem to pravé… kočička sama je úžasná. Máme ji od neděle a už k večeru vylezla z úkrytu a prošla se po bytě, chodí za námi, tře se o mě a vypadá to, že si rychle zvykla.
Jenom budu muset zapracovat na tom, že už jakoby nebudu mít ten komfort prostě starání se o sebe, že budu muset víc přidat na úklidu… nevím jak to úplně vysvětlit…

Zapamatuj si jedno. To ty bydlíš u své kočky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76269
23.5.23 15:12
@ritterqa píše:

jo přesně, kočičky jsou úžasné, ale už nikdy nebudeš mít tu svobodu, pořád se musíš postarat o kočku, i když ti bude špatně, i když budeš potřebovat odjet, není to jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.5.23 15:14
@ritterqa píše:
Zdravím,
měla bych dotaz :)
Samozřejmě se obrátím na veterinu, ale než otevřou tak mě to zajímá. V lednu byla kočička na podvázání vaječníků, nemá někdo zkušenosti kdy ji můžeme nechat kastrovat? Koťata nebudeme chtít a upřímně se bojím toho, že by nám doma mohla značkovat.

Nemáš to trochu popletený? Pokud byla na podvázání vaječníků, což pochybuju, tohle se u koček nedělá, tak už kastrovaná je. Spíš bych řekla, že byla na odstranění vaječníků a platí totéž. Obrať se na původního majitele a vyjasni si to. Kočky neznačkuji, to kocouři.

• Citovat
  • Upravit
428
23.5.23 16:01

@Janli
Já se ptala majitelky, že v papírech je napsaná kastrace, tak jak to je. Ona na to, že někde by tam mělo být dál vysvětlené, že má jenom podvazane vaječníky, že jí to veterinář nějak tak vysvětloval.

Když si najdu vlastního veterináře a zprávu mu ukážu, bude schopen zjistit jak to s ní je nebo bych se měla obrátit na bývalého veterináře? Jakože určitě si najdu veterináře, ale prostě mě to zajímá hned než on se mi ozve :)

V papírech je napsaná kastrace, ovariektomie lege Artuš, přístup z linea alba. Podvaz vaječníků vstrebatelnym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
27.5.23 08:41
@stinga píše:
s podvázáním vaječníků u kočky nemám zkušenosti, ale kastraci podle mně nic nebrání - kočičky samice neznačkují, to dělají kocouři

Naše kočky jsou vykastrovane a znackuji, vidím je z okna u toho. A když jsem to viděla prvně zblízka, tak jsem čuměla teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
2.6.23 15:31

Pátý drápek na levé zadní pacce.

Dobrý den, měl bych dotaz. Máme kotě briťáka a všimli jsme si, že na levé zadní pacce má nějaký drápek, který neschovává a na dotek je takový “volný” - jedná se o nějakou anomálií, kterou bude třeba chirurgicky odstranit u veterináře? Nemáte někdo zkušenost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
2.6.23 19:59

Mozna bych se na to sla zeptat, ale spis bych to nechala byt. Neupadne mu ten drapek spis treba casem sam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.10.23 15:42

Ahojky potřebovala bych radu ohledně mé kočičky, jsou jí 4 roky a dneska se právě přihodilo něco v čem si nejsme úplně jistí.

Naše kočička si semnou hrála na posteli, poté seskočila a běžela do kuchyně, tam se krčila u zdi se zvednutým zadečkem a s nehybným ocasem. Poté zalezla na chvíli pod sedačku a vylezla po pár minutách, teďka tu chodí a hýbe jen půlkou ocásku ke konci, část ocásku které je u tělíčka tak s tím nehýbe a ocásek nedokáže nebo nechce postavit nahoru, chvíli ji sledujeme a chodí tak pomaličku, opatrně si sedá a občas radši stojí, co se týka potravy tak normálně jí a pije.

Toto se nám stalo poprvé, vůbec si nevíme rady. Děkuju moc předem za všechny rady❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
6.10.23 15:59

Ale na tvém místě by si měla jet na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
17.1.24 08:06

Jejda, holky, tady to nějak usnulo, a já bych zrovna potřebovala radu. Tak třeba se někdo najde, kdo sem ještě občas zavítá a poradí.

Holky, jsme začátečníci. Máme teď čerstvě z útulku pětiměsíční kočičku. Byla tam zvyklá na granule Fitmin, v útulku nám doporučili, ať jí minimálně 14 dní nedáváme na jídlo nic jiného než tyto granule. Že kdyby dostala průjem, tak bychom nepoznali, jestli je to ze změny stravy, nebo příznak nějaké choroby (přece jen, je to toulavá kočka z útulku, může se u ní projevit ledacos).

Nevím si ale rady s množstvím. Když kouknu do tabulek Fitminu, tak při věku a váze naší kočky bych jí DENNÍ krmnou dávku měla dávat jen maximálně 60 g těchto granulí, samozřejmě rozdělenou do zhruba 4–5 porcí. Ale mně i kočce se to zdá málo :mrgreen:. Řešili jste nějak třeba u půlročních koťat denní dávku? Nebo jste jim nechali pořád nasypanou misku? Nechci jí způsobit problém s nadváhou, ale instinktivně bych jí dala víc, než je doporučeno v tabulce.

Jinak je to kočka bytová, ven nechodí a ani chodit nebude, takže sama se nikde nedokrmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
17.1.24 08:28
@opinka píše:
Jejda, holky, tady to nějak usnulo, a já bych zrovna potřebovala radu. Tak třeba se někdo najde, kdo sem ještě občas zavítá a poradí.

Holky, jsme začátečníci. Máme teď čerstvě z útulku pětiměsíční kočičku. Byla tam zvyklá na granule Fitmin, v útulku nám doporučili, ať jí minimálně 14 dní nedáváme na jídlo nic jiného než tyto granule. Že kdyby dostala průjem, tak bychom nepoznali, jestli je to ze změny stravy, nebo příznak nějaké choroby (přece jen, je to toulavá kočka z útulku, může se u ní projevit ledacos).

Nevím si ale rady s množstvím. Když kouknu do tabulek Fitminu, tak při věku a váze naší kočky bych jí DENNÍ krmnou dávku měla dávat jen maximálně 60 g těchto granulí, samozřejmě rozdělenou do zhruba 4–5 porcí. Ale mně i kočce se to zdá málo :mrgreen:. Řešili jste nějak třeba u půlročních koťat denní dávku? Nebo jste jim nechali pořád nasypanou misku? Nechci jí způsobit problém s nadváhou, ale instinktivně bych jí dala víc, než je doporučeno v tabulce.

Jinak je to kočka bytová, ven nechodí a ani chodit nebude, takže sama se nikde nedokrmí.

Nám řekla chovatelka, že do roka má mít kotě granule stále k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný