Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
17.10.11 21:35

Nám se tu věčně nacházejí vyházené hobliny a bobky od morčete, peří a slupky od zrníček od andulky, křeček naštěstí je zakrytovaný dobře :-D a rybičky nedělají bordel.
Nelze mít stále uklizeno úplně tip top.
Kočky jsou čistotná zvířátka, nebála bych se.
Přístup na stůl bych teda zakazovala z principu, ale jaký je rozdíl mezi stolem a polštářem na gauči, kam si pokládáte hlavu=)

Navíc, lehké baktriálno prospívá mnohem víc, než sterilita=) - a nějaké šílené nemoci kočka přenést nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
17.10.11 21:41
Emilie píše:
Včera jsem dotala informaci, že příští týden bych konečně měla dostat kocourka. Navrhněte mi jména, prosím!

Dobrý večer holky, trošku nestíhám, tak budu odepisovat postupně :mrgreen:

Emi a jaký to bude kocourek? Jako děti jsme měli Filípka, pak Maxíka a šla bych do Eduarda nebo Rudolfa, Alberta a Alfréda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
17.10.11 21:43
ZdeMac píše:
ahojte, tak jsme tomu našemu kocourovi pořídili fontánku na pití…jinak 5 měsíců a má 3,5kg…tak doufám, že ho moc nepřecpáváme.. :-D

Jakou fontánku? 8-o hoď nám sem fotečku, prosím.
Myslím že nepřecpáváte, roste vám velký kocour, no… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
17.10.11 21:45
ajinav píše:
Máte pocit, že doma máte nehygiečno? Právě mi chlap řekl,že jsme s tím kocourem udělali chybu,že chodí po písku,kde čůrá,pak jde na stůl.....
A že máme malé děti a takový ty kecy
Snad sebudou výčitky,jinak se picnu :cert:

Nehygiečno? A byl někdy v pekárně, co všechno se proběhne po rohlíkách a v obchodě? Kdo všechno na ně šáhne? :mrgreen:
Chlapi to moc řeší :mrgreen:
Já když byla malá a měli jsme toho Filípka, tak nebyl žádný kočkolit nebo něco podobného, chodil na nastříhané noviny a taky byl s námi všude, v posteli u jídla, prostě všude a byly jsme doma 4 děti a vyrostli jsme taky …a jak pěkně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
17.10.11 21:47

Zdravím po dlouhé době všechny kočkomilky :mavam:
Omlouvám se, ale nezvládnu vás dočíst :oops: Jen jsem postřehla, že Lakynka má kočičku, to je supééér, ať vám dělá radost :hug: :hug:

Holky, prosím, nemáte někdo zkušenosti s trháním zubů u koček? Náš 10-letý kocour má problémy se zuby, už asi před dvěma lety byl na odstranění zubního kamene a doktor tehdy varoval, že má špatnou mikroflóru v tlamičce a prostě časem o zuby přijde. No a teď s ním byl manžel na očkování a vet prý říkala, že by doporučovala vytrhnout všechny stoličky. jenže manžel se nějak pořádně nevyptal, jak je to akutní a nutné, jak by to probíhalo… nevíte někdo? Jak by to pak bylo s krmením? Konzervy a kapsičky by mohl asi zvládnout jíst i tak nebo ne? Děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
17.10.11 21:48

Holky, dnešní idylka …

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/…784278_n.jpg

jinak Arthurek snad už pochopil, že se vstává najendou a ne že nás bude prudit od 5 od rána :mrgreen: dneska jsem ho dokonce budila a vyhazovala spolu s Agátkou z postele, že se jako vstává do práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.10.11 21:49

Mám ráda pořádek, ale nejsem maniak, takže u nás je občas vyházené seno i hobliny, králík právě počůral polštář na gauči (zmetek ušatý) :cert: :cert: , křeček je schovaný, takže s tím je minimum starostí a kočičáci jsou čistě bytoví, pravidelně koupaní, takže max. vyhrabu písek u záchůdků.TO ale smetu zpět na lopatku a vhodím do záchůdků i s bobkama, co tam nechá králík ;-)

Chlupy likviduju luxováním a ze sedačky stírám víc než denně vlhčenýma ubrouskama ;-) SAmík nám pořád šíleně líná…

A stůl? Na konferák mají zákaz, z jídelního malého stolečku jsem udělala (já osobně) skladovací stůl :lol: takže kocour tam chodí ćhrnět. Ale na linku jsem pes, tam jak skočí, hned je ženu… i když v noci tam beztak šmejdí :lol: Ale před přípravou jídla linku utírám at je čistá ;-)

p.s.: kočičáci s náma spí i v posteli a nijak to neřeším ;-) A to jsme se synem oba astmatici a nic z našeho zvěřince nám nevadí (ani ten občasný čurbes doma) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
17.10.11 21:49
luon píše:
Omlouvám se, ale nezvládnu vás dočíst :oops: Jen jsem postřehla, že Lakynka má kočičku, to je supééér, ať vám dělá radost :hug: :hug:Holky, prosím, nemáte někdo zkušenosti s trháním zubů u koček? Náš 10-letý kocour má problémy se zuby, už asi před dvěma lety byl na odstranění zubního kamene a doktor tehdy varoval, že má špatnou mikroflóru v tlamičce a prostě časem o zuby přijde. No a teď s ním byl manžel na očkování a vet prý říkala, že by doporučovala vytrhnout všechny stoličky. jenže manžel se nějak pořádně nevyptal, jak je to akutní a nutné, jak by to probíhalo… nevíte někdo? Jak by to pak bylo s krmením? Konzervy a kapsičky by mohl asi zvládnout jíst i tak nebo ne? Děkuju za rady :kytka:

NO, to bych podstoupila snad jedině v narkóze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
17.10.11 21:51
AgatkaZ píše:
luon píše:
Omlouvám se, ale nezvládnu vás dočíst :oops: Jen jsem postřehla, že Lakynka má kočičku, to je supééér, ať vám dělá radost :hug: :hug:Holky, prosím, nemáte někdo zkušenosti s trháním zubů u koček? Náš 10-letý kocour má problémy se zuby, už asi před dvěma lety byl na odstranění zubního kamene a doktor tehdy varoval, že má špatnou mikroflóru v tlamičce a prostě časem o zuby přijde. No a teď s ním byl manžel na očkování a vet prý říkala, že by doporučovala vytrhnout všechny stoličky. jenže manžel se nějak pořádně nevyptal, jak je to akutní a nutné, jak by to probíhalo… nevíte někdo? Jak by to pak bylo s krmením? Konzervy a kapsičky by mohl asi zvládnout jíst i tak nebo ne? Děkuju za rady :kytka:
NO, to bych podstoupila snad jedině v narkóze :think:

Manžel povídal něco o částečné sedaci, ale právě nevím, on se prostě pořádně nevyptal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.10.11 21:53

Luon,

já měla po mamince starého kocourka, co měl snad tři zuby a baštil vše, i granulky a masíčko ;-) Oni se naučí, jen první dny po trhání bych mu namáčela granule a dávala rozmačkanou i tu kapsičku, at si dásničky moc nenamáhá. Bobínek malá :hug:

Agátko,
tak ta fotka nemá chybu :lol: U nás jak zazvoní budí, Charlie vystřelí jak blesk a už nemám šanci usnout :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.10.11 21:54

Luon,

určitě ho uspí, at ho to nebolí a dr. může pracovat aniž by kocourka trápíl :wink:
Lepší bude, když vetovi zavoláš ty a doptáš se na podrobnosti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
17.10.11 21:59

Holky, děkuju za reakce :hug:
Ach jo, je mi kocoura líto, nechce se mi ho trápit ani tou narkózou, ale zase kdyby ho měly záněty v tlamičce nějak ohrožovat a bolet, tak se nedá nic dělat :cry:
Naštěstí baští jen konzervy a kapsičky, granule nedáváme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
17.10.11 22:04

ajinav tak at si chlap dohleda na netu porad, jak porovnavali nekolik veci z domacnosti (vcetne kociciho WC) na pritomnost ruznych breber :lol: Se mozna bude hooodne divit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A prehodnoti svuj nazor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
17.10.11 22:07
luon píše:
Holky, děkuju za reakce :hug:
Ach jo, je mi kocoura líto, nechce se mi ho trápit ani tou narkózou, ale zase kdyby ho měly záněty v tlamičce nějak ohrožovat a bolet, tak se nedá nic dělat :cry:
Naštěstí baští jen konzervy a kapsičky, granule nedáváme…

No, v jeho věku asi narkóza už nic moc,ale zase vet bude vědět co a jak a bez toho by to nešlo, jednak by ho to asi pekelně bolelo a pak, chudák doktor :mrgreen:
A pak fakt tu měkkou stravu a jak se mu dásničky zahojí, zase bude baštit jako dřív… nebo se nechá rozmazlovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.10.11 22:27

Luon,

my jdeme s tím naším nemocňákem Charliem na kastraci a s ohledem na jeho nemocné plíce mu bude dávat inhalační narkozku - nejštrnější aby ho ohlídal a vyhnul se rizikům obyč narkozy.
Je teda ale podstatně dražší...... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný