Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ajinav píše:
právě že přesně nevíme,kolik mu je. Veterinář říkal,že mu ještě nebyly 3 měsíce,ale už se mu mění zuby,tak si myslím, že je mu tak 4-5 měsíců. Chci zkusit ještě jiného veterináře,kolik ten si bude myslet,že mu je.
Tak to je puberťák… možná má období vzdoru ![]()
Dneska se ve 3:30 probral náš miláček ze spánku (už ustupujeme
noční košili na ramínka mít nemůžu, okusuje mi ramínka
) tak jsem ho hladila a jako že se ještě spí, Agátka si šla lehnout do dětského pokoje, baba
, chce už mít klid,ale mladý pán mi nejdžív okusoval vlasy, pak ucho a nakonec tedy žužlal lem košile u krku, do toho mohutně vrněl, občas zamňoukal a drápkoval…no asi 20 minut trvalo než znovu usnul! ![]()
To je právě to,co nevím. Narodil se kdesi v přírodě u včelína a pák koťata vzal k sobě domů. Ani neví,kdy se narodily ani neví,jak byly malé, když si je vzal domů
. To je těžký. To už se to nenaučí? ![]()
AgatkaZ kdyby to bylo pubertou,nějak to vydržím.Horší by bylo,kdyby se mytí nekonalo vůbec ![]()
Příště fakt radši kotě z útulku,kde vím, jeho minulost. Zda vyrůstal u mámy nebo ho někdo pohodil.
Trochu lituju toho,že jsem mermomocí chtěla bílého kocoura.Tohle mi přijde jako taková daň. Je hodně plachej,jde jen ke mě a to ho máme už skoro 4 týdny. navíc nevíme jak je starej,nemyje se… Ach jo.
AgatkaZ píše:ajinav píše:
právě že přesně nevíme,kolik mu je. Veterinář říkal,že mu ještě nebyly 3 měsíce,ale už se mu mění zuby,tak si myslím, že je mu tak 4-5 měsíců. Chci zkusit ještě jiného veterináře,kolik ten si bude myslet,že mu je.Tak to je puberťák… možná má období vzdoru
Dneska se ve 3:30 probral náš miláček ze spánku (už ustupujemenoční košili na ramínka mít nemůžu, okusuje mi ramínka
) tak jsem ho hladila a jako že se ještě spí, Agátka si šla lehnout do dětského pokoje, baba
, chce už mít klid,ale mladý pán mi nejdžív okusoval vlasy, pak ucho a nakonec tedy žužlal lem košile u krku, do toho mohutně vrněl, občas zamňoukal a drápkoval…no asi 20 minut trvalo než znovu usnul!
![]()
Tohle „žužlání“ dělá kamarádce kocour do ted. Brali ho co by 5týdenní vypiplané kotě (kočka se jim ztratila, když byly kotata týden stará) a dělal to od začátku až doted, kdy jsou mu dva ročky
Kamarádka říká, že se kojí
S jejím manželem chodí jak pejsek, kouřit na balkon, po bytě, zavolá že se jde spát a kocour už frčí do ložnice… je vážně legrační ![]()
ajinav píše:
Trochu lituju toho,že jsem mermomocí chtěla bílého kocoura.Tohle mi přijde jako taková daň. Je hodně plachej,jde jen ke mě a to ho máme už skoro 4 týdny. navíc nevíme jak je starej,nemyje se… Ach jo.
Aji, a není hluchý? Bílé kočky někdy jsou, to by vysvětlovalo tu plachost trochu. (Ale jak si pak zvykne na prostředí a lidi, tak jim to nijak neva, jen bych ho teda nepouštěla ven…)
Pipet píše:ajinav píše:Aji, a není hluchý? Bílé kočky někdy jsou, to by vysvětlovalo tu plachost trochu. (Ale jak si pak zvykne na prostředí a lidi, tak jim to nijak neva, jen bych ho teda nepouštěla ven…)
No tak to budu muset vyzkoumat. na čičičiči vůbec totiž nereaguje,takže docela je to možné. Taky mi přijde,že mu asi neslouží čich,protože když mu něco dávám,tak to očuchává ze všech stran,ale jakoby z dálky. Nevím,jak to popsat.
QA nevíš,jak často se stává,že bílé kočky jsou hluché a čím to je?
ajinav píše:Pipet píše:No tak to budu muset vyzkoumat. na čičičiči vůbec totiž nereaguje,takže docela je to možné. Taky mi přijde,že mu asi neslouží čich,protože když mu něco dávám,tak to očuchává ze všech stran,ale jakoby z dálky. Nevím,jak to popsat.ajinav píše:Aji, a není hluchý? Bílé kočky někdy jsou, to by vysvětlovalo tu plachost trochu. (Ale jak si pak zvykne na prostředí a lidi, tak jim to nijak neva, jen bych ho teda nepouštěla ven…)
Já tedy nevím,ale Arthur tedy není bílý a vyrost v bytě s maminkou a hluchý je asi taky
na zavolání nepřiběhne, neozve se…
a plachý…no to asi není,ale že by šel když chci já, to také ne…spíš musím být rychlá a když frčí kolem mě, musím ho odchytit ![]()
A že dělají „blbé“ při krmění z ruky, to myslím, dělají kočky obecně, ne? Pes se vrhne cíleně,ale i mamky kocour jako hledá..... ![]()
no naše Lota hluchá není, ale když něco očichává, tak se tváří jako by ji to mělo kousnout… Charlie občas taky nějakou hozenou mlsku nemůže najít a chodí kolem toho.
Ale jak vytáhnu syrové maso a ti tři chrní, v tu chvíli je mám všechny za zadkem a loudí ![]()
Tak s tím čucháním je to teda normální. Aspoň v něčem je náš kocour normálmní ![]()
Tak jsem zašla s Elí na kontrolu a přestříkání proti těm vším a blechám. Ještě koukla do uší a má podezření na svrab. Tak doufám, že to bude dobré. je fakt, že občas si uši drbe.. jak to poznám? Mio míval taky takový ten ušní maz hnědý a byl v pořádku
. ona to nemá nějak moc, nevím no
ten svrab má černou barvu, vypadá to jako černý prach. Mamčina jedna kočka (ze čtyř) na to trpěla a nenechala si na uši ani sáhnout, tak to řešila vždy až bylo ucho plné, pak to pod narkozou dr. čistil. Ostatní kočky měly uši čistoulinké.
Na to jsou pak dobré myslím i obyč lihové kapky do uší, vykapat a vyčistit. Sem tam kontrolovat jak to vypadá ![]()
Nás pozítří čeká ta kastrace… tak jsem už ted na nervy, jak to bude probíhat a aby byl Charlínek v pořádku ![]()
ajinav píše:Pipet píše:No tak to budu muset vyzkoumat. na čičičiči vůbec totiž nereaguje,takže docela je to možné. Taky mi přijde,že mu asi neslouží čich,protože když mu něco dávám,tak to očuchává ze všech stran,ale jakoby z dálky. Nevím,jak to popsat.ajinav píše:Aji, a není hluchý? Bílé kočky někdy jsou, to by vysvětlovalo tu plachost trochu. (Ale jak si pak zvykne na prostředí a lidi, tak jim to nijak neva, jen bych ho teda nepouštěla ven…)
Nějaká kombinace genů… On ale nemá modré oči, že? Modrooké bílé kočky jsou hluché skoro vždycky, když mají oranžové, nebo zelené oči, tak asi 10-20%koček neslyší.
No nějak to vyzkoušej, třeba když bude spát, tak něčím hodně bouchnout ![]()
Macík se někde válel ve sklepě nebo kde a je úplně šedý=) Teda, šedorezavý…
Tohle vypadá jako normální ušní maz, nevím no..
a má to jen vevnitř. Občas zatřepe hlavou a podrbe, ale jestli tak jedenkrát denně???? Na ucho si sáhnout normálně nechá. Co koukám na fotky na netu, tak takhle to tedy nevypadá. Snad se to nepotvrdí.
akorát teda ještě vet říkala, že žádný jiný zvířátka k ní teď. a my máme stěhovat morčáky sem..
Tak to můžeme oddálit max o týden. ale zas oni budou vysoko, kam kočka nedoskočí ještě ani…
tak by to na případné blechy ani nic nemělo mít vliv…
Pipet píše:ajinav píše:Pipet píše:No tak to budu muset vyzkoumat. na čičičiči vůbec totiž nereaguje,takže docela je to možné. Taky mi přijde,že mu asi neslouží čich,protože když mu něco dávám,tak to očuchává ze všech stran,ale jakoby z dálky. Nevím,jak to popsat.ajinav píše:Aji, a není hluchý? Bílé kočky někdy jsou, to by vysvětlovalo tu plachost trochu. (Ale jak si pak zvykne na prostředí a lidi, tak jim to nijak neva, jen bych ho teda nepouštěla ven…)
QA nevíš,jak často se stává,že bílé kočky jsou hluché a čím to je?Nějaká kombinace genů… On ale nemá modré oči, že? Modrooké bílé kočky jsou hluché skoro vždycky, když mají oranžové, nebo zelené oči, tak asi 10-20%koček neslyší.
Macík se někde válel ve sklepě nebo kde a je úplně šedý=) Teda, šedorezavý…
No nějak to vyzkoušej, třeba když bude spát, tak něčím hodně bouchnout
Náš má zelené oči. Ale asi hluchej není. Mužskej říkal, že vždy,když mě slyší bochnout dveřma,tak za mnou maže.
Lakynka mikeš taky má ušní svrab. Snad už je na ústupu. Dostali jsme na to mezi lopatky spot on,ale jsou i ušní kapky. veterinář by ho měl poznat.
Kačulikačka určitě to dobře dopadne ![]()
ajina: veterinářka řekla, že má podezření
.. ale že to ted řešit nebudeme, že ten spot-on se nesnese úplně s tím Frontlinem, že by to nebylo tak účinné.. Tak příště.