Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
luon píše:
Jinak my máme taky minizoo - kocour, dvě akvária s rybičkami, jedno s krevetkami, felsuma a s ní spojený chov moučných červů, cvrčků, případně v letní sezóně sarančat
Nj, já zapomněla na bednu s cvrčky a červy ![]()
KačuliKačka píše:
to „dudlání“ dělá kamarádce kocourek taky, od malička, kdy měl 5 týdnů až do ted,kdy má 2 roky… je jak pejsek, poslouchá na slovo, přijde na zavolání, chodí s jejím manželem kouřit na balkon no prostě jako další děcko
No, nám takhle dudá Agátka plyšového růžového pantera, občas jí ho vezmu a vyperu,protože je to hnus,ale včera večer mě to děsně vykolejilo
jo a jak já mám poďobané ruce od těch jeho drápečků
ještě že už se nosí bundy ![]()
luon píše:zoubky píše:Jojo, rozumím, kvůli plaku. No tak to se asi u nás nebude dát nic dělatluon píše:Prý si granulemi obrušuje plak na zubech. Naše Meggie na to trpí, a prý mokré krmivo ten plak podporuje
No on právě na veterině byl manžel, tak já nemám moc přesné informace, ale pochopila jsem, že všechny stoličkyA proč teď smí vaše kočička jen granule? Je nějaký problém s vlhkým krmením? Náš kocour totiž granule vůbec nejí kvůli problémům se struvity v moči
Moc díky za info
Je pravda, že když jsem si jí přinesla z útulku, tak byla zvyklá jen na kapsičky, syrové maso a vařené jídlo. Granule prý měla občas. Ona vlastně neumí moc ranule kousat, proto se jí plak tvoří hodně
Možná to má každý vet jinak, ale nám vpodstatě měkké jídlo zakázaliGranule už raději zkoušet nebudeme, jsem ráda, že jsme přišli na to, jak zabránit u kocoura problémům s čůráním. Ale je fakt, že už jednou musel na odstranění zubního kamene. No jo, ale co dělat, nepřeperu ho, abych mu čistila zuby. Ještě jednou moc díky za info
Já bud držet palce, aby nemusel přijít o všechny stoličky. hele, pokud váš vet zná po zdravotní stránce kocourkoa dobře, tak určitě něco doporučí ![]()
U nás to taky nekončí, prý je špatná ještě jedna stolička, a počítají, že za půl roku o ni přijde taky ![]()
zoubky píše:
Agatko, komoru má zařízenou jako „dětský pokoj“ - teplé lino s koberečkem, škrabadlo, WC, misky s pitím a granulemi, pelíšek v prvním patře regálů( psí košík s teplými dekami), teplota místnosti je v mrazech +18st, má tam okno. A líto mi spíš bylo manžela, který po nevyspalých nocích nemohl ani vstát do práceJe na to zvyklá odmalička, tak nevidím problém. Taky to je moje vysněná kočka
Tak to potom asi ano… já mám kocoura v bytě a představa mojí komory…neee tam vlastně ani nesmí,aby na něj nespadla nějaká krabice s botama (máme ot spíš jako botník) ale jak to píšeš, tak to může být i fajn…
AgatkaZ píše:
Tý jo, holky, to vás vážně obdivuji!
Nám by se to do bytu jednak nevešlo a pak…já mám takovou teorii, že co má míň nebo víc než 4 nohy je havěťa spíš se toho bojím…takže odmala dávám přednost chlupaťákům
Ale i havěť má chlupy, a více jak 4nohy ![]()
AgatkaZ píše:zoubky píše:Tak to potom asi ano… já mám kocoura v bytě a představa mojí komory…neee tam vlastně ani nesmí,aby na něj nespadla nějaká krabice s botama (máme ot spíš jako botník) ale jak to píšeš, tak to může být i fajn…
Agatko, komoru má zařízenou jako „dětský pokoj“ - teplé lino s koberečkem, škrabadlo, WC, misky s pitím a granulemi, pelíšek v prvním patře regálů( psí košík s teplými dekami), teplota místnosti je v mrazech +18st, má tam okno. A líto mi spíš bylo manžela, který po nevyspalých nocích nemohl ani vstát do práceJe na to zvyklá odmalička, tak nevidím problém. Taky to je moje vysněná kočka
Já bych tam taky bydlela. Manžel trošku prskal, chtěla tam mít minidílničku, tak jsem mu dopřála alespoň regály
Kdybych zavřela jen dveře do ložnice, tak by stejně mňoukala. takhle ví, že má svůj pokojík a neprotestuje. ALe to neznamená, že ji nemáme rádi ![]()
zoubky píše:luon píše:Já bud držet palce, aby nemusel přijít o všechny stoličky. hele, pokud váš vet zná po zdravotní stránce kocourkoa dobře, tak určitě něco doporučízoubky píše:Jojo, rozumím, kvůli plaku. No tak to se asi u nás nebude dát nic dělatluon píše:Prý si granulemi obrušuje plak na zubech. Naše Meggie na to trpí, a prý mokré krmivo ten plak podporuje
No on právě na veterině byl manžel, tak já nemám moc přesné informace, ale pochopila jsem, že všechny stoličkyA proč teď smí vaše kočička jen granule? Je nějaký problém s vlhkým krmením? Náš kocour totiž granule vůbec nejí kvůli problémům se struvity v moči
Moc díky za info
Je pravda, že když jsem si jí přinesla z útulku, tak byla zvyklá jen na kapsičky, syrové maso a vařené jídlo. Granule prý měla občas. Ona vlastně neumí moc ranule kousat, proto se jí plak tvoří hodně
Možná to má každý vet jinak, ale nám vpodstatě měkké jídlo zakázaliGranule už raději zkoušet nebudeme, jsem ráda, že jsme přišli na to, jak zabránit u kocoura problémům s čůráním. Ale je fakt, že už jednou musel na odstranění zubního kamene. No jo, ale co dělat, nepřeperu ho, abych mu čistila zuby. Ještě jednou moc díky za info
U nás to taky nekončí, prý je špatná ještě jedna stolička, a počítají, že za půl roku o ni přijde taky
Chudinka
Tak taky držím palce, ať už pak problémy se zoubky skončí ![]()
zoubky píše:AgatkaZ píše:Já bych tam taky bydlela. Manžel trošku prskal, chtěla tam mít minidílničku, tak jsem mu dopřála alespoň regályzoubky píše:Tak to potom asi ano… já mám kocoura v bytě a představa mojí komory…neee tam vlastně ani nesmí,aby na něj nespadla nějaká krabice s botama (máme ot spíš jako botník) ale jak to píšeš, tak to může být i fajn…
Kdybych zavřela jen dveře do ložnice, tak by stejně mňoukala. takhle ví, že má svůj pokojík a neprotestuje. ALe to neznamená, že ji nemáme rádi
Ne, to jsem samozřejmě vůbec nechtěla říct ![]()
Já jen, že to je něco tak krásného,když se ten kožíšek přitulí
a já se na to fakt těšila jako malá holka… naše Agátka se přitulí, ale zády a rozhodně není tak heboučká jako Artík ![]()
tak já učila Charlieho od malička, že se stříhají drápky. Jednak at neškrábe mně, a pak taky at nezůstane někde viset za drápek nebo at při hrách nezraní dospěláky. Stříhám všem třem, Samík v poho, Lotka se škube a Charlie se snaží zdrhat, takže občas musím zařvat, aby se trošku zklidnil ![]()
AgatkaZ píše:
Ne, to jsem samozřejmě vůbec nechtěla říctJá jen, že to je něco tak krásného,když se ten kožíšek přitulí
a já se na to fakt těšila jako malá holka… naše Agátka se přitulí, ale zády a rozhodně není tak heboučká jako Artík
Kdyby se tulila, nemáme s tím problém, přes den spí se synem v posteli. Ale ona v noci řádí, a na to opravdu nemáme sílu ![]()
KačuliKačka píše:
tak já učila Charlieho od malička, že se stříhají drápky. Jednak at neškrábe mně, a pak taky at nezůstane někde viset za drápek nebo at při hrách nezraní dospěláky. Stříhám všem třem, Samík v poho, Lotka se škube a Charlie se snaží zdrhat, takže občas musím zařvat, aby se trošku zklidnil
Jakože vezmeš nůžtičky a ostříháš mu je?
Agátce je necháváme zkracovat při stříhání, to jo,ale u koček jsem to ještě neviděla… jsou to nějaké speciální nůžky? A jak to děláš? Zatím tedy občas někde visí a taky mám někdy pocit, že je to spíš malá veverka… ![]()
Jak to tak čtu, tak víc než ty kočičky, jsme ze zákroků vynervovaní my, majitelé a paničky těch našich chlupáčků ![]()
Ten náš kocourek Piškotek, co jsme měli, taky neměl zoubky, snad jen tři… když jsem ho brala, vážil jen nějakých 2,2 kg a vypapkal se na pět kilo
I když neměl zuby, zbaštil kde co ![]()
Tady je Samík s naším Piškotkem ![]()
Stříhání drápků u nás probíhá ve velkém,když je manžel doma - podává mi do klína postupně kočku,morčata, nedávno jsme po poradě s vetem brousili i želvě, a na konec jde syn
Nikdo se necuká ![]()
AgatkaZ píše:KačuliKačka píše:Jakože vezmeš nůžtičky a ostříháš mu je?
tak já učila Charlieho od malička, že se stříhají drápky. Jednak at neškrábe mně, a pak taky at nezůstane někde viset za drápek nebo at při hrách nezraní dospěláky. Stříhám všem třem, Samík v poho, Lotka se škube a Charlie se snaží zdrhat, takže občas musím zařvat, aby se trošku zklidnilAgátce je necháváme zkracovat při stříhání, to jo,ale u koček jsem to ještě neviděla… jsou to nějaké speciální nůžky? A jak to děláš? Zatím tedy občas někde visí a taky mám někdy pocit, že je to spíš malá veverka…
Nee, mám takové cvakačky, co jsem si pořizovala, než se syn narodil. Stříháme si s nimi nehty i my ![]()
Normálně si sednu na vanu, kočku nebo kocoura si posadím do klína jako dítko, jeho zády k sobě a cvakám drápky tak, abych neporanila nehtové lůžko, ale aby byl drápek dostateně krátký
Nejprve přední paciny a pak zadní.
U každého je to otázka cca 30 vteřin ![]()
zoubky píše:AgatkaZ píše:Ale i havěť má chlupy, a více jak 4nohy
Tý jo, holky, to vás vážně obdivuji!
Nám by se to do bytu jednak nevešlo a pak…já mám takovou teorii, že co má míň nebo víc než 4 nohy je havěťa spíš se toho bojím…takže odmala dávám přednost chlupaťákům
No právě, VÍC nene já jsem na čtyřnohé savce
samozřejmě, měli jsme křečky,morčátka a do loňska i potkana s rodokmenem
ale hlodavce už domů nechci, s nimi není taková komunikace
a také strašně krátce žijí a pak je to hodně smutné,když odejdou ![]()