Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
21.10.11 21:45
luon píše:
Jinak my máme taky minizoo - kocour, dvě akvária s rybičkami, jedno s krevetkami, felsuma a s ní spojený chov moučných červů, cvrčků, případně v letní sezóně sarančat :lol:

Nj, já zapomněla na bednu s cvrčky a červy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
21.10.11 21:46
KačuliKačka píše:
to „dudlání“ dělá kamarádce kocourek taky, od malička, kdy měl 5 týdnů až do ted,kdy má 2 roky… je jak pejsek, poslouchá na slovo, přijde na zavolání, chodí s jejím manželem kouřit na balkon no prostě jako další děcko :lol:

No, nám takhle dudá Agátka plyšového růžového pantera, občas jí ho vezmu a vyperu,protože je to hnus,ale včera večer mě to děsně vykolejilo :mrgreen: jo a jak já mám poďobané ruce od těch jeho drápečků :lol: ještě že už se nosí bundy :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.10.11 21:47
luon píše:
zoubky píše:
luon píše:
No on právě na veterině byl manžel, tak já nemám moc přesné informace, ale pochopila jsem, že všechny stoličky :think: A proč teď smí vaše kočička jen granule? Je nějaký problém s vlhkým krmením? Náš kocour totiž granule vůbec nejí kvůli problémům se struvity v moči :think: Moc díky za info :hug:
Prý si granulemi obrušuje plak na zubech. Naše Meggie na to trpí, a prý mokré krmivo ten plak podporuje :think: Je pravda, že když jsem si jí přinesla z útulku, tak byla zvyklá jen na kapsičky, syrové maso a vařené jídlo. Granule prý měla občas. Ona vlastně neumí moc ranule kousat, proto se jí plak tvoří hodně :-?
Možná to má každý vet jinak, ale nám vpodstatě měkké jídlo zakázali :nevim:
Jojo, rozumím, kvůli plaku. No tak to se asi u nás nebude dát nic dělat :think: Granule už raději zkoušet nebudeme, jsem ráda, že jsme přišli na to, jak zabránit u kocoura problémům s čůráním. Ale je fakt, že už jednou musel na odstranění zubního kamene. No jo, ale co dělat, nepřeperu ho, abych mu čistila zuby. Ještě jednou moc díky za info :-)

Já bud držet palce, aby nemusel přijít o všechny stoličky. hele, pokud váš vet zná po zdravotní stránce kocourkoa dobře, tak určitě něco doporučí :think:
U nás to taky nekončí, prý je špatná ještě jedna stolička, a počítají, že za půl roku o ni přijde taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
21.10.11 21:47
zoubky píše:
Agatko, komoru má zařízenou jako „dětský pokoj“ - teplé lino s koberečkem, škrabadlo, WC, misky s pitím a granulemi, pelíšek v prvním patře regálů( psí košík s teplými dekami), teplota místnosti je v mrazech +18st, má tam okno. A líto mi spíš bylo manžela, který po nevyspalých nocích nemohl ani vstát do práce 8-) Je na to zvyklá odmalička, tak nevidím problém. Taky to je moje vysněná kočka :wink:

Tak to potom asi ano… já mám kocoura v bytě a představa mojí komory…neee tam vlastně ani nesmí,aby na něj nespadla nějaká krabice s botama (máme ot spíš jako botník) ale jak to píšeš, tak to může být i fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.10.11 21:48
AgatkaZ píše:
Tý jo, holky, to vás vážně obdivuji! :kytka:
Nám by se to do bytu jednak nevešlo a pak…já mám takovou teorii, že co má míň nebo víc než 4 nohy je havěť :oops: a spíš se toho bojím…takže odmala dávám přednost chlupaťákům :lol:

Ale i havěť má chlupy, a více jak 4nohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.10.11 21:50
AgatkaZ píše:
zoubky píše:
Agatko, komoru má zařízenou jako „dětský pokoj“ - teplé lino s koberečkem, škrabadlo, WC, misky s pitím a granulemi, pelíšek v prvním patře regálů( psí košík s teplými dekami), teplota místnosti je v mrazech +18st, má tam okno. A líto mi spíš bylo manžela, který po nevyspalých nocích nemohl ani vstát do práce 8-) Je na to zvyklá odmalička, tak nevidím problém. Taky to je moje vysněná kočka :wink:
Tak to potom asi ano… já mám kocoura v bytě a představa mojí komory…neee tam vlastně ani nesmí,aby na něj nespadla nějaká krabice s botama (máme ot spíš jako botník) ale jak to píšeš, tak to může být i fajn…

Já bych tam taky bydlela. Manžel trošku prskal, chtěla tam mít minidílničku, tak jsem mu dopřála alespoň regály :lol: Kdybych zavřela jen dveře do ložnice, tak by stejně mňoukala. takhle ví, že má svůj pokojík a neprotestuje. ALe to neznamená, že ji nemáme rádi :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
21.10.11 21:50
zoubky píše:
luon píše:
zoubky píše:
luon píše:
No on právě na veterině byl manžel, tak já nemám moc přesné informace, ale pochopila jsem, že všechny stoličky :think: A proč teď smí vaše kočička jen granule? Je nějaký problém s vlhkým krmením? Náš kocour totiž granule vůbec nejí kvůli problémům se struvity v moči :think: Moc díky za info :hug:
Prý si granulemi obrušuje plak na zubech. Naše Meggie na to trpí, a prý mokré krmivo ten plak podporuje :think: Je pravda, že když jsem si jí přinesla z útulku, tak byla zvyklá jen na kapsičky, syrové maso a vařené jídlo. Granule prý měla občas. Ona vlastně neumí moc ranule kousat, proto se jí plak tvoří hodně :-?
Možná to má každý vet jinak, ale nám vpodstatě měkké jídlo zakázali :nevim:
Jojo, rozumím, kvůli plaku. No tak to se asi u nás nebude dát nic dělat :think: Granule už raději zkoušet nebudeme, jsem ráda, že jsme přišli na to, jak zabránit u kocoura problémům s čůráním. Ale je fakt, že už jednou musel na odstranění zubního kamene. No jo, ale co dělat, nepřeperu ho, abych mu čistila zuby. Ještě jednou moc díky za info :-)
Já bud držet palce, aby nemusel přijít o všechny stoličky. hele, pokud váš vet zná po zdravotní stránce kocourkoa dobře, tak určitě něco doporučí :think:
U nás to taky nekončí, prý je špatná ještě jedna stolička, a počítají, že za půl roku o ni přijde taky :zed:

Chudinka :cry: Tak taky držím palce, ať už pak problémy se zoubky skončí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
21.10.11 21:52
zoubky píše:
AgatkaZ píše:
zoubky píše:
Já bych tam taky bydlela. Manžel trošku prskal, chtěla tam mít minidílničku, tak jsem mu dopřála alespoň regály :lol: Kdybych zavřela jen dveře do ložnice, tak by stejně mňoukala. takhle ví, že má svůj pokojík a neprotestuje. ALe to neznamená, že ji nemáme rádi :huban:

Ne, to jsem samozřejmě vůbec nechtěla říct :kytka:

Já jen, že to je něco tak krásného,když se ten kožíšek přitulí :oops: a já se na to fakt těšila jako malá holka… naše Agátka se přitulí, ale zády a rozhodně není tak heboučká jako Artík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.10.11 21:53

Agátko,

tak já učila Charlieho od malička, že se stříhají drápky. Jednak at neškrábe mně, a pak taky at nezůstane někde viset za drápek nebo at při hrách nezraní dospěláky. Stříhám všem třem, Samík v poho, Lotka se škube a Charlie se snaží zdrhat, takže občas musím zařvat, aby se trošku zklidnil :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.10.11 21:54
AgatkaZ píše:
Ne, to jsem samozřejmě vůbec nechtěla říct :kytka:Já jen, že to je něco tak krásného,když se ten kožíšek přitulí :oops: a já se na to fakt těšila jako malá holka… naše Agátka se přitulí, ale zády a rozhodně není tak heboučká jako Artík :mrgreen:

Kdyby se tulila, nemáme s tím problém, přes den spí se synem v posteli. Ale ona v noci řádí, a na to opravdu nemáme sílu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
21.10.11 21:56
KačuliKačka píše:
tak já učila Charlieho od malička, že se stříhají drápky. Jednak at neškrábe mně, a pak taky at nezůstane někde viset za drápek nebo at při hrách nezraní dospěláky. Stříhám všem třem, Samík v poho, Lotka se škube a Charlie se snaží zdrhat, takže občas musím zařvat, aby se trošku zklidnil :-P

Jakože vezmeš nůžtičky a ostříháš mu je? 8-o Agátce je necháváme zkracovat při stříhání, to jo,ale u koček jsem to ještě neviděla… jsou to nějaké speciální nůžky? A jak to děláš? Zatím tedy občas někde visí a taky mám někdy pocit, že je to spíš malá veverka… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.10.11 21:59

Jak to tak čtu, tak víc než ty kočičky, jsme ze zákroků vynervovaní my, majitelé a paničky těch našich chlupáčků :mrgreen:

Ten náš kocourek Piškotek, co jsme měli, taky neměl zoubky, snad jen tři… když jsem ho brala, vážil jen nějakých 2,2 kg a vypapkal se na pět kilo ;-) I když neměl zuby, zbaštil kde co ;-)

Tady je Samík s naším Piškotkem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.10.11 22:02

Stříhání drápků u nás probíhá ve velkém,když je manžel doma - podává mi do klína postupně kočku,morčata, nedávno jsme po poradě s vetem brousili i želvě, a na konec jde syn :lol: Nikdo se necuká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.10.11 22:03
AgatkaZ píše:
KačuliKačka píše:
tak já učila Charlieho od malička, že se stříhají drápky. Jednak at neškrábe mně, a pak taky at nezůstane někde viset za drápek nebo at při hrách nezraní dospěláky. Stříhám všem třem, Samík v poho, Lotka se škube a Charlie se snaží zdrhat, takže občas musím zařvat, aby se trošku zklidnil :-P
Jakože vezmeš nůžtičky a ostříháš mu je? 8-o Agátce je necháváme zkracovat při stříhání, to jo,ale u koček jsem to ještě neviděla… jsou to nějaké speciální nůžky? A jak to děláš? Zatím tedy občas někde visí a taky mám někdy pocit, že je to spíš malá veverka… :mrgreen:

Nee, mám takové cvakačky, co jsem si pořizovala, než se syn narodil. Stříháme si s nimi nehty i my :lol:
Normálně si sednu na vanu, kočku nebo kocoura si posadím do klína jako dítko, jeho zády k sobě a cvakám drápky tak, abych neporanila nehtové lůžko, ale aby byl drápek dostateně krátký ;-) Nejprve přední paciny a pak zadní.
U každého je to otázka cca 30 vteřin :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
21.10.11 22:03
zoubky píše:
AgatkaZ píše:
Tý jo, holky, to vás vážně obdivuji! :kytka:
Nám by se to do bytu jednak nevešlo a pak…já mám takovou teorii, že co má míň nebo víc než 4 nohy je havěť :oops: a spíš se toho bojím…takže odmala dávám přednost chlupaťákům :lol:
Ale i havěť má chlupy, a více jak 4nohy :mrgreen:

No právě, VÍC nene já jsem na čtyřnohé savce :mrgreen: samozřejmě, měli jsme křečky,morčátka a do loňska i potkana s rodokmenem :mrgreen: ale hlodavce už domů nechci, s nimi není taková komunikace :mrgreen: a také strašně krátce žijí a pak je to hodně smutné,když odejdou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný