Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme kočku, dostali jsme ji loni přesně na štědrý den, nejmenší tehdy byly 3 měsíce, koťátku taky. Teď jsou nejlepší kámošky. Naše kočka se naučila, že nesmí drápat - neustálý opakování, kdykoli drápla, nebo začala, byla odehnána, když zatla drápy, aby se dostala na klín, byla shozena dolů - pochopila rychle a nedělá to. Stejně tak když si hrají, tak po malé samo drápe, kouše, ale nikdy ne naostro, vždycky jen jako a zlehka a naše mladá z toho má děsnou srandu. Když tu zalistuješ trochu pozpátku jsou tam i fotky v jaké symbióze dokážou žít ![]()
Jestli kočku nebo kocoura neporadím, máme jen jednu, kočku, nekastrovanou. Osobně se bojím kocourů, páč prý rádi značkují území, i když mají záchod.
naga-ja planuju kote k presne rocnimu diteti
,to ze by ho mohla skrabnout..no mohla,ale na to se neumira a oni se velice rychle nauci,ze skrabat nesmi.Zajimave je,ze nase kocka,kdyz s nama blbla,tak vic skrabla(i kdyz jako starsi uz fakt vyjimecne,to spis kousla
)nas,ale na dite si fakt nedovolovala.Lepala ho packou s absolutne schovanymi drapky a nez by ho kousla-i pri te hre-tak se radej sbalila a sla.
Osobne si budu porizovat kote kocicku.Jednak aby u nas vyrovnala muzsky zensky element
a druhak ja mam s tema zenama ze zvireci rise lepsi zkusenosti
.
Ale jinak povahove je to jedno.Pokud kocicka nebude na chov,stejne je nejvhodnejsi vykastrovat oba(u ciste bytovych je to dokonce nutnost)
Tak smele do toho ![]()
jo a jeste zalezi,jaka tva kocicka,co uz mas doma je povahy-plache,smirlive,zarlive,dominantni?podle toho bych i volila druhou cicu.
any Já mám pocit, že ony nějak vycítí mládě, i to lidské, a pak jsou s ním spřízněné - nevím jak jinak to říct, ale ta naše to tak má, co si nechá líbit od nejmladší nemá obdoby ![]()
doriang-ja si to myslim taky
,proste lidske mlade je mlade a s tim se musi opatrne ![]()
Holky děkuji za rady. Jen jste mě ujistili v tom, že je to dobrý nápad
Dáme si pěkný dárek k Vánocům a nějaké opuštěné číče dáme domov. moc děkuju
ahoj kočičky, potřebovala bych poradit, od kdy se muze kastrovat kocour? a kolik asi to ma stat? díky ![]()
ahoj, myslím, že od devátého měsíce a stojí to, jak u kterého veterináře. My za kočku dávali 500,–
Ahoj všichni, tak všem s ohromným smutkem musím oznámit, že jsme před hodinou museli nechat uspat naší kočičí babičku Kiku. Včera ochrnula na zadní nožičky.
Nevíte někdo o chovatelské stanici mainských mývalých koček v Praze nebo někde poblíž, kde by měli nějaké hezké koťátko a chovatel by akceptovat, že bychom ho měli na mazlíka a ne na výstavy.
Je mi vážně smutno ![]()
lindina1 píše:
ahoj, myslím, že od devátého měsíce a stojí to, jak u kterého veterináře. My za kočku dávali 500,–
My za jednu kočku s komplet kastrací, antibiotikami injekčními a tabletkami + kontrolami 3000Kč, ale u každé jsme museli koupat v heřmánku, nosit košilku, …, jizva se jim špatně hojila
. Dneska naopak není vůbec vidět
. Kocourek stál ségru tuším do 500 kč.
Nemusí, rozhodně ne, dám ráda šanci i nějakýmu chundelatýmu prckovi z útulku.......ale tady jde o to, aby to malý co nejlíp přijala moje máma, která se z toho složila. A ta bude chtít, aby prcek byl asi co nejpodobnější Kice…a ona i když mainská mývalí nebyla (byla chudinka nalezenec), tak skoro tak vypadala…tady je taky otázka, jestli to malý úplně hned teď, když je všechno hodně bolavý…já sama se snažím držet, ale mámu to srazilo.
dolphi-je mi to moc moc lito
.
Vim co prozivate,u nas to bylo pred dvema mesici a stale je to bolave!
Pokud je vase laska mainska kocicka,tak jdi do ni.Je to ciste vase rozhodnuti.O chovne stanici mainek nevim,ale urcite je vyhledas pres net,a akceptovat kotatko na mazlika bude kazdy chovatel.Pokud najedes na jejich stranky,hned to uvidis.Kotatko s PP neprikazuje nikomu chodit na vystavy,jen je to zaruka,ze mas opravdu tu kocicku,kterou sis vybrala.Jen je treba do urciteho veku kocicku vykastrovat(kocka zhruba v 6mes,kocourek od 9-12mes),to je podminka pri brani kotatka na mazlika.(aby se nemnozila kotatka bez PP)
Otazka opravdu je,jestli kotatko hned.Ale to si musi maminka prebrat sama.Ja si prosla fazi,ze ne,ze zadna nebude stejna,pak,ze tu bolest nechci prozit znova a pak prislo to ano.
![]()
Koupila jsem tomu našemu kocourovi ty kuřecí srdíčka,a nežere je,tak nevím,jak je dáváte vy?Jestli není chyba v servírování
.
dada-premrazene(dva dny),rozmrazene na pokoj.teplotu nakrajene na kousky?