Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@denisa 76 běžně nechávám kočky na víkend samotné, dostanou navíc misky s graulkama a vodou i mimo běžné místo (mají to v chodbě, když jedu pryč, mají další misky v kuchyni), od pátku do neděle, pokud dýl, tak mi tam někdo skočí za nimi, vyčistit wc, dát čistou vodu a doplnit granulky a taky pomazlit ![]()
@KačuliKačka Aha..no tak to by i šlo
Ještě můžu poprosit jaký jim vyhovuje pelíšek??? Měla jsem vždy pejska a s kočkama to moc neumím. Co jsem koukala tak žrádlo už tak nějak vím..záchod taky..a nějakou tu trávu aby si čistili žaludek bo co. Jenom mám obavy, že mě zničí byt škrabáním..dá se tomu nějak zabránit nebo mám smůlu???
@denisa 76 To škrábání záleží na povaze. Mě třeba neškrábou nic jiného než jeden roh sedačky, tak jsme tam přidělali škrábadlo rohové ve stejné barvě a dobře to i vypadá. Jinak jsou i ty různé spreje do bytu na odpuzení, tak třeba použít na místo, na kterém by chtěl škrábat a hlavně pořídit pěkné škrabadlo.
Jinak trávu mít nutně nemusí, jsou i různé pasty s maltózou (ty milujou) a speciální granule co ji obsahují, nobo takové bonbónky. Pročisťuje to žalůdek a střeva a nabalí chlupy a vyjdou přirozenou cestou než, aby je kočka zvracela.
U nás pelíšek čím chlupatější tím lepší. Ještě lepší na vyším místě nebo u kamen (teplíčka) a nejlepší pelíšek je pánečkova postel ![]()
@Jája8 takže ve zverimexu mám říct, že chci bonbonky na čistění žaludku??? Jinak je to ještě kotě..co je tam třeba..přikládám foto
@denisa 76 Jé=)
No řekni že chceš něco na chlupy v žaludku u bytové kočky. Nebo spíš prozkoumej net a nakup všechno tam, bývají o dost levnější než kamenné obchody.
Jinak u nás je válecí den, malá je nějaká nemocná, tak nechodí do školky… Tak máme leháro ![]()
@denisa 76 Tak tady je seznam všeho co je k dostání na ty bezoary http://www.zoohit.cz/…pove_bezoary Já preferuju pasto od Gimpetu Malt-Soft a ještě dávám vitamínovou pastu od Gimpetu BabyCat a nějaké ty krekry na čištění zubů. Ono záleží kolik do toho chceš dát peněz a co jim dopřát.
U nás to probýhá den tak, že ráno dostanou vitamínovou pastu pro dospěláky a kotěčí, dle toho co jsou
a maltsoftovou a výstavní kocour ještě pastu s Biotinem na srts a tu dostává i náš jeden obyčejnej, protože ho svědí strupy (je na srts, kůži a drápi) a každý dostane keksíky na čištění zoubků, doplnim po noci granule na plnou misku (Royal canin, Hills) a dám čerstvou vodu. Vyměním kočkolit a bežím do práce, když přijdu většinou dostanou kapsičky od Felixe. Večer výstavní dostane svoji porci mraženého syrového masa a s druhým kotětem vitamínovou pastu kotěčí (dává se 2× deně) a výstavák ještě pastu na srst s naším nemocňákem co má strupy (také 2× deně). Doplním granule, když je třeba dám čerstvou vodu a vyčistím kočkolit. Pohrajem si a dem spát. ![]()
@denisa 76 píše:
@KačuliKačka Aha..no tak to by i šlo![]()
Ještě můžu poprosit jaký jim vyhovuje pelíšek??? Měla jsem vždy pejska a s kočkama to moc neumím. Co jsem koukala tak žrádlo už tak nějak vím..záchod taky..a nějakou tu trávu aby si čistili žaludek bo co. Jenom mám obavy, že mě zničí byt škrabáním..dá se tomu nějak zabránit nebo mám smůlu???
Určitě kup škrabadlo… a pelíšek
ti mí lumpíci spí kde se jim zachce - se mnou v posteli, se synem, na okně, na topení, na zemi, v koší s prádlem, na stole (když se panička nedívá), na psacím stole a mohla bych tak pokračovat dál ![]()
Tak moc Vám děkuju. všechno mám napsané a letím do zverimexu at má pacholek kam kakat a kde spát..jste zlaté ![]()
@denisa 76 Jen se klidně ptej až na něco narazíš, rádi poradíme ![]()
@KačuliKačka Haha, ten náš o škrabadlo nezavadil ani pohledem, za to sedačka se mu moc líbí
spreje nepomohly, absolutní ignorace, pelíšek také naprosto zbytečný, nejlépe se přece spinká na skříni, posteli a parapetech
…jinak dneska má narozeniny, je mu rok miláčkovi
![]()
Mi se chystáme v neděli s tou malou treperendou Lijou na první očkování, Zrza přeočkování a Brája s Lijou na čipování. Plus vyzvednout pro všechny prášky na odčervení. A zrza si zas rozedřel otíráním tvářičky, tak to jdem zkouknout, jestli tam nemá plíseň či ho něco nesvědí
Jednou si to takhle sedřel do krve o dřevěný kus škrabadla, tak jsme mu to uřízli a byl klid a teď zas. Tak nevim jestli to necejtí, nebo jestli ho to svědí. Jinak na veterinu půjdem skoro jak do sámošky
pro spoustu věcí
Děkujeme
, my už naštěstí máme kompletního veterináře za sebou, čeká nás až za rok na přeočkování…a budu muset koupit ty kapičky na odčervení. Ale stálo to peněz zase, jinak Čertík si konečně začal trochu hrát a je opravdu nějak mazlivější, třeba z něj za chvíli bude gaučák
, k narozeninám dostal kapsičky, kastraci a pusu, to mu bude muset stačit darebákovi
![]()