Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mi se docela osvědčilo začít naříkat vysokým pištivým hláskem, když drápe už moc. Auauau ale fakt pištět - většinou to zabere.
Protože jakékoli klepnutí přes packy nebo cokoliv bere jen jako výzvu k další „hře“. Plus ho už nechám teda být, když už je moc rozdováděný.
Ale takhle nás žere jen Marcel, hajzlík. Ducina to nedělá, ten max. hryzne do ruky, když se mu nelíbí místo/intenzita drbání.
Jinak on doma vůbec nic neničí
. Jen jednou teda sežral roh knížky, co vyčuhoval z knihovny, ale to jsem ho u toho stejně neviděla, takže trestat ho potom nemá smysl.
A když už náhodou dělá něco, co nemá, stačí udělat kšššš a je v tahu.
@Pipet no, on s eprávě většinou jako uklidní tím klepnutím, nevím.
A ještě, jak jsme ho včera buzerovala- z jeho pohledu určitě, tak dne ráno, když jsme kamkloiv za ním šla, tak jako utíkal, pak se teda rozvalil a já ho hladila, já chci aby se mě nebál a věděl, že ho mám ráda a chci ho hladit, jen prostě nesmí ničit.
Zatím se jeví, že ho chytá rapl jen při nočním řádění, ale ne že by byl agresivní, jen je divoch
No u nás většinou pomůže ostrý NE, ale vzhledem k tomu, jak je rozmazlenej, přestává pomáhat i tohle, takže si nás drápe vesele dál…
já už to s výchovou jakéhokoliv druhu vzdala ![]()
Tak Charlie si taky jako kotátko hrál, že nás kousal a škrábal, ale nechtěla jsem aby se naučil na ruku, takže stará chňapka na ruce to pořešila, pak se případně vybil na ní, když ji „potkal“ někde na zemi ![]()
Ovšem období měnění zoubků bylo období večerních rvaček v posteli
Dokud nevytáhl drápky, tak dobrý jakmile začal škrábat, tak důrazné NE a konec s hraním.
Dneska se taky pereme, ale tak nějak decentně, sice mě kouše, ale ne do krve, pacinama drží a zadníma kope bez drápků. Když už toho mám dost, že víc kouše, syknu + NE a on najenou hodí kukuč, že bych ho popusinkovala ![]()
Je třeba holt vychovávat důsledně a nepolevit ![]()
@Jája8 tak jsem už paní psala a objednala jsem si ty věšáčky ![]()
Ahoj!
Máme doma nové kotě, našli jsme ho na ulici, bez mámy a hladové.. Tak šlo s námi domů. Má blešky a když se najedlo mělo moc moc nafouklé bříško.. Co mu je? Není nemocný? A nemáte někdo domácí rady jak se zbavit těch potvůrek co ho zlobí v kožíšku ![]()
Děkuju!
Tak dneska nás čeká ta kastrace. Od večera neměla jídlo, jen vodu, ale noc byla klidná, teď ráno opět spí u mého pc, ani netuší, kam jí pojedu dát.
@Maruska4321
Na veterinu… poradí čím odblešit a odčervit (koťata většinou nemůžou to, co dospělé kočky) a prohlídne ho…
Dobre rano holky,
tak bych od vas zase potrebovala poradit.
To nase kote, kdyz jsme ho meli treti den, tak se nam vycuralo do postele na pernu. Tenkrat jsme si rekli, ze tu jeste neni poradne zvykle, tak jsme rekli jen fuj, tady ne, a ukazali ji kde je zachod. Vsechno jsem vyprala a dalsi dny vsechno v poradku. Spavala s nami v posteli i pod perinou, kdyz jsme v praci, tak ma pristup do celeho baraku, tudiz i do postele a vsechno v poradku, ale…vcera vecer si jdem lehnout, ja uz lezim pod porinou, kote jde za nami, hleda misto kde se ulozi a najednou koukam, ze je pricapla a ze nam zase cura na perinu!! Myslela jsem si, ze to muze byt zarlivost, ale ona nema proc zarlit a hlavne, necura nam do postele normalne, a taky to udelala primo pred nasima ocima v nasi pritomnosti, takze ani pomsta se mi nejak nezda.
Co myslite holky???
Měla jsem kočičku, která se mi naschvál počůrávala do peřin přímo přede mnou. Nejdřív sem se zlobila ale pak mi kamarádka řekla, že kočičky na sebe tímto způsobem snaží upozornit. Pak jsme zjistili, že má trochu krve v moči. Doktor řekl, že je to pravděpodobně odezva po kastraci nebo zánět močového měchýře ![]()
@Maruska4321 píše:
Měla jsem kočičku, která se mi naschvál počůrávala do peřin přímo přede mnou. Nejdřív sem se zlobila ale pak mi kamarádka řekla, že kočičky na sebe tímto způsobem snaží upozornit. Pak jsme zjistili, že má trochu krve v moči. Doktor řekl, že je to pravděpodobně odezva po kastraci nebo zánět močového měchýře
Upozornit na sebe? Myslis, ze by mohla byt nemocna? Ona je jeste celkem mala a ven ji jeste nepoustime. Nevim kde by se mohla nachladit. ![]()
A na perine jsem zadnou krev nevidela ![]()
A taky je tam rozdil nekolika tydnu od te prvni prihody… ![]()
Tak to nevypadá, že by byla nemocná. Tak třeba vážně žárlí a chce hodně pozornosti
Myslím si, že to dělají naschvál s těmi peřinami ![]()
@Maruska4321 píše:
Tak to nevypadá, že by byla nemocná. Tak třeba vážně žárlí a chce hodně pozornostiMyslím si, že to dělají naschvál s těmi peřinami
Prave ta zarlivost me napadla jako prvni, ale ona nema duvod, i kdyz se tomu snazime trosku branit, tak je to prece jenom kote a hrajeme si s ni vic nez s tou velkou kocenkou. A taky s nami spava v posteli a ta velka ne. No ne ze by taky nechtela, ale ten mrnous ji vzdycky vyzene ![]()
Tak nevim co vic by jsme mohli delat?? ![]()
@kar-maa To může být různé, některou kočku stačí jen urazit a ona pak jde a udělá něco naschvál, nebo se u vás něco změnilo, přestěhovalo či nového přineslo, prostě něco vyvedlo z míry. Tak to dělají pokud mají špinavý kočkolit či zapáchá, tak se snaží upozornit. Pokud je to častěji může vadit značka kočkolitu nebo se může jednat o nějakou nemoc.