Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9754
12.11.12 11:48
@Jája8 píše:
@kar-maa To může být různé, některou kočku stačí jen urazit a ona pak jde a udělá něco naschvál, nebo se u vás něco změnilo, přestěhovalo či nového přineslo, prostě něco vyvedlo z míry. Tak to dělají pokud mají špinavý kočkolit či zapáchá, tak se snaží upozornit. Pokud je to častěji může vadit značka kočkolitu nebo se může jednat o nějakou nemoc.

Pouzivame porad sejny druh kockolitu a s tim spinavym zachodem me to taky napadlo, ale zrovna vcera rano jsem ho vymenili a byl uplne cisty…tak snad jestli ji ten zapach spis nechybel nebo co :mrgreen:
A prave ze jsem nic nezmenili a ani nic noveho neprinesli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
12.11.12 11:56

Tak jsme byli na veterině a zdárně nechali Bráju očipovat, Zrzu naočkovat a Lia dostala nakonec antibiotika. Pořád jednou začas kýchá a trošku ji teče z očí a naočkuje a očipuje se po přeléčení. Vyfasovali jsme tablety na odčervení. Všichni doma hezky snědli jen Tlusťoušek po loňském šoku od mladé veterinářky co se mu ho snažila šíleným způsobem dát, teď vůbec se do něj nedal dostat. Z celého prášku skoro půlku vyplivl a druhou půlku snad nějak spolkl a zbytek se mu rozpustil v puse myslíte, že to stačilo, nebo mám zajít ještě pro jeden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
12.11.12 11:58

@kar-maa Nám to takhle jednu dobu dělal kocour, když jsme kolem něho prošli a nevšimli si ho a nepohladili, tak počůral gauč naschvál. Po nějaké době, když jsme ho hladili s tím pak nějak přestal i když jsme ho pravidelně nehladili. Asi prostě chtěl ujištění, že k nám patří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
12.11.12 12:09

Myslite, ze by to mohlo byt i tim, ze vcera nedostaly cerstvou vodu?
Ja byla vcera cely den v praci a muj na to zapomnel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
12.11.12 13:31

@kar-maa 4asto Dělají naschvály kvůli všemu možnému. Je to možné, chce to zkusit vysledovat nebo si spěšně projít den co se dělo a zkusit se tomu vyvarovat a uvidíte jak na to zareaguje. Je možné, že může i vadit samota, pokud je samo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
12.11.12 13:39

To je pravda, kočky jsou osobnosti, mý známý kočka nedostala své oblíbené žrádlo a shodila jí veškerý kytky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
12.11.12 14:30

A nemůže si třeba značkovat teritoriu před dospělou kočkou? Aby tam nechodila?
Třeba tam něco cítí a pak to počůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
12.11.12 14:42
@Pája 01 píše:
A nemůže si třeba značkovat teritoriu před dospělou kočkou? Aby tam nechodila?
Třeba tam něco cítí a pak to počůrá.

No myslim, ze o znackovani asi nepujde. To si prece kocky vetsinou jen ucvrnknou, ne? Ta mala potvurka nam tam vyprazdnila cely obsah mocoveho mechyre :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
12.11.12 20:30

Tak Tanguška je po kastraci. Vezla jsem jí tam o půl dvanácté, jela pro ni o půl druhé. Byla vzhůru, připláceli jsme šetrnější inhalační narkozu. Nemňouká, nic nepije, jen polehává a dřímká. Nechtěla zatím žrát, teď snědla 3 mňamky - sušené hovězí maso pro kočky. Na záchůdku už byla, vykonala obě potřeby. Tak snad už bude zítra lepší, je taková odevzdaná, apatická. Ve středu jedeme na kontrolu a píchnout antibiotika. Stehy má 3, vytahovat je budou příští týden ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.11.12 06:13

@ivulka neboj, určitě bude dobrá za dva, tři dny :-) a kde jste nakonec byli na veterině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.11.12 09:17

@ivulka Tak to je skvělý, za chvíli bude v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
13.11.12 10:12

KačuliKačka : nakonec na Alšáku, dneska je lepší, už i mňouká, něco málo žere a pije, na záchůdku už byla. Už je lepší, ještě to není ona, ale je to lepší než včera. Jenom jsem jela na tu veterinu ráno znovu, jelikož měla zavázanou packu a jak se jí to nelíbilo tak si to odkousala a měla pod tím ještě kanylu, tak jsem s ní jela hned v 8 a tam jí to vytáhli, a jedeme opět zítra na kontrolu a atb. Doufám, že jí zítra do té přepravky dostanu. Jinak mi dneska ráno říkal ten doktor, který jí operoval, že je tlustá. Tak nevím, mě se nezdá, konzultovala jsem to s chovatelkou a ta říkala, že na to, jak vypadají její rodiče a celý chov, na to, jak je stará a váží přitom 4 kg (má 8 měsíců) není tlustá, tak hle mají průměrně všechny její kočky. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.11.12 11:06

@ivulka tak to operoval MVDr. Palkovský, ten dělává operace :-) Lota taky měla kanylu a to byl úhlavní nepřítel č.1 :lol: ani jí nevadilo 7 stehů na břiše (měla zánět v bříšku), ale ta kanyla, to byl mazec :lol:

Tlustá nevím čoveče, naši dospěláci mají Lota 7,5 let 4 kg, Samík 9,5 let cca 4,5 kg a prcek má 2,5 a váží 3,7 kg. Ten měl do kastrace jen 2,5 kg, než se trošku spravil :-)

Je tam pak ještě dr. Agel, toho moc já nemusím, ale za Palkovského bych dala ruku do ohně, ten už nám tolikrát pomohl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.12 14:42

Holky co vaše kočky jedí? :D moje právě semnou jedla bramburky… ona prostě jí to co my… :D muže to být cokoli klidně i ovoce :D a když to nedostane tak dělá nashváli :D jo a holky naše kočka dělá něco jakože se zakousne do deky a pak tlapkama tu deku odtlačuje od sebe… při tom si mourká :D nechápu co to je :D je to moje první kočka a nemam jí až tak dlouho… :)

• Citovat
  • Upravit
1270
13.11.12 15:37

Mě něco podobného dělá Zrza se špinavým oblečením, tlapku je na tom lehce jakoby i trhá a je z toho úplně zfetovaný :lol: Líbí se mu ten pach :mrgreen: Jinak u nás taky dostanou co mi jíme, ale po málu. Máme rádi brambůrky a nejvíc paprikové pikantní, okurku, vařenou kapustu a hlavně brambory na jakýkoli způsob, špagety, jé to by bylo na dlouhé povídání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný