Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tý jo Jájo tak to je krásný macík, taky bych chtěla takovýho obříka. Perfík je takový záprteček proti tomu vašemu má sotva 6 Kg. Ve vašem věku měl klia 4 a od té toby už se mu moc přibírat a růst nechtělo
Ale s tím mázelním to má stejné na klín prostě ne a ne (jedině na záchodě
) jinak se vždycky někam vyvalí a mňoukne.
A to jsem zvědavá jak až doroste a kolik bude mít ve 4 letech. Do té doby rostou ![]()
Kdo by se nudil a chtěl vydět kočičáky tak do konce roku jsou dvě výstavy ![]()
Olomouc: Atletická hala Lokomotiva, 1-2.12.2012
Litoměřice: Výstaviště, 15.12.2012
Pomooooooooooc.
Tangušku máme od května doma, do prázdnin vše v poho. Po nástupech v září do školy a do školky máme holky více nemocné. Pořád nějaké střevní příhody. Buď zvracení nebo průjem. Vždy na to více trpěli, několikrát jsme s tím byli i hospitalizováni v nemocnici na kapačkách a kyslíku. Já sice tvrdím, že je to tím, že hlavně v té školce něco chytí hned a přenese to na tu druhou a také to počasí tomu úplně nahrává. No a kde je jádro pudla? Manžel tvrdí, že na vině je kočka. Přitom záchod vybírám každý den já, s tím holky do styku nepřijdou. S kočkou se jen mazlí a hrajou. Kočka jí jen granule a kapsičky. Pije vodu. Jak mu to vysvětlit, že z kočky to není?
@ivulka Tak ho vem k dětské doktorce až pudou holky s tebou, ať mu doktorka vysvětlí, že tohle se ve školce či škole stává a není to nic neobvyklého, že to od sebe hned chytnou je jasný. A kdyby to bylo od kočky, tak by to snad měla celá rodina.
@Jája8 píše:
@ivulka Tak ho vem k dětské doktorce až pudou holky s tebou, ať mu doktorka vysvětlí, že tohle se ve školce či škole stává a není to nic neobvyklého, že to od sebe hned chytnou je jasný. A kdyby to bylo od kočky, tak by to snad měla celá rodina.
Přesně tak, průjmová onemocnění s kočkou těžko můžou mít co společného, když je hygiena zajištěná dobře. ![]()
Samozřejmě po každém pohlazení kočky si nejdou mýt ruce jako on. Ale před jídlem si je myjou, po záchodě, když přijdou z venku.
Taky si myslí, že průjem nemůžou mít od kočky, možná kdyby kočky chodily ven, ale jestli jsou ryze domácí tak to nehrozí. Přikládám obrázek pro zasmání
[* *]
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli dáváte vašim kočičkám nějaké vitamíny? Někde jsem četla, že bych měla, ale už přesně nevím kde a o co vůbec šlo, jen mě to zarazilo. Máme briťáka, jsou mu dva roky, měl teda problémy s močovými kameny, ale začala jsem kupovat jiné granule a od té doby v pohodě, ťuk, ťuk. Jinak je to velký krasavec, srst má nádhernou, zuby v pořádku, prostě zdravý kluk.
Párkrát už jsem vám tady psala, pokaždé jen když něco potřebuju
, omlouvám se. Koukala jsem na fotky a radši bych neměla, protože s další kočičkou by nás už chlap asi vyhodil:)
@elfans dávám sem tam za odměnu - od Gimpetu sýrové kuličky (děsně smrdí, ale oni je miluji) a pak takové barevné kuličky, na chvíli se tím zabaví a jsou tam taky vitamínky
a sem tam dostávají kluci Maltsoft pastu, naše kočičí dáma to nebaští ![]()
@elfans Já dávám každý den vitamínovou pastu od Gimpetu, malt-softovou a s biotinem. A máme doma krásné čičiny ![]()
Zdravím vás všechny
S dovolením bych se vetřela do zdejší kočičí diskuze a hned bych měla pár otázeček ![]()
Pod stromečkem budeme mít letos živé překvápko v podobě Mainské mývalí kočičky. Nikdy jsem žádnou kočku neměla, jsem spíš na psy, a proto by mě zajímalo pár věcí. Tak například čím krmit? Jasně, granulema, sem tam nějaké masíčko nebo kapsičku pro radost.. Ale jakýma granulema? Máte s některýma osobní nejlepší zkušenost?
Jak velké škrabadlo? Nebudeme kupovat, manžel vyrobí podle nějakého obrázku z netu. Ale jaká výška je ideální?
Chtěla bych koupit krytý záchod s nějakým pachovým filtrem a dvířky, aby mi tam nelezl prcek (aktuálně 6timěsíční, takže k nejhoršímu, tedy lezení, se kvapem blížíme
). Máte s takovým zkušenost? Dostane se mi tam to dítě nebo ne? Jak velký by ten záchod měl být? (Matka kočičky má 5kg, babička 7..) Jak velkou přepravní bednu? Budeme mít kotě v bytě, ale o víkendech jezdíme na chalupu, tak bude jezdit s náma.
Jak zajistit, nebo spíš kotě naučit, aby nám na chatě nezdrhalo do lesa? Máme chatu přímo u něj, je to tam celé neoplocené, kolem jsou další chaty a jen sem tam živé ploty.
Určitě mě ještě nějaká „děsně chytrá“ otázka napadne, tak pokud by vám to nevadilo, budu vám vděčná za zkušenosti. Jestli máte některá přímo toto plemeno, tak uvítám i různé postřehy. Samozřejmě lustruju net křížem krážem, ale Emimino je nejlepší
![]()
@PetiteFillette
tak záchůdky máme dva (na tři kočky), velikost asi standartní. Pro meinku bych koupila přepravku větších rozměrů, pokud je předpoklad, že to bude velká číča ![]()
My krmíme Royal Canin pro kastráty, střídám s Cat chow Urinary care a s Royal Canin pro mlsné
Ráno mají konzervu nebo kapsičku, granule mají celý den k dispozici (nemají naštěstí komplex nenažranosti)
Sem tam dostanou za odměnu kočičí mlsky - nejvíc jim jedou od Gimpetu + Maltsoft pastu na trávení chlupů
Nejstarší mí právě sedí za zadkem na židli
Asi lustruje co tady píšu ![]()
Ahoj, prosím o radu.
V posledních dnech našemu ročnímu kocourovi vypadávají chlupy z ocasu. Prostě mu pelichá. Neřeknu, kdyby občas nějaký chlup, ale z něj jdou přímo chuchvalce. Jsou to opravdu trsy.
Mám strach, aby mu na tom ocase vůbec něco zůstalo
Celkem mu to prořídlo. Jinak srst jinde nějak nevypadává.. ![]()