Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jája8 @KačuliKačka Děkuju, alespoň vím, co mu koupit k vánocům:)
@PetiteFillette Škrabadlo nejlepší do stropu přece…
Přepravku mám nějakou prostě obyč, „pro kočky“ ![]()
Dvířkový záchod asi mimino moc nezastaví, ta dvířka jsou jen pověšená nahoře a „lítací“, tak zas aby se tam dostala ta kočka ![]()
Chatu u lesa vidím jako potíž, určitě nenechávat číču bez dozoru…
Kočky se fixujou na místo, kde žijou. A nevím, jak dlouho bude micině trvat, než se naučí, že ta místa má dvě… No prostě hlídat a nikam nepouštět. Co když prchne v neděli po obědě a vrátí se až večer ![]()
@KačuliKačka a @Pipet Díky za postřehy ![]()
Třeba prcka nebude ten dvířkový záchod aspoň tolik lákat, jako když by byl otevřený ![]()
Na té chatě ji budem muset už v neděli nechávat vevnitř a ven jen s náma. Stejně mě napadá, že je tam takový všudezdejší kocour, tak bych dost nerada jednoho dne našla doma v pelíšku chlupaté dárečky
Takže bude muset být pod dohledem, ale to nevadí, malá ji stejně nespustí z očí asi tak 5 let ani na krok ![]()
Škrabadlo do stropu? Tak to nevím, co na to poví manžel, ale vyřídím mu to ![]()
@PetiteFillette Kocoura jsme měli dřív než miminko, teď je dcerce 15M a kočičí záchod ji nikdy nezajímal. Zato kočičí hračky jsou pro ni mnohem zajímavější než ty její a taky právě škrabadla ji fascinují.
@PetiteFillette Tak stejně budete kastrovat, ne? Nebo máte nějakou superkrásku pro chov?
Je bez PP po papírových rodičích. Kastraci jsme ještě nepromýšleli, možnost koťat ještě necháme otevřenou. A stejně se nemůže hned ne?
Ještě mě napadá jedna trochu blbá otázka. Hledala jsem, ale nenašla. Neexistuje nějaká přepravní box, který by byl zároveň i záchůdkem? Chudák kočka bude asi dost zmatená cestováním na tu chatu, tak si myslím, jestli jí nebude dělat problém poznat wc.. Když doma bude mít krytý a na chatě by nám stačila jen obyčejná miska za pár kaček.. Ale jezdit bude v boxu, tak třeba jestli by nešlo prostě jen na chatě sundat úplně víko a mít z toho misku na kočkolit.. Asi se ptám fakt blbě, ale já nikdy naživo žádnou přepravku neviděla
![]()
Hledám ji podle velikosti a narážím na největší kolem 55cm délky a 35 na výšku. Nebude to tak velké kočce moc malé?? Cesta k rodičům např. (tak 5× do roka) trvá 2-3 hodiny, tak aby tam nebyla celou cestu skrčená..
@PetiteFillette tak asi bych nechala záchůdek na chatě samostatný, ona se naučí, neboj
Když jsem byla s naším kocourem u babi, tak hned věděl, kde je wc
Když jsme byli na lyžích loni, tak byl nejmenší kocourek s námi, protože byl v průběhu léčeby a já ho nikomu nechtěla nechat na hlídání (měl zavodněné plíce), a vůbec nebyl problém, záchůdek hned našel, zuřivě hrabal jako doma
a v přepravce měl „domeček“, takže v naší nepřítomnosti v ní spinkal ![]()
A do přepravky můžeš dát takovou tu dětskou přebalovací podložku, pro jistotu, kdyby během delší cesty musela. Jinak já mám deky v přepravce, mám takovou obyč a vejdou se mi tam dvě kočky… 4,5 kg kocour a k němu bud 4 kg kočička nebo 3,5 kg prcek kočičák
![]()
Spíš koukni do zveráku, třeba budou mít katalog s větším výběrem ![]()
@KačuliKačka Díky, díky!!
Já jsem se dívala na ty přepravky a ony sice mají odendávací kryty, ale u mřížky nemají zvýšené dno, takže by se to ani jako záchod používat nedalo.
Moc nepočítám s tím, že by na chatě v přepravce spala, všude píšou, že Mainky spávají na těch nejblbějších místech ![]()
S těma jednorázovkama je to dobrý nápad, to budu využívat, díky ![]()
Velikost přepravky - náhodou nevíš od oka, jak ji máš asi dlouhou? Našla jsem jednu obří, má 64cm a na výšku 39. Jestli se ti do nějaké menší vejdou kočky 2, tak by ta naše v téhle taky mohla být úplně ztracená
Zvlášť jako kotě, když Mainky dorůstají do dospělé velikosti až ve 3-4 letech ![]()
@PetiteFillette Doma poměřím jo? Jinak přepravku mají k dispozici i doma, ale jen sem tam v ní někdo spi… jinak chrní všudemožně ![]()
@PetiteFillette Skočila jsem změřit tu přepravku
a má 45 délku a cca 30cm výšku i šířku, 5kg kocour v pohodě. Stulí se do klubíčka. V moc velké přepravce by spíš mohla stresovat, v malé se stulí… I když Ducina považuje přepravku za úhlavního nepřítele a snaží se prolisovat tou mříží ven.
Já množení koček nemám ráda
, kastrovat můžete tak okolo pěti měsíců, půl roku… No ale to je na vás.
záchodek určitě pozná. Přinejhorším kdyby nechtěla chodit na otevřený, tak ho překlopíte velkou krabicí s dírou místo dvířek a bude to.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu.
V posledních dnech našemu ročnímu kocourovi vypadávají chlupy z ocasu. Prostě mu pelichá. Neřeknu, kdyby občas nějaký chlup, ale z něj jdou přímo chuchvalce. Jsou to opravdu trsy.Mám strach, aby mu na tom ocase vůbec něco zůstalo
Celkem mu to prořídlo. Jinak srst jinde nějak nevypadává..
Tak v první¨n věc je, že se mainský ocas nečeše, aby nedošlo k vypelichání. Jen se jednou za čas lehce pročísnout. A pokud se ocásek nepudruje speciálním suchým šampónem, každý týden a nebo nekoupe, každý týden. Tak mazová žláza může srst u kořene hodně zmastit a začnou vypadávat chlupy a nebo může mazová žláza díky tomu dostat zánět a pak je to pěkná polízanice. Kupte suchý pudr od Gimpetu a každý týden poctivě propudrujte a pak ho vyčešte. Pokud je hodně srst mastná můžou se ze začátku dělat hrudky, ale časem se to spraví. Se zánětem, se ale musí na veterinu.
@PetiteFillette Nevím od koho budete mít, ale chovatel by měl poradit a je dobré postupovat dle jeho instrukcí na co je zvyklí. Jinak u nás se jí Royal canin Main Coon kitten , každý večer dostává, tak dvě polévkové lžíce minimálně dva dny přemraženého masa. Dáváme kuřecí, hovězí, vepřový, a štikozubce (filety, maj je v Bille a jsou bez kostí). Potřebují maso kvůli rychlému růstu. Jíme i kapsičky od Felixe nebo od Applaws. Dále dáváme vitamínovou kotěcí (pak dospěláckou ) pastu od Gimpetu a od té značky i malt-softovou (proti zvraceníchlupů) a biotinovou (na tu jejich srst). Jinak majňáci je lépe nekoupat a vyčesávat suchým šampónem, takový pudr od Gimpetu . Jinak kočičí toaltu to chce velkou máme tuto a podestýlku doporučuji
Asan Cat . A česat minimálně jednou za týden a drápky stříhat, tak jednou za čtrnáct dní kleštičky nejlepší jsou tyto . A škrábadlo co největší a nejlíp ke stropu ![]()
Pro ukázku náš majňáček Brája jemu skoro 7 měsíců a váží 6,3 Kg.
Jájo a to vyčesávání suchým šamponem se musí dělat pořád? A jak často? A dělá se tím jen ocas nebo celé tělo? Můžete mi ještě napsat jaký máte hřeben na vyčesávání?
Díky
@Pája 01 Jé, tak tyhle kočky se češou tak jednou za týden. Já si to vždy nechávám na neděli, to mám klid. Pudrem se bere celé tělo, jen nesmí přijít do očí a nosu. Takže ne přímo hlavu, ale kolem oušek jo. Hlavně nepoužívat jako náhradu dětský pudr. Občas to někde uvádějí, ale ten je pro ně jedovatý. Pudr se nasype lehce na srst a proti směru se včeše do srsti a pak po směru se zas hned vyčeše. Když je, srst hodně mastná udělají se hrudky. Tak to pudrem pročísnout několikrát, nebo každý den, než se to zlepší. Na tohle česání se používá obyčejný drátěný kartáč , a musí se jemně, delší srst se pak cuchá. Po té se, když je delší srst ještě vezme hřebenem s otočnými zuby . Ten vybere mrtvou srst a netahá. Dají se s ním rozčesávat i dredy, pokud se utvoří. Jinak ocas jen jemně drátěným, jsou náchylný k vytrhání chlupů na ocase. Ale pokud je hodně mastný, tak to se nedá nic dělat. Mastnota musí pryč. Jinak postup na držení kočky při česání velkých koček mám takový. Vezmu ho za srst na krku a položím si ho zády na nohy, když sedím třeba na posteli. Pročešu mu krk, břicho a kalhotky (delší chlupy na zadních nohou), zadní stranu ocasu. Pak si ho položím na jeden bok a zas od hlavy pročešu dolu, pak další bok a pak si ho posadím a vezmu záda a konec ocasu. Dobré je pořád držet za kůži na krku, i když se spouzí udělat se to musí, nedá se nit dělat. Pokud ti to nepůjde, tak napiš. Můžu natočit, jak češeme, ať máš představu.