Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@RyBANA píše:
Hurá! Vstal, snědl granule, které jsem zapomněla oddělata hraje si! Sice ho to sem tam chytne, že se mu nablívá, ale vypadá mnohem líp
Paráda tak snad už mu bude líp ![]()
@Sorcerka píše:
@Kačka92
Tak u nás naštěstí ještě nic nezhodila, udělala jsem před tím než jsme si ji přivedli domů opatření, tzv… všechno se musí schovat
. Já mám dojem že chce vždycky aby si s ní pes hrál ale on nechce tak ona se mu předvádí.-)
To je hezký
Náš se nemá před kým předvádět, prostě ho to chytne a lítá a co nejvíc miluje jsou ponožky na topení
blázen jeden, ale aspoň je s nim sranda, mrzí mě ale, že neni chovací, pohladit se nenechá, co je rok dlouhej, jenom když spí a to někdy. Sám třeba přijde a pohladí mě tlapinkou, nebo olízne prsty, ale jak ho chci pohladit, tak mňoukne a uteče, nechápu
![]()
@Pipet píše:
@Kačka92 Jojo, já vím o tom míchání, právě že kupujeme dvě značky celkem podobné, podle toho, kolem kterého obchodu zrovna jedemea vždycky bez potíží, až dneska
Jinak Marcel taky může sežrat co chce a dobrý…
Ale jsou rozmlsaní. Koupila jsem před vánoci balení Mícy od Britu - levnější, ale ne zas úplný humus a hrabali se v tom oba jak kura v hnoju
No nevím, jak by reagoval ten náš, je taky zmlsanej, ale asi kdybych mu hodila whiskasky, tak by to snědl. Pokud by to nebyly granule za 20 Kč kilo, tak asi by snědl fakt všechno, je to popelnice no ![]()
U nás někdy lítají všichni tři, občas jen Charlie, ten u toho vydává zvuk něco mezi vrněním a mňoukáním, my mu říkáme, že vrká jako holub ![]()
Dnes ráno se mazlil jako blázínek, no, ale sotva jsem vstala a chtěla ho vzít do náručí tak tradááá dopryč ![]()
Ahojky holky, já jsem si vždycky myslela že domácí kočky se mazlí všichni, jak si to vysvětlujete že některé si človek nemůže ani pohladit a jiné by se nejraději hladily pořád. Zurinda to má tak napůl někdy chce a někdy utíká, tak si říkám že až budeme mít miminka tak si je pořádně vymazlím, tak uvidíme ![]()
Naše kočka miluje mazlení, ale je malinká ještě, tak uvidíme, až bude mít tak rok… ale je to mazel největší, pořád by se chtěla nosit, spala by nejradši na mě, ráno přijde a olizuje nám nos, pak si lehne na krk a domáhá se hlazení ![]()
@KačuliKačka Jo, vrkání taky známe
![]()
@Sorcerka No já si to vysvětluju jako individuální případ, my Čertíka brali z prostředí relativně pozdě (byly mu téměř tři měsíce a já to přisuzuji k tomu, že si všechno pamatuje) a navíc se tam ke zvířatům nikdy nechovali pěkně, kopali je a mlátili, takže si říkám, že se prostě bojí lidí, když přijde někdo cizí, utíká za sedačku a nevyleze. Naše rodina mu nikdy neublížila, ale prostě si to pamatuje a k lidem nemá důvěru. Mysleli jsme, že se to po kastraci změní, ale nezměnilo se. Je nám to líto, ale nic s tím neuděláme ![]()
Ono je to těžko, Lota je nalezenec, je mazel ale musí sama chtít, když nechce, tak ji prostě nechám. Samík je mazlík, brali jsme ho od chovatelky v 5m, nechá se nosit, drbat za ušima i pod bradou
Ale na klín nechodí. Charlieho máme od 7 t. a dříve se nosil, mazlil jako miminko, když byl před 2 lety nemocný, tak jsme ho nosili pořád, možná proto ted nechce
Před rokem a čtvrt, kdy od nás odešel chlap (já ho vyhodila, pro upřesnění), tak mi 6 týdnů spal Charlie na krku, pořád si mě hlídal, asi měl bobínek strach. Ale co jsme se přestěhovali na byt, tak je zase svůj, přijde jak kdy, v noci spí se mnou, přes den lumpačí, takže na mazlení nemá kdy
Jo a ráno, to by se ducal nejvíce, jen abych vstala a dala jim maso do misek ![]()
Ducín až tak moc kontakt nevyhledává, to jen ty první dny… Ale když jsme tu třeba sami, tak já jsem u pc, on mi leží u židle a chrní. Zvednu se a jdu vařit, mrknu a kočka teleportovaná pod židlí v jídelně a chrní. Tak jdu pověsit prádlo, Ducín chrní na chodbě pod sušákem. Takže spíš takhle ocáskuje. Někdy skočí na klín, pomazlí se, déle nebo jen chvilku… a zas jde.
Tak že myslíte že to je tím jak se jim chovatelé věnují těch prvních pár měsíců, tak že nosit hladit, pusinkovat, a schovávat pod deku ![]()
@Kačka92
co to byli za dobytci ti lidi co jste si od nich čertíka brali
,tohle nechápu a nikdy nepochopím, tak že když k něčemu nemám vztah tak si to domů nepořizuji přece hovada jedny sorry jsem se rozčílila
.
Perfín je taky mazel, ale jen když chce ![]()
Na klín - to jedině když jsem na záchodě, u telvize, na posteli - to nehrozí.
Nosit se taky moc nenechá, to za minutku zdrhá.
Hlavně jak psala Pipet - neusátle za prdelkou, jak se hnu jde taky a to mám pidigarsonku.
Poslední dobou tráví většinu času na posteli (gauč, co mám neustále rozložený) se mnou, dřív měl hodně oblíbené lehátko na topení, ale poslední dobou jsem ho tam vůbec neviděla (ani ty plyšáci co tam má vyskládaný, pozice nemění, takže tam nebývá ani přes den kdy nejsem doma).
Hlavní mazlení se odehrává když jsem v leže, to přijde zalehne mi rameno, narve hlavu do ucha (vlasů), začne drápkovat a vrnět. A nejpravidelnější je to ráno jak zazvoní budík, to už je takový rituál, posledně když jsem ho nedodržela, tak fakt nekecám mě v koupelně seřval ![]()
@Sorcerka píše:
@Kačka92
co to byli za dobytci ti lidi co jste si od nich čertíka brali,tohle nechápu a nikdy nepochopím, tak že když k něčemu nemám vztah tak si to domů nepořizuji přece hovada jedny sorry jsem se rozčílila
.
Právě proto jsme si ho vzali, chudinka malej, bylo mi ho hrozně líto a ačkoliv není mazlivý, tak vím, že má všechno a je spokojený
Je fakt, že je společenský a když jsme všichni spolu, tak si lehne na křeslo a spinká
jinak je takový neklidný. Když jsem ho brala, tak byl podvyživený, zasvrabovaný a hrozně bázlivý, teď je akorát váhově, zdravý a pěkně rozmazlený, brouček
![]()
Jinak si myslím, že to je hodně o těch prvních týdnech života, a taky chování k březí kočce, je to jak u lidí, povaha kočky je podle mě to nejmenší, s tím už se dá v budoucnu alespoň trochu pracovat ![]()
Tak u nás ted všichni tři chrápou, syn měřil rozplácnutého Samíka na délku a změřil 73 cm dlouhého kocoura ![]()