Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipet náš Samík taky miluje lego, syn už si s ním delší dobu nehraje, ale když ho roztahají děti kamarádek, tak se tam uvelebí a lebedí si, ani mu nevadí, že ho tlačí kostky do kožichu ![]()
@RyBANA nám v kuchyni na parapet lítají holubi, jsou oprsklí, takže se nás nebojí. No a Charlie se může vzteky zauzlovat že na něj nemůže a holub je vklidu a čučí přes sklo na kocoura ![]()
@RyBANA váš kocourek je barevně Seal colorpoint (typuju dle foteček, ale můžou být zavádějící
)? Podle foteček vypadá podstatně tmavší než byl Pefrík, ten je tedy Blue Bicolour a ve vašem věku byl ještě skoro jen bílý.
@Ajuše já zase někde četla, že kocouři jsou mazlivější než kočky, takže podle mě je to prostě kus od kusu. Každá kočička to má jiné asi jako lidé ![]()
Podle mě opravdu hodně záleží jak kočička vyrůstala, jestli nebyla odebraná dříve než by měla a jak na ni byli chovatelé milý, to všechno se určitě projeví a má velký vliv. A pak prostě ta vrozená povaha, na tu se nesmí zapomínat.
Když si vzpomenu na toho svýho flegmouše, když jsem si pro něj přijela, většina koček i koťat se nám klidila z dosahu (měli jsme sebou s kamarádkou její 2,5 letý torpédo co se na ně hned vrhalo) a jen ten můj miláček neutekl, pokukoval a nechal se i tahat. No zůstalo mu to do dnes, miluje návštěvy i děti, jakmile zazvoní zvonek už stepuje u dveří a čeká kdo přijde, nikam se neklidí, naopak každého zneužije jako vhodný objekt jeho hracích choutek ![]()
@Nitetis Jéé já ty názvy vůbec nevím, nechápu, nerozumím
Ale matka i otec byli hodně tmaví ![]()
@Ajuše u nás taky kluci oba mazlící typy, ale naše madam je vybíravka a sama musí chtít přijít se pomazlit. A stejně je to pár minut a pak uteče
Občas, když ji vezmu a ona nechce, kousne jemně i mně.
@RyBANA to jsou barevné varianty a typy zbarvení
více třeba zde: http://www.azragbey.cz/kocky-ragdoll/ (mimo jiné od nich mám Perfíka
)
@Ajuše píše:
Já teda nevím, jak se chovali původní majitelé k březí kočce. Ale vzhledem k tomu, že jsem si u nich vyzvedávala Puffína osobně přímo v domě mi přišlo, že dobře. Od mala jsem se s ní mazlila a měl první a poslední. A stejně mám doma despotu a morouse. Mazlí se fakt málokdy a to výhradně se mnou. Někteří lidi se na něj nesmí ani podívat. Nedej bože, kdyby si na něj chtěli šáhnout. Vrčí, škrábe, kouše. Zajímavé, že někteří mu nevadí, ale šahat mají zákaz pomalu všichni. A co vůbec nechápu, nesnáší babičku, která kočky miluje odjakživa. Já říkám, že je prostě svůj. Nevím, jak by se dala taková kočka převychovat, nebo se jí změnit povaha. Klidně si nechám ráda poradit. Už tak žijem 4 roky a stejně ho miluju. Je pravda, že měl zdravotní problémy a zažil si své. Ale tu povahu měl ještě předtím, než jsme začli jezdti k veterináři. Takže ta to rozhodně nemohla způsobit. Byla bych radši s mazlící kočkou, protože mám teď doma 9. měsíční raubířku, která ho miluje. A její první slovo je tčitči
. Ale musím jí neustále hlídat, aby k němu nechodila, protože je schopnej jí kousnout.
Bohužel máme doma něco obdobného, resp. babička, ovšem čičik je ještě horší - pochází z vrhu polodivoké kočky (já bych takové kotě nechtěla ani za peníze, ale babička má zachráncovský komplex). O kočičce říkám, že je svá, ale upřímně je to mrcha, oproti jiným mazlíčkům je nespolečenská, nemazlivá (akceptuje jen babičku na dospělé reaguje negativně naštěstí na mláďata reaguje neutrálně bez agrese) a převoz k veterináři představuje odchyt divokého zvířete s uspávadlem v dvojité dávce (stejně mě zedrápala do krve i po dvouapůlté dávce).
Věřím, že to je špatnou socializací a obdivuji všechny, kteří si takovou kočku nechají, já bych ji doma nezvládla, babička si na kočika zvykla a ona na ní (nakonec jsou super tým). Vyskytl se ovšem v jeden čas velký výchovný problém a veterinář (považuji ho za dost odborníka) navrhl tři varianty: přerazit to ve zvířeti (nepovedlo se), akceptovat to a zvyknout si (to nešlo, šlo o agresi a i zdraví člověka) anebo v případě, že to nejde akceptovat tak zvíře utratit - naštěstí se čičik uklidnil, ale neměl daleko od injekce.
Mám čičika svým způsobem ráda, ale přímo doma bych ji s miminkem nesnesla a musela by jít, proto netoužím po pořizování zvířete dříve než doma bude mimčo. Nikdo neví, jaké kotě na něj připadne.
Holky, myslíte, že je problém, když kocour jí granule psovi? Pes ze začátku chodil na granule kocourovi a to jsme docela jednoduše vyřešili tím, že jsme je dali nahoru na škrabadlo. A hlavně psovi bylo blbě z kočičího žrádla a blinkal to tom. Kocour se zdá v pohodě, ale stejně bych tomu ráda zabránila. Každý má i svou misku na vodu, ale pijí stejně jen z té u psa.
A myslíte, že i kocour, který nechodí vůbec ven se na zimu obaluje? Mě přijde, že nám nějak přibral:D
@Nitetis píše:
@RyBANA to jsou barevné varianty a typy zbarvenívíce třeba zde: http://www.azragbey.cz/kocky-ragdoll/ (mimo jiné od nich mám Perfíka
)
Jako vím, že je to zbarvení, ale absolutně se v tom nevyznám
Podle těch stránek na něj sedí blue colourpoint mazlíčkový typ ![]()
Ahoj,
Já bych si chtěla pořídit Egyptskou mau
. Takového malého tygříka ![]()
Jo to jsou malý tygříci:-D No, ale ještě najít někoho kdo je chová, nějak nemužu pořád najít
![]()
@karamelalisia já bych se asi zkusila zeptat tady http://www.egyptska-mau.cz/index.htm sice tam mají poslední vrh 2011, ale asi by ti dokázali poradit kde sehnat koťátko, nebo doporučí jiné chovatele i kdybys ho měla vzít od zahraničního chovatele ![]()
Učíme se…
Jinak jsem ho zkusila změřit a i s ocáskem má asi 85 cm
(a to se u toho všelijak ošíval, by mě zajímalo jak se vůbec kočičáci správně měří) a váha se konečně přehoupla přes 6 kg tak uvitíme jestli ještě kapánek zmohutní.
@Nitetis skvělá pozice, to víš, to učení stráááášně vyčerpává ![]()
Jak mám tři, tak každý zalehl něco - knihy, šanon s učením, sešity, věčně kradli tužky ![]()
@Nitetis píše:
Učíme se…Jinak jsem ho zkusila změřit a i s ocáskem má asi 85 cm
(a to se u toho všelijak ošíval, by mě zajímalo jak se vůbec kočičáci správně měří) a váha se konečně přehoupla přes 6 kg tak uvitíme jestli ještě kapánek zmohutní.
Až toho našeho chytnu, tak ho taky změřím, ale řekla bych, že to dopadne špatně, aneb já od krve a podrážděná, syčící, vrčící kočka ![]()