Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kačka92 už když jsem si ji brala od chovatelky, tak ta tvrdila, že je odčervená, nicméně ji pak kručelo v bříšku pořád, tak mi dal vet ještě tabletku na odčervení - zatím dostala půlku, druhou půlku dostane až příští pátek… ve skutečnosti je to trošilinku míň červené… jejej, aby to nebylo nic vážného…
@ewanka píše:
jejej, aby to nebylo nic vážného…
No právě, já jaký jsem plašan, tak už bych běžela, no uvidíš, třeba to zmizí, jak se to objevilo, moje kamarádka má potkana a ten měl kůži celou od svrabu (už je starej) a už nevěděla, co s ním a jednou si namazala ruce indulonou a pak ho chovala a najednou to měl lepší, zkus taky nějakým krémem to namazat a uvidíš, určitě se to nezhorší ![]()
Zdravím vespolek ![]()
Holky prosím netušíte, jak je to s mrouskáním koček během zimy? Jestli se kočky páří normálně? Někdo nám totiž říkal, že se kočky během zimy nepáří, vim, že jste tady spíše chovatelky těch koček, co žijou v bytě, ale třeba to budete vědět ![]()
Máme čičinu u baráku a musíme ji nechat vykastrovat, myslim, že je nejvyšší čas, tak sháním info manžel totiž chtěl tento víkend, jenže máme oslavu narozenin, na barák nemůžeme a nechat ji tam samotnou po tom výkkonu taky nemůžeme a další termín připadá v úvahu za 14 dní, proto právě řeším, jestli sse během tý doby může stát malér…díky ![]()
@Ditta77 Těžko říct.
Ale náš veterinář třeba by takhle „málo“ březí kočku vykastroval taky - kdyby se jí přece zadařilo se nechat obskočit.
Myslím po těch 14ti dnech, nějak více už ne…
Jinak ten náš kocour je fakt divný. Má v kuchyni na zemi v taškách 20kg kuřecího masa, dvakrát k tomu čuchnul a odebral se vyplesknout na svůj oblíbený schůdek ![]()
@Pipet jé, tak to máš hodňáska, u nás by byla spolupráce aby se dostali kmasu a pak by si debužírovali ![]()
@Ditta77 myslím, že kočka může mít říji kdykoliv během roku, klidně i v zimě… ![]()
@Pipet tak kuřecí by asi ten můj mlsoun taky nenechal jen tak… po tom se může utlouct, ale moc mu cho nedvám, protože se mi po něm tak akorát
když ho dostal více než pár kousíčků (2-3 malé)
@ewanka Tak to tě veterinář fakt asi chtěl natáhnout, nebo toho o kočkách moc neví. Očkovat vzteklinu se musí jen když chceš s nima vycestovat a myslím, že i když chceš chodit na výstavy, ale to by ti holky co tam chodí řekly líp.
Zdravím všechny a ráda bych se přidala do vaší zajeté diskuze ![]()
Máme nově britskou kočičku 1,5 roku starou, vzali jsme si ji od rodiny, kde měli alergii. Jmenuje se Bastet (jméno dostala už v chovatelské stanici) a je moc miloučká a hodná.
Ač jsem měla předtím dva kocoury, s následujícím problémem jsem se nikdy nesetkala. Kočička celé dny mňouká, teda spíš vyřvává a to extrémně. Kastrovaná je, i když si moc nejsem jistá, zda zcela… Taky se stále drbe a dnes jsem zjistila, že si rozdrbala kožich nad okem a taky bradu.
netušíte, čím by to mohlo být? Přišla k nám dost hubená, cítila jsem na ní každou kostičku, byla krmená Whiskasem. Já narychlo do začátku koupila 1,5 kg pytlík Purina One a pak jsem objednala Hillsky. To jedli i mí kocouři.
Nemůže mít třeba alergii na ty Puriny? Protože žila stále v bytě, tak nevím, kde by k jaké nemoci přišla.
Děkuju všem, kteří budou mít alespoň nějakou radu ![]()
@sabina_s píše:
Zdravím všechny a ráda bych se přidala do vaší zajeté diskuze
Máme nově britskou kočičku 1,5 roku starou, vzali jsme si ji od rodiny, kde měli alergii. Jmenuje se Bastet (jméno dostala už v chovatelské stanici) a je moc miloučká a hodná.
Ač jsem měla předtím dva kocoury, s následujícím problémem jsem se nikdy nesetkala. Kočička celé dny mňouká, teda spíš vyřvává a to extrémně. Kastrovaná je, i když si moc nejsem jistá, zda zcela… Taky se stále drbe a dnes jsem zjistila, že si rozdrbala kožich nad okem a taky bradu.
netušíte, čím by to mohlo být? Přišla k nám dost hubená, cítila jsem na ní každou kostičku, byla krmená Whiskasem. Já narychlo do začátku koupila 1,5 kg pytlík Purina One a pak jsem objednala Hillsky. To jedli i mí kocouři.
Nemůže mít třeba alergii na ty Puriny? Protože žila stále v bytě, tak nevím, kde by k jaké nemoci přišla.
Děkuju všem, kteří budou mít alespoň nějakou radu
plíseň? Veterináŕ poradí…
@sabina_s píše:
Zdravím všechny a ráda bych se přidala do vaší zajeté diskuze
Děkuju všem, kteří budou mít alespoň nějakou radu
Ahoj, vítám tě
, jinak k problému, už když jsem šla poprvé koupit žrádlo pro koťátko, bylo mi upozorněno WHISKAS ne, je to jako jídlo z Mekáče, natláská si tím žaludek, ale výživová hodnota žádná (za 10 minut může mít hlad), nehledě na strašně vysoké procento soli a hlavně u kastrátů je to nebezpečné. Takže vychrtlost bych možná přirovnala k tomu, opravdu bacha na takovéhle žrádlo, jinak co očkování? Je očkovaná proti kočičím nemocem? Ačkoliv nechodí ven, jakýkoliv bacil si můžete přinést na botě domů. Může to být parazit, plíseň, doporučuji návštěvu veterináře, mě se to zdá hodně vážný, ale nechci tě strašit
![]()
@sabina_s Kočička je krásná
ale určitě bych skočila k veterináři, uvidíš, co ti poradí ![]()
My se balíme na hory a sotva jsem vytáhla kufr, tak jsem tam měla „sbaleno“ ![]()
Kači - a druhý kufr na žrádlo
![]()
Mám dotázek. Náš macourek má kožíšek jako mastný a koupat ho nechci. Někdo sype do kožíšku britkám pudr a vyčesává. Prosím o jaký pudr jde, značku. Děkuji. Jo a pomůže to?