Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
23.5.13 13:06

Teď jsem ještě koukla do jedný chytrý knížky a tam píšou, že když je kočka nespokojená s nějakým členem domácnosti, kálí na jeho území…takže to by spíš vypadalo, že má problém s dcerou :think: když chodí k ní do postele :nevim:

a jako počátek všeho doporučují samo veta a vyloučit jakékoliv problémy s močovou soustavou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
23.5.13 13:10

Taky bych dala záchod na chodbu, je to v podstatě střed bytu. Maleho musíš prostě uhlídat, a říct mu opakovaně, že tam nesmí. Taky jsme si tím prošly s otevřeným záchodem, a jde to. Starší ti tam snad nepůjde, to bych neřešila. Menší záchod bych nekupovala, to bych raději dala kočár do sklepa, nahoře ti jeden stačí.

@Tuco To říká teda dost z vostra, ale v podstatě má pravdu. Musíš prostě vysledovat proč, až pak se stím dá něco dělat. Nevím kdy jí dáváš třeba i nažrat - maso - kapse/granule né, ty musí mít přístupné pořád/,to bych jí dávala až večer, vědčinou se kočky nažerou a jdou odpočívat. Takže je možné, že se nažere, a bude přes noc klid. Jinak fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit
13943
23.5.13 13:23

@Tuco Nechutný to je, ale co no, 24h denně mu nechodím za zadkem. Stačilo mu 10 vteřina bylo.
Samozřejmě malý ví, že jí do záchodu hrabat nesmí, ale přesto to zkouší. Je to roční děcko no..

@quinny Na záchod zvyklá byla, když jsme ji přinesli. Asi dva dny trvalo, než si zvykla na to, že není u maminky a pak už dobrý normálně si na něj chodila. Jenže za pár dní začala právě s tou peřinou u holky, pak manželovi, mě, i malýmu. Nějakou dobu jsem prala atd. a najednou s tím přestala. Měsíce byl klid a teď zase 2× jak jsem psala. Předevčírem to bylo podruhé, od té doby zase nic.
Teď po té dlouhé době jak to udělala poprvé ani nebyla dcera doma! A podruhé byla, ale přišla od taťky a čistila si zuby.

Kdyby měla problém s močovou soustavou (nebo i s dcerou), tak by do té peřiny šla pokaždé ne? A né že dneska třeba byla už 4× a vždycky na záchodě :nevim: Prostě mi přijde, že má takové výkyvy nebo co to je.

@dada1511 Když já sklep nemám, kočár opravdu nemám kde jinde mít. Velký tu stojí a zavazí a golfky jsou složené, jinak by se tu nevešly ani ty..

Granule a vodu má samozřejmě přístupné pořád, maso dostává ráno. To už je navyklá, že ráno holka vstane a Mája čeká, až se Linda nají a pak za ní chodí a mňouká, aby dostala kapsu. Samozřejmě můžeme rituál postupně změnit, ale ona to močení neprovádí večer jako v noci, ale zvečera spíš (teda teď ty poslední 2 případy). To jak po ní močila v noci, to byla ještě malinké koťátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
23.5.13 13:27

@PetiteFillette Kolik jí toho dáváš? Té kapse? Celou? Dala bych jí půl ráno, a půl předvečerem. Třeba by jen něco smlsla :)

• Citovat
  • Upravit
13943
23.5.13 13:29

Dostává jednu celou. :think: že by ji honila mlsná a byla naštvaná, že není co mlsat, tak se takhle mstila? :think: Jestli jo, tak je to teda pěkná mrcha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
23.5.13 13:30
@PetiteFillette píše:
Dostává jednu celou. :think: že by ji honila mlsná a byla naštvaná, že není co mlsat, tak se takhle mstila? :think: Jestli jo, tak je to teda pěkná mrcha :D

Je to dost možné :think:,já tak našemu taky dávám, on teda nečůral, ale vyřvával si to, a to budil půl baráku jak ňámal. Takže dostává 2 krát denně ale stejnou porci, jen rozdělenou na půl. A je spokojený.

Příspěvek upraven 23.05.13 v 13:33

• Citovat
  • Upravit
dada1511
23.5.13 13:32

@PetiteFillette Zkus jí schválně večer dát jen půlku, a druhou jí nech na ráno, i když už dneska měla. A uvidíš. Jinak mrcha by to byla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13943
23.5.13 13:46

Včera teda nic neprovedla, tak nevím, jestli dnešek bude něco vypovídat, když dostane kapsu. Ale každopádně to zkusím. Myslím, že si moc dobře uvědomuje co provedla, protože pořád ještě se na ni stačí škaredě podívat a klopí uši a krčí se a prchá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
23.5.13 20:46

@PetiteFillette nn s těmi problémy s moč. soustavou právě píšou, že to nemusí být pokaždé :think:
Tak aspoň že ví, že se to nedělá. Ta naše opice stále skáče na kuchyňskou linku a že to nechci pozná jen když chce skočit a já na ní houknu ne…tak teda milostivě odkráčí na chvilku někam pryč a za pár vteřin je zpět a nejlépe když se nedívám hup a už je tam :P :P

Mmch když máš to kotě napiš mi jak jí krmíte, co celý den jí…jako my už jsme na třech porcích :zed: a granule minimálně…ale přijde mi že má zácpu…holky nemáte někdo zkušenost co s tím? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
23.5.13 21:15

No dostává jenom tu jednu kapsu + neustále plná miska granulí a že podle toho jak má hlad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
24.5.13 06:44

@quinny tak ti naši tři loupežnici taky šmejdí po lince, když na ní něco dělám, tak si nedovolí, ale jakmile vytáhnu paty z kuchyně, hurááá, ring volný :lol:

U nás se ráno dává konzerva a pak celý den mají granulky k dispozici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
24.5.13 07:53

@quinny Myslím, že 3 porce je moc :nevim:,dala bych jednu a rozdělila na dvakrát za den. Kocour tak žere i jako dospělý, na kotě mi to přijde fakt hodně, i proto možná nežere granule, to je jasné, když ví že dostane lepší.

• Citovat
  • Upravit
10650
24.5.13 08:01

@quinny ale přijde mi že má zácpu…holky nemáte někdo zkušenost co s tím? :roll:

kefír a kysaný zelí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
24.5.13 08:58

@Tuco a zkusit granule namáčet? Nebo na chvíli granule pro citlivé zažívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
25.5.13 09:19

Znáte tohle?
Kdyby to nebylo tak drahý a věděla jsem, že to bude kočičák fakt užívat tak do toho jdu…čistit hajzlík mě fakt neba…

CatGenie je jediným kočičím záchodem na světě, který se automaticky splachuje, čistí a suší. Cena 10 900 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný