Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@dada1511 : Moc nádherná kočička. Kočky mám velmi ráda, dokonce dvě máme doma v baráku (jednu zachráněnou ped týráním, druhá je její kotě) a čtyři venkovní, které loví myši a potkany, to víte my i soused máme prasata, tak se u nás hlodavcům daří. Chtěla jsem se, ale zeptat jsem teď těhotná, tak nevím, co s těmi vnitřními kočkami, jestli to nemůže nějak uškodit mému zdraví a zdraví miminka? Měli jste při těhotenství taky kočky u sebe nebo jste je dali pryč? Děkuji za odpovědo ![]()
@kk94 Kočku jsem nedávala pryč, obavy má každý, vědšinou je to úplně v pohodě. My jak přijeli z porodnice, tak si kocour ještě v autosedačce malého očuchal, a byla to láska na první pohled. Hlavně je potřeba kočky pravidelně jednou za půl roku odčervovat, asi do 3 let dítěte. Jinak nic. Zdraví určitě neuškodí ![]()
@dada1511 : Tak všechny naše kočky pravidelně jednou do roka očkujeme a jednou za půl roku odčervujeme v tom není problém
To je dobře, že je nemusím dávat pryč asi bych to ani neudělala, hlavně kvůli té týrané kočičce dlouho jí trvalo než si na nás zvykla a začala nám věřit je to můj miláček a nerada bych se s ní loučila ![]()
@kk94 Náš kocour i malého hlídal, jak začal plakat, tak kocour začal ňámat, ať už jdu
. To je od vás krásné, že opatrujete zvířátko, které to potřebuje ![]()
@dada1511 : no tak vzhledem k tomu, že máme velký dům s velkou zahradou střídá se nám tu hodně takových zvířat. Já beru domů každého zatoulaného psa nebo ztracenou kočičku, vypiplám je a najdu jim nové majitele. Dokonce i když někdo vyhodí někde štěňátka nebo koťátka bez mámy, tak je beru s sebou domů a 24 hodin denně je strážím, krmím injekční stříkačkou apod. Zrovna to byl případ naší Sněhulky (je celá bílá ani jeden černý flíček), někdo ji zbitou vyhodil u nádraží, kde pracuje mamimka, tak ji donesla domů a začali jsme se o ni starat, chtěli jsme ji dát taky novému majiteli, ale ona nechtěla jít, strašně se ho bála, protože byla zvyklá jen na naši rodinu, tak už nám zůstala. Dodnes když k nám přijde návštěva je velmi ostražitá, proto bych ji nechtěla dát pryč ![]()
@kk94 Jé, to si zažila chudinka.No my jsme na bytě, to jediné mi brání v tom, abych dělala co ty
.Takže tě plně chápu.
Fakt kolikrát bych ty lidi nakopala do pr,,,jak dokáží být k zvířatům hnusní ![]()
@dada1511 : Chápu no byty jsou nevyhovující pro ošetřování zvířat. Ale hlavní je, že máš ráda zvířata a máš aspoň jednu kočičku. Nechápu lidi, co těm nevinným tvářím dokáží ublížit, ale naštěstí se najdou lidé, kteří jim pomáhají a dávají zvířátkům plnohodnotný domov. No nic kočkám zdar, jdu spát dobrou noc ![]()
@Petrala Hele, nemáš-li zájem diskutovat o kočkách, tak sem laskavě nelez, nikdo na ty tvoje výlevy není zvědavý!!!
@kk94 taky bych se toho nebála, pokud píšeš, že jsou zdravotně v pořádku
Jen na čištění kočičího wc používej rukavice a pak se pořádně opláchni, myslím ruce ![]()
Co mám kamarádky s kočičkama, miminka očichali, a když zjistili, že to není na hraní ani na jídlo, odkráčely pryč
Navíc, když je to takový bojínek se špatnýma zkušenostma, ta by to hodně těžce nesla a ty taky ![]()
Mám tři lumpíky, ale nedala bych je ani za milion. NOvý partner si na ně musel zvyknout, a v pohodě, i když hudrá, že jsou všude chlupy a jeho oblíbená černá trička leží ve skříni ![]()
@kk94 Mám dvouměsíční mimčo a kocoura Ducefala
a v pohodě, ani ti nemůžu dát žádnou fotku, protože si ho vůbec nevšímá… jedině když mu strčím mimino pod čumák, tak ho jakože očichá a zas jde.
Bavila jsem s veterinářem a prý ani není nutné mít kočky očkované, protože se stejně očkuje proti nemocem, které si kočky předávají jen mezi sebou a na lidi přenosné nejsou (samo krom vztekliny, ale ta už snad v ČR pár let vůbec není…), to odčervení je důležitější.
Trochu jsem nesvá, až mimino bude vegetit na zemi, že bude obalené chlupama… ale co, bude lepší imunita ![]()
@Pipet Náš (
) Jindřišek je obalený věčně. Jí jabko s chlupama, piškoty s chlupama, ruce chlupatý, oblečení chlupatý.. ale já na tohle cíťa nejsem, nevadí mi to. Sundám chlup z dudlíku a strčím mu ho do pusy ![]()
Co mi vadí víc je to, že on kočku dost drsně otravuje a ona mu to samozřejmě vrací škrábancema. Aktuálně se mu zahojil jeden mezi očima a druhý má čerstvý pod okem od včerejška. Děsím se toho, až se do toho oka trefí ![]()
@Pipet Máš pravdu, ale kočku bych proti infekčním nemocem naočkovala, bo jich mají víc. Ale né kvůli miminku ani lidem, to se nepřenáší, ale kvůli kočce.
@dada1511 Jojo, kvůli ostatních koček jo, jen že není třeba vyšilovat kvůli miminu, že by od kočky něco chytilo.
@Petrala Hele, co kdyby jsi si šla léčit ego někam, kde je na to někdo zvědavý, a tam se dostatečně seberealizovala