Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2100
25.3.11 20:00
zuzukaa píše:
jak to tak vypada tak asi je to uzavrena diskuse asi novacky neberete :twisted:

To určitě není uzavřená diskuse… Bohužel nemůžu poradit, s koťátky ani porody žádnou zkušenost nemám, měli jsme vždy doma kastrované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
25.3.11 20:05

zuzu: taky neporadím.. :nevim: mám kocoura:D. Prvního. Takže začátečnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.3.11 20:07

Jéé, teď teprve koukám, že tu diskutujete o kočkách.-), taky máme kocoura, je mu už deset let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
25.3.11 20:08

Holky a to je každá kočka či kocour tak nemocný, nebo mám smůlu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.3.11 20:17
zuzukaa píše:
ahojky mame doma kocicku nevim co je to za kocku mame ji zhruba asi 5mesicu je to tak mesic a co jsem vydela pred nasim barakem jak si uziva z kocourem a roste ji pomalu brisko chci se zeptat kdys je zvykla byt venku kde mi porodi? jak to poznam? :nevim: co mam pak udelat stima kotatkama jak se o ne postarat??
Zuzu a kočka přebývá jen venku, nebo chodí i dovnitř? Pokud je to převážně venkovní kočka, tak těžko předem odhadneš, kde ti koťátka porodí. Většinou se kočky dokáží o koťata plně postarat sami (mluvíme tedy o běžných číčách, ne šlechtičnách, co už můžou mít oslabené pudy), takže bych si dopředu max. přečetla, jak se případně o koťata postarat, ale na popisování v jedné diskuzi je toho fakt hodně. Zkusím mrknout na netu na nějaký šikovný odkaz (až tedy uspím dítě, což bude nejdřív v 9).
Vůbec nevím, co by tě konkrétněji zajímalo, tak se dyžtak zeptej.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
25.3.11 20:22
zuzukaa píše:
jak to tak vypada tak asi je to uzavrena diskuse asi novacky neberete :twisted:

zuzukaa-promin :oops: ,ja tvuj prispevek prehlidla 8-o :oops: .Bohuzel s kotatky a venkovni kockou nemam zkusenost(ja se ted orientuju na ciste bytovky :wink: ),maximalne tak z detstvi od babicky.To kociky vzdy porodily na pude v dulku ze sena(a my je tam vzdy hledali a nasli :-P )Ony kocicky se vzdy postaraly samy,kdyz kotatka trosicku odrostla,snesla je kocka dolu,ke dverim aby zdomacnela.Kdyz to nektera kocka neudelala,musela je snest babicka,aby na pude nezustaly dlouho-to by pak byly divoke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
25.3.11 21:29
Asteria píše:
Jéé, teď teprve koukám, že tu diskutujete o kočkách.-), taky máme kocoura, je mu už deset let.

Tak to máme doma stejné „staroušky“ :-) Náš kocourek už letos taky oslaví 10. narozeniny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
26.3.11 12:05

Lakynka: No jo, čato to tak je, náš kodcour to měl po Whiskasu, od té doby mu dávám drahé Hilsky a zatím máme pokoj.

Luon - taky domácí? Náš chodí ven jen se mnou, když jdu plít na zahrádku, jinak vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
26.3.11 12:08

Asteria: Tak můj kocour jedl hnusy do doby, než jsem si ho vzala já. Do 12-ti týdnů tedy. :nevim: Od té doby papá Brit Care Kitten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
26.3.11 12:18

Ahoj.Mě kočka porodila předevčírem.Dej jí na nějaké místo třeba krabici větší,do ní hadry a tak,at se zahřejou,v noci je pořád zima,pokud jí nechceš poskytnout domácí azyl( nedoporučuju,potom když jsou větší a všude lezou…)
Jinak prvních pár týdnů se ona o ně postará včetně porodu komplet sama,nemusíš si dělat starosti.
Hlavně to teplo,prochladla by a do rána nebyla…(kotata)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
26.3.11 12:20

Ahoj, teď jsem si všimla tady té diskuze :-)
Máme doma kočičky tři, černýho kocoura, černou kočičku a mourečka. A ještě tedy pomáhám kočičímu útulku, dřív jsem depozitovala po jedné kočičce, ale od té doby, co čekáme miminko jsem od toho upustila, protože z karantény bude pokojíček. Tak jsem si poslední depozitní kočičku nechala.

Zuzi, taky nevim, jak to s tímhle bude, ale zkus se podívat na fórum kočky-online, tam buď najdeš stejnou diskuzi nebo se zeptáš, je tam hodně zkušených kočkodam. Ale po porodu by to chtělo kočičku vykastrovat, aby se to už neopakovalo a nepřibyli další nechtěňátka, už tak jich je hromada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
26.3.11 14:02

Zdravím všechny :mavam:

Asteria: Náš kocourek je taky domácí, bydlíme v bytě, tak nemá ani zahrádku, ale zato si užívá alespoň terasu :-)

Gibi: To je krásné, tři kočičky, jak se snášejí? My jsme kdysi chtěli alespoň dvě, ale náš kocour se prostě s jinou kočkou nesnese :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
27.3.11 14:10

Ahoj Luon, snášejí se dobře, ale pokaždý byl začátek těžší, ono to těm kočkám prostě trvá. My jsme si před rokem a čtvrt pořídili jednoho kocourka, pak mi bylo strašně líto, když jsme šli do práce nebo pryč a to kotě tu bylo samotné, tak jsme mu pořídili kamaráda. Prvních pár dnů se nesnášeli, syčeli na sebe, ale za chvilku to bylo dobré tak to bylo i se všema těma depozitníma kočičkama. Ale jsou i takové, které se opravdu s nikým nesnesou, potřebujou být rozmazlovaní jedináčci :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
27.3.11 17:53

Gibi, tak to je fajn, že se vaše kočičky sžily :-) Nám právě taky bylo líto, že kocourek je celé dny sám doma, když jsme byli oba v práci, tak jsme mu chtěli pořídit parťáka. Možná jsme v té snaze o jejich skamarádění se měli ještě vytrvat, třeba jsme to vzdali moc brzy, ale já jsem vždycky měla pocit, že jsem mu tak nějak sebrala domov - prostě se tam najednou necítil dobře :-( No ale teď, s dětmi, už má té zábavy zase asi až moc, myslím, že je vděčný za každou chvíli, kdy jsme všichni pryč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
28.3.11 00:46

Ahojky holky vítám nové kočkomilky :mavam:

Laky teda přes 800 struvitů tak to je síla 8-o a kdy bude ten bakteriologickej rozbor ?

Tak dietku bude mít Mio určitě a přeju ať už se jen lepší :hug: A jak je na tom s čůráním drží se svého záchůdku nebo mu to ještě občas ujede?

Koťátka tak my měli už pár koťátek,ale číča bydlela v bytě teda chodila ven (bydlely jsme v přízemí) ale jinak byla domácí a porodila doma jednou si zalezla do skříně a mamka to zjistila až ráno a u jednoho byla mamka s ní a „pomáhala“ (já byla u kamarádky) a číča to zvládla dobře jen jsme jí občas kotě posunuly k ní když se odplazilo,nebo jsme mu pomohly s hledáním cecíku atd. … :wink:
Ale myslím Zuzu že jestli ti porodí venku,tak to poznáš podle bříška (ono v pozdějším stádiu březosti i ty koťátka ucítíš jak se hýbou :wink: ) a pak taky se číča přijde jenom najíst a pak čára pryč za koťaty,anebo ti je přijde ukázat-pochlubit se :-D
Ale kdyby se číča o ně nestrala tak je budeš muset krmit-přes stříkačku.
Takže asi tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný