Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Borufka píše:
Ahoj, omlouvám se že vám sem takhle vpadávám ale sháním kotěŘíkala jsem si že to nebude vůbec problém ale je
Chci zdarma, obyč kočku, žádné PP ani spešl rasa, vlastně i pohlaví je nám jedno
Máme domek a zahradu, u nás v okolí už mají všichni kastrované a koťata žádná
Nemáte nebo nevíte o někom? Nejlépe Praha a blízké okolí. Kujíííííí
Borufka píše:
Ahoj, omlouvám se že vám sem takhle vpadávám ale sháním kotěŘíkala jsem si že to nebude vůbec problém ale je
Chci zdarma, obyč kočku, žádné PP ani spešl rasa, vlastně i pohlaví je nám jedno
Máme domek a zahradu, u nás v okolí už mají všichni kastrované a koťata žádná
Nemáte nebo nevíte o někom? Nejlépe Praha a blízké okolí. Kujíííííí
Borufko,ja nevim.Ale koukni treba na bazos,nekdy jsou tam i obyc kotatka zdarma..At brzo najdes ![]()
depozitum? Kočičí naděje? jukni i tam ![]()
Mimibazar… Teď toho bude mraky si myslím. Hned bych si vzala dalšího chlupáče, chjo:D.
Borufka :koukla bych na jakýkoliv inzertní server viz třeba http://www.kotata-zdarma.cz/, poohlídla se po útulkách apod. Kočiček je všude vždycky spousta.
Ono se to zdá že jich je mraky ale fakt není, brouzdám už týden a buď jsou od nás hodně daleko nebo jsou už větší a já bych ráda aby si je děti užily ještě jako klubíčka, nejlíp čerstvě odstavená
Útulky mají nejdříve od 3 měsíců, spíš starší a to už jsou větší kočičky. Budu ještě hledat, děkuju ![]()
jejda Borufko,ono 3mesicni kote je akorat to klubicko
,driv bych od kocicky kotatka nebrala,to je vek „akorat“
Preji ti,abys nasla nekoho s kotatky ve vasi blizkosti a treba se na to vase vybrane chodili divat uz od narozenatka ![]()
Borufka píše:
Ono se to zdá že jich je mraky ale fakt není, brouzdám už týden a buď jsou od nás hodně daleko nebo jsou už větší a já bych ráda aby si je děti užily ještě jako klubíčka, nejlíp čerstvě odstavenáÚtulky mají nejdříve od 3 měsíců, spíš starší a to už jsou větší kočičky. Budu ještě hledat, děkuju
JanaK88 píše:
Babička si vzala hoooodně brzo odstavené kotě - kočce bylo asi 5 týdnů. Strašně brzo to kotě odtrhli a díky i dalším faktorům je kočka magor - nesocializovaná, nenávidí lidi (kromě babičky), má fobii z venku a další tiky. Raději bych si vybrala z útulku socializované, mazlivé a kamarádské koťátko, a díky útulku i ošetřené. Nešla bych do kotěte od „známých“.Borufka píše:
Ono se to zdá že jich je mraky ale fakt není, brouzdám už týden a buď jsou od nás hodně daleko nebo jsou už větší a já bych ráda aby si je děti užily ještě jako klubíčka, nejlíp čerstvě odstavenáÚtulky mají nejdříve od 3 měsíců, spíš starší a to už jsou větší kočičky. Budu ještě hledat, děkuju
presne s tim souhlasim.Ale od znamych proc ne,kdyz chteji pozorovat jeho rust a sledovat od „miminka“..ale driv jak 12-13tydnu bych kotatko od maminky nebrala..
JanaK88 píše:
Babička si vzala hoooodně brzo odstavené kotě - kočce bylo asi 5 týdnů. Strašně brzo to kotě odtrhli a díky i dalším faktorům je kočka magor - nesocializovaná, nenávidí lidi (kromě babičky), má fobii z venku a další tiky. Raději bych si vybrala z útulku socializované, mazlivé a kamarádské koťátko, a díky útulku i ošetřené. Nešla bych do kotěte od „známých“.Borufka píše:
Tak nějak…štěňata se dávají tuším na 8mi týdnech, ale koťata by měla zůstat s kočkou do toho 12tého. Učí se správné návyky a ne náhodou bývají brzy odstavená koťata nečistotná, ,protože neměla čas to okoukat od maminky. Můj druhý kocour je taky vzatý od kočky v pěti týdnech..dobré zvyky se naučil od staršího, ale je nervově labilnější. Nevím, zda je to následek prostě vrozené povahy nebo brzkého odstavení, ale s novými podněty se srovnává jen velmi těžko. V tu chvíli má zatmění a útočí na vše, okolo sebe…na nás, dokonce i na druhého kocoura a to spolu nemají žádné konflikty. Prostě totální error v mozečku
Už bych si nikdy takto brzy kotě nevzala.
jo ale kdyz to ted ctu jeste jednou,tak ty zname myslis kvuli osetreni,tak to je tez pravda
..ona ta veterina potom je fakt draha.. ![]()
No tím „známé“ jsem myslela ty drahoušky kamarády, kteří nabízejí právě takto vadná koťata - ví, že je odtržené kotě, které bude špatné. Kočka je labilní po stránce psychické, čistotná je - stačilo hned hodit na záchůdek a pochopila. Nemocná byla jen 2× - jednou si urvala šlachu v noce - trochu poskakovala
a podruhé se jí objevila bulka a byla v pohodě vyoperovaná
Na to že jí je 12 let, tak vypadá báječně a to si sama naordinovala to nejhnusnější složení krmiva (whiskas a kitekat)
Ale to chování je dost hrůza
. Když kotě, tak socializované a radši starší.
Borufka: Tak teda nevím, ale třeba na těch stránkách co jsem posílala je jich hned v Praze 30. Jo a jinak souhlasím s holkama s tím věkem. Svatosvatá pravda.
Holky,
tak náš Charlie je odstavený od 6 týdne, jeho mamča ho přestala kojita začala ho odmítat, tak ho dokrmovali a chodil se mazlit se starou fenkou labradora. Brali jsme ho v 7 týdnech.
ALe je čistotný, socializovaný, hodný,jen má šííííleně moc energie i přes svou zakrslou postavičku a moc se nechce nechat nosit na rukou… ale vnoci se chodí mazlit, spí s námi v posteli a rád spí na klíně. Cizích se trošku bojí. Ale jinak je to zlatíčko ![]()
Dneska ráno na mě provedl nálet a snažil se mi vyšplhat po noze, dělala jsem svačiny se šunkou… no ten letěl dolů hned, prevít
![]()
Ale určitě bych když už, brala kotě z útulku nebo depozitu, tam je jistota, že je kotátko čistotné, zdravé a naučené papat obyč stravu
Rozmazlit si ho pak můžu doma sama, že ![]()
Kačuli, zas tak normální asi není, když si myslí, že je králík
Ale to neber zle, je dobře, že je v pohodě
Sice trošku raplík, ale za to s ním je super sranda, že?
Kakika píše:
Kačuli, zas tak normální asi není, když si myslí, že je králík![]()
Ale to neber zle, je dobře, že je v pohodě
Sice trošku raplík, ale za to s ním je super sranda, že?
Kakiko,
tak to byla výjimka, že vlezl do klece
Udělal to jen ten den, pak už zase ne… a to jsem jim vyčistila hoblinky, at se válí v čistém ![]()
A trošku raplík??? Velký raplík
Ale zjistila jsem, že když si nechce kocour hrát s králíkem, tak ho králík nahání a kouše do zadku, tak si vyber, který z těch dvou je více cálký
OBa jsou v pubertě, takže snad se oba zklidní ![]()
Ale zase od přichodu Charlieho nemáme problém s čistotností, s vybíravostí v jídle, se škrábáním nábytku… jen prostě všude šmejdí, je hrozně zvědavý a věřím, že až nastane vhodná doba na kastraci, tak že se začne pak i více mazlit ![]()
A přišli jsme na super hračku - list od kedlubny, dokáže s ním lítat po bytě, házet si ho a dělat s ním kotrmelce celé hodiny ![]()
Nebo když škrábu brambory, stepuje u koše a snaží se mi krást šlupky od brambor ![]()
Ale jinak je to moje zlatíčko a díky nemoci trošku protěžovaný kočičák oproti těm dvěma dospělákům ![]()