Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
pořádně vyčistit jarovou vodou, pak vodou s pracím práškem, ten ještě nasypat na místo a nechat působit. Pak vyluxovat. Dobrý je i vanish na koberce, ale nepohltí tolik pach moči.
Pokud je možné, tak zabránit kočce, aby se dostala za televizi. Určitě jí dej nějakou krabici se starými ručníky, aby si mohla tvořit pelíšek pro kotátka ![]()
KačuliKačka píše:
pořádně vyčistit jarovou vodou, pak vodou s pracím práškem, ten ještě nasypat na místo a nechat působit. Pak vyluxovat. Dobrý je i vanish na koberce, ale nepohltí tolik pach moči.Pokud je možné, tak zabránit kočce, aby se dostala za televizi. Určitě jí dej nějakou krabici se starými ručníky, aby si mohla tvořit pelíšek pro kotátka
ahoj no krabici sem dala a ona mi to prdi us asi 1tyden a jeste sem ji nevdela ze by tam byla
už jsme doma, kocour ještě chrní tak za půl hodiny ho mám prý zkusit už vzbudit… ![]()
viky23 píše:už jsme doma, kocour ještě chrní tak za půl hodiny ho mám prý zkusit už vzbudit…
Super, takže to bobiš zvládl
Akorát, náš Mumu,když byl po kastraci, tak se ještě ve spánku počůral. Ale po probrání se hrabal bobek do kakáče, takjsem ho tam donesla a hned se vyčůral ![]()
Snad bude tvůj brouček brzy zase fit a při plné síle ![]()
Lota měla narkozku tak krátkou, že když jsem si po operaci přijela, už byla při vědomí a sama si vlezla do přepravky. Víc než zaštopovaný pupek ji štvala kanyla v tlapě a mermomocí se ji snažila vytáhnout, takže to byl boj
Vet.dr. se smál, když jsem mu to vykládala ![]()
Dobrý večer. Jen chci připojit svoji zkušenost s hluchou kočkou po kastraci. Máme bílou číču je to mainská mývalí a je taky hluchá jako poleno
,nevím proč, ale u bílejch koček je to prý hodně časté, že jsou hluché. Takže naše kočka taky strašně v noci řvala bylo to šílený. Než jí byl rok, tak jsme jí museli nechat vykastrovat, bylo to v kupní smlouvě, protože kvůli hluchotě, byla na mazlíka.Teď je půl roku po kastraci,je z ní spokojená mazlivka přítulná, ale to řvaní jí zůstalo pořád
Už jsme si na to zvykli a sousedi si nestěžují, tak to není až takovej problém. Řve hlavně když se jí ztratí hračka a ona jí takhle hledá, paradoxní na tom je ,že je sice hluchá, ale nejradši si hraje s věcma co dělají rámus.A strašně ráda rozbíjí skleničky a talíře, prostě vše co zůstane přes noc na stole. Asi si dovedete představit co to je za ránu, když takhle ve dvě v noci uklízí
.Ale jinak je to naše zlatíčko milovaný.
Zuzuce bych v prvé řadě poradila (a doporučila), aby svoji kočku pro příště nechala vykastrovat - pokud teda nemáte nějakou chovnou mícu, a již dopředu nemáte koťátka udaná. Co se týče chození mimo záchodek, tak to může být proto, že se jí nelíbí místo, kde ho má, a nebo ho nemá vyčištěnej. Kočky jsou velmi čistotné a taky osobnosti, takže se jim člověk musí krapet přizpůsobit.
Zkus ji když tak koupit ještě jeden záchodek a dej ho klidně někam blíž k televizi (pokud estetika není proti - i když myslím, že je lepší vidět na kočičí záchodek, než pak čichat nějaké nehody).
Ahojte ![]()
Nechci vam skakat do diskuze, ale tyka se to kocicek, tak mi snad bude odpusteno ![]()
Chtela jsem se zeptat…komu z vas chodi kocky ven…co pouzivate proti klistatum? Zacinam byt lehce nestastna…kocour jde ven a vrati se s desitkami klistat na kozichu
Nekdo mi rikal, ze ty pripravky za krk je neodpuzuji, ale ze je zabiji po te, co se prisaji. Neni neco, aby to ty klistata nasnasely a zdrhly z kocoura driv nez prijde domu? ![]()
Brumlo, vím, že existují obojky proti klíšťatům, ale já osobně bych z toho měla strach, že se někde chudák kocourek o něco venku za ten obojek zachytí.
![]()
Jinak sice existují všemožné přípravky, ale to je všechno vždycky jen na dobu určitou - týden, měsíc… a myslím, že to ani pro tu kočku není moc dobré, na ni pořád něco patlat, nebo ji v něčem koupat. Tak jsem ti moc nepomohla ![]()
existuje přípravek FRONTLINE Combo - je to proti bleškám a taky proti klíštatům.
Používám ho, nebot mám peršana, sic domácího,ale občas se mu v kožichu objeví blešky (od tchýniny kočky, chodí k nám občas).
Funguje to tak, že se kapka z pipety vetře mezi lopatky, účinná látka se vpije do kůže a do krve. Klíště a blecha se napijí a zdechnou. Pro kočku samotnou je to bezpečné ![]()
Cena cca 150,– Kč, dá sekoupit i na netu, u vet.dr. nebo v lékárně ![]()
Tak nevím jestli se mi to povede,ale pokusím se přidat foto tý naší kočičí slečny hluchý.Jsem úplný nováček amatér,minule jsem přispívala jako nezaregistrovaná.Jinak tímto zdravím všechny kočkomilky ![]()
Brumlo, existují obojky, které se mají údajně při zachycení uvolnit, že se na tom kočka nemůže uškrtit…osobně, já bych si to neriskla. Co když bych měla zrovna vadný kus. Navíc, kočky většinou lezou do úzkých prostor, takže pokud by obojek fungoval tak, jak deklaruje výrobce, přišla by již z první výpravy kočka bez obojku.
Pak jsou spreje, zpravidla se kočka musí stříkat min. jednou týdně…upřímně, snad žádná kočka nemá ráda sprejování. Dokonce ani mého jinak pohodového kocoura zvuk spreje nenechá v klidu. Navíc kočka se často olizuje a tak velká část těch chemikálií jde přímo do trávícího traktu.
Pudry…Odmašťují, dráždí kůži a stejně jako sprej ho kočka v podstatě pozře.
Pipety…kapička se vymáčkne za lopatky. Ochrana na klíšťata většinou trvá měsíc (ze zkušenosti…u koček míň, u psů déle). Pipeta se nevsakuje hluboko do krve, ale prostupuje vlásečnicemi k mazovým žlázám a tak kočka pro klíšťata smrdí jinak. Většina klíšťat se na takovou kočku nechytne. Některá však i přesto můžou a ty zemřou dřív, než stihnou kočku případně infikovat nějakou nemocí.
Ze všeho mi prostě pipety vyšli nejlíp…ani bych neměla takový strach z té chemie v pipetě, protože volně pobíhající kočka je víc ohrožena nemocemi, jedy na myši a chorobami přenosnými klíšťaty a blechami. Takže ať tak či tak, něco na ně působit bude…otázka je, jestli pipeta nebo borelioza ![]()
jsem taky pro pipety za krk
.Ac ma kocicka byla ciste bytova,tak pipetu i se psem dostavali(prave kvuli psovi)
teda máš ale doma krasavici
![]()
My pipetkujeme jednou za čas… zvláštní je, že tím trpí jen Samuel, ostatní dva nee. Jenže jemu se udělá pak po odblešení exém (reakce na blešky), v určitých místech mu vypadá srst, kůže jakoby mokvá - sypeme dětským pudrem. Pak je vysušená, tak mažeme olejíčkem a postupně mu pak dorůstá srst… máme to tak 2× do roka. Jak odbleším pipetou, tak cca za týden hned koupeme, to se ten exémek zmírní, ale kocour mě pak týden nenávidí
![]()
Taky bych byla pro pipetu, asi to nejschůdnější co pro kočku jde.
Kačuli: S tím koupáním, nás teď Puff taky nemá rád. V sobotu byl s náma na chatě a cestou zpátky se v přepravce po..tentoval, takže doma velké koupání. Myla se kočka, vytírala se potopa v koupelně a nakonec sem šla ze sebe spláchnout krev a zbytky chuchvalců chlupů já
.
Kačuli, my jsme něco podobného mazali prurivetem a hodně rychle to pomohlo.
Samuel je tedy alergický na bleší sliny nebo nějakou složku pipety? Jestli by nestálo za to, vyzkoušet jinou pipetu..jsou i přírodní (tedy u psů určitě, doufám, že i u koček) a ta by mu problémy způsobovat nemusela ![]()
Buráku, jsem úplně přehlédla tu krasavici…to je kočka s velkým K, bílé kočky se mi líbí, ale u nás by byla pořád jak čuňátko ![]()