Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kralik me pobavil
…jinak raplovatost je jsiste puberta
,i kdyz ty jejich silene tricetiminutovky je nepusti ani pak ![]()
ähoj holky, chci se zeptat máte někdo zkušenosti s kastrací kocoura?? já jdu dneska s mým kocourem
mám z toho výčitky svědomí, chudák
nenesu to dobře, protože je to zvíře a my mu uděláme něco na co se ho nikdo nemůže zeptat jestli to chce, tudíž nedobrovolně a taky přemýšlím nad tím, že nemůžeme vědět jak s epotom bude cítit, každý říká, že je to pro něj nejlepší atd…
Já si smpíš myslím, že je to nejlepší jen pro nás, že nebude takhlasitě řvát(je hluchej řve opravdu šíleně a hlavně v noci) a nebude značkovat, začal nedávno, ale te´d začíná častěji a včera to byla opravdu poslední kapka když jsme si ležela v posteli hrála poker, on se došel pomazlit, v tom se otočil a normálně mi postříkal půl obličeje
takže je to nezbytné.
Stalo se někomu, že kocour už nebyl takový jak dřív?? že byl smutný nebo ta?? jak se pak choval?? Přestane opravdu řvát a značkovat?? děkuji, snad mě pochopíte, je to jak moje děcko… ![]()
viky,neboj
.Ja teda s kocourky zkusenost ne,jen s kockami,ale krom toho,ze u kocky je kastrace slozitejsi(vlastne klas.operace)je v podstate vysledek stejny.Spokejene a stastne zviratko.Ne naopak.Ja osobne neznam nikoho,kdo by rikal,ze by pak kocour nebo kocka byl smutny nebo nestastny,naopak spokojeny,vice mazlivy a klidnejsi(to jak kdy,nekteri zustanou trestiprdly i pak,ale vetsinou).
Kdysi jsem videla pyramidu mnozeni u kocek,ta stoji za to,staci si spocitat,kdyz jedna kocka ma dejme tomu prumerne 3-5kotat,a tak nejak prumerne trikrat do roka a ty narozene kotatka samozrejme pak taky.. ![]()
To ze je to neprirozene…prirozene by bylo,kdyby prave ty kocicky,vzdy kdyz maj riji se mohly rozmnozit…kdyz se jen mrouskaji,ale zadne ukojeni pudu a kotatka nejsou,tak trpi.Proc asi chovatele kocicky,ktere rodit uz nemuzou(z jakehokoliv duvodu)kastrovat nechaji,i kdyz maji jinak x-kocek nekastrovanych a jsou tudiz zvykli na vse
,taky se nekdy nechava kastrovat kocicka,ktera je nadherna,super pro vystavy,dobra matka a super odchovy,ale riji priziva tak spatne,ze je to neunosne(a dobry chovatel na ni nebude odchovavat kotatka x-krat do roka,pac i to tehotenstvi a porod kocku vycerpava).Kocky i kocouri v riji nekdy dost trpi-kdyz neni ukojen jejich rozmnozovaci pud(neji,nespi,trapi se,jsou smutni,…to rvani je jen takova tecka)
Neboj se,tvuj kocourek to zvladne
(a jestli je to ten v avataru,tak je naaaadherny) ![]()
Ty jo, snad bude kocourovi líp, myslím, že to Any popsala hezky..
To mě tak přivedlo na myšlenku, co budu dělat já, když vet kastraci nedoporučuje vůbec u Miouška
. Teď mi každý večer, jak si lehnu, šlape po vlasech a úplně mě za ně tahá, funí mi do ucha:D, vrní u toho a pak se na mě snaží nalézt na hlavu celý a znásilnit mě
. To je ale asi jen začátek
. Řve teda už pěkně dlouho, ale to jsem si zvykla a děti taky, takže je ani večer nebudí. No, ale jak to půjde dál
, nekastrovaný kocour v bytě…
je krásný, koťátka už měl..:-) s modrou britsko co mám taky doma:-) a měl jich 7
a z plus jedno tam byla nedovivinuté
on je hluchej takže i tak líp, prej už ho tchýně viděla i na ulici
takže i pro to. Kočky nekastrované mám dvě, tu britku a černou.
Lakynka píše:
Ty jo, snad bude kocourovi líp, myslím, že to Any popsala hezky..To mě tak přivedlo na myšlenku, co budu dělat já, když vet kastraci nedoporučuje vůbec u Miouška. Teď mi každý večer, jak si lehnu, šlape po vlasech a úplně mě za ně tahá, funí mi do ucha:D, vrní u toho a pak se na mě snaží nalézt na hlavu celý a znásilnit mě
. To je ale asi jen začátek
. Řve teda už pěkně dlouho, ale to jsem si zvykla a děti taky, takže je ani večer nebudí. No, ale jak to půjde dál
, nekastrovaný kocour v bytě…
našemu budou dva roky a s tím značkováním začal tak před 2 měsícama a teď nabírá na intenzitě, už ne jen sem tam ale párkrát denně
a včera to vygradovalo jak mi označil obličej
takže jsem měla raz dva rozmyšleno, že žádné odkládání už a půjde ![]()
Viki: My máme doma kastrovanýho kocoura. Byl rapl od mala a už mu to zůstalo i to věčné řvaní. Ani bych neřekla, že se víc mazlí. Ale rozhodně nevypadá nešťastně. Občas mě taky napadaly takový úvahy, ale vždycky si vzpomenu co se dělalo na vsi s koťatama co nikdo nechtěl a hned mě to přejde. Značkovat přestal úplně. A navíc ta změna není hned naráz. Budou se mu odplavovat z těla hormony postupně. Náš kocour je divnej, takže i po kastraci má toužící projevy. Vet nám na to řek, že se ty hormony nevytváří jen ve varlatech a tak mu nějaký zbydou
. A jinak přeju ať tu narkozu dobře snáší. Náš se po ní vylízával ještě týden, ale byl pod ní dýl než čekali. Co měl narkozu naposled, tak byl čilej hned druhej den. ![]()
Představ si, jak mu je teď…venku se mrouskají kočky a on nemůže..slyší je, cítí je a přitom k nim nemůže. To je jak kdybys byla nadržená jak hrom, na zahradě by ti pracoval čistič bazénů v plavkách, ty se mohla zbláznit a přitom si věděla, že si nemůžeš ani škrtnout ![]()
Mám zkušenosti s kastrací jak koček, tak kocourů a nikdy to není tak, že by tě přestal mít rád, protože jsi ho vykastrovala. On neví, že kulky potřebuje a když se mu do krve přestanou vyplavovat hormony, naopak se bude cítit líp, protože tohle mrouskací období ho přestane zajímat. Bude v klidu. Ty moji rošťáci už večer po kastraci nevěděli, že se něco dělo a lítali jak prdlí. No a to by se mělo pár dní hlídat, aby moc neskákali..cha cháá
Holky děkuji, doufám že to bude ok…
ještě mě napadlo nebude si nějak vykousávat stehy nebo tak?? ![]()
Viky, já jsem měla z kastrace kocourka taky hrozné výčitky, ale už to nešlo jinak. Hodně značkoval, jednou jsem dokonce do práce dorazila v označkovaném svetru, jelikož už jsem to doma ani necítila
Ale kocourek to zvládl dobře, značkovat přestal úplně, jen občas ho popadne touha a znásilní nějakého plyšáka
Omlouvám se, ale na stehy si už nepamatuju, ale taky si nepamatuju, že by s nimi byl nějaký problém…
Lakynko a není možné, že třeba, kdyby se Mio hodně vylepšil, tak by doktor na tu kastraci změnil názor?
Kačuli, náš kocour míval zamlada jinou oblíbenou hračku - miloval ředkvičky
Házeli jsme mu je a on je dokonce aportoval. Občas to pak zkoušel i s třešněmi, ale to byla pro byt celkem katastrofa ![]()
viky23 píše: ähoj holky, chci se zeptat máte někdo zkušenosti s kastrací kocoura?? já jdu dneska s mým kocourem![]()
mám z toho výčitky svědomí, chudák
nenesu to dobře, protože je to zvíře a my mu uděláme něco na co se ho nikdo nemůže zeptat jestli to chce, tudíž nedobrovolně a taky přemýšlím nad tím, že nemůžeme vědět jak s epotom bude cítit, každý říká, že je to pro něj nejlepší atd…
Já si smpíš myslím, že je to nejlepší jen pro nás, že nebude takhlasitě řvát(je hluchej řve opravdu šíleně a hlavně v noci) a nebude značkovat, začal nedávno, ale te´d začíná častěji a včera to byla opravdu poslední kapka když jsme si ležela v posteli hrála poker, on se došel pomazlit, v tom se otočil a normálně mi postříkal půl obličeje
![]()
takže je to nezbytné.
Stalo se někomu, že kocour už nebyl takový jak dřív?? že byl smutný nebo ta?? jak se pak choval?? Přestane opravdu řvát a značkovat?? děkuji, snad mě pochopíte, je to jak moje děcko…
Viky neboj, já nechala kastrovat kocourka v roce a 1/4 a pohoda. Zůstal hravý, lumpík a až ted, kdy mu táhne na 8 rok, je klidnější, spavější,a le pořád si chodí hrát a když něco chce, dokáže si to vykňourat
A druhý den po kastraci zase lítal jak čert, občas i ted s mrňousem Charliem, ale on raději škube Lotu ![]()
Naše madam Lotka byla vždy trošku protivka a během mrouskání šílený mazel, tak jsem to neřešila. Na podzim měla zánět dělohy, takže operace a totální kastrace - změna jako blázen. Z protivky je mazlík, vrní snad i hlasitějí, chodí se mazlit, nechá se nosit na rukou a už i stříhání drápku zvládáme bez zabalení do deky. Takže třeba u Loty je to změna jen a jen k lepšímu.
luon píše:Kačuli, náš kocour míval zamlada jinou oblíbenou hračku - miloval ředkvičkyHázeli jsme mu je a on je dokonce aportoval. Občas to pak zkoušel i s třešněmi, ale to byla pro byt celkem katastrofa
Luon, tak ted jsem se upřímně zasmála od srdce… tak vidím, že i ten náš prdlouš je „normální“ ![]()
A řekla bych, že díky 2 měsícům nemoci na něj došla puberta ted, v 8 měsících… řádí, nespí a dneska se mě pokoušel „sežrat“ při rvačce s mou rukou
NEjdříve si přišel pomazlit,když jsem se učila, pak nečekaně kousl a čekal co bude… tak jsme se šli porvat ![]()
Viki,
my taky budeme mít asi problémy s narkozou… Charlie na svých skoro 9m je malý, přestal růst během nemoci (těžký zánět plic) a nepřibírá už. Dr. má strach ho uspat, aby se vůbec probudil, ale značkujícího kocoura doma - to je katastrofa!!! Stačí, že občas tchýně neřeší úklid a ten smrad, to je fakt maras na
(má 7 koček doma, v 1 místnosti cca 5×7m)
![]()
Zatím se ale drží, přijde mi pořád jako malinké kotě, tak snad mu to dlouho vydrží a značkování nezažijeme ![]()
A max. bude den dva uražený, usmíříš si ho masíčkem či jinou dobrotkou
(to u nás funguje po koupání peršana Samíka
)
a teda kočičáky máš exkluzivní
Krasavci k pomuckání ![]()
Lakynko,
tvou touhu po kočičím kamarádovi pro Mia naprosto chápu… já každou výstavu koček slintám a toužím po dalším chlupatém klubku doma, ale tři v bytě je fakt tak akorát ![]()
A jdu zase šprtat na zkoušku. ![]()
KačuliKačka píše:luon píše:Kačuli, náš kocour míval zamlada jinou oblíbenou hračku - miloval ředkvičkyHázeli jsme mu je a on je dokonce aportoval. Občas to pak zkoušel i s třešněmi, ale to byla pro byt celkem katastrofa
Luon, tak ted jsem se upřímně zasmála od srdce… tak vidím, že i ten náš prdlouš je „normální“
A řekla bych, že díky 2 měsícům nemoci na něj došla puberta ted, v 8 měsících… řádí, nespí a dneska se mě pokoušel „sežrat“ při rvačce s mou rukouNEjdříve si přišel pomazlit,když jsem se učila, pak nečekaně kousl a čekal co bude… tak jsme se šli porvat
Viki,
my taky budeme mít asi problémy s narkozou… Charlie na svých skoro 9m je malý, přestal růst během nemoci (těžký zánět plic) a nepřibírá už. Dr. má strach ho uspat, aby se vůbec probudil, ale značkujícího kocoura doma - to je katastrofa!!! Stačí, že občas tchýně neřeší úklid a ten smrad, to je fakt maras na(má 7 koček doma, v 1 místnosti cca 5×7m)
![]()
Zatím se ale drží, přijde mi pořád jako malinké kotě, tak snad mu to dlouho vydrží a značkování nezažijeme
A max. bude den dva uražený, usmíříš si ho masíčkem či jinou dobrotkou(to u nás funguje po koupání peršana Samíka
)
no to já si taky právě myslela jak je hodný, že zančkovat nebude, v létě mu budou 2 roky a začal až teď. Jen přemýšlím jak ho sdostat ze dvora do baráku…něco čuje a nejde
když jsem ho musela brát na injekce tak jsme ho vzali jednou a pak už věděl a nedal se chytit ani doma ani na dvoře
tak mi sestra ty injekce musela dát domů
doufám, že už si nepamatuje jak vypadá přepravka
tu viděl a nebyl ![]()