Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
5.4.11 09:17

Tak s klíšťatama ani s blechama teda zkušenosti nemám,máme kočky domácí, ven koukají jen z balkonu nebo z okna.Je pravda, že mainské kočky jsou pěkné a majestátné. Ta naše na to,že je hluchá se pěkně přispůsobila.Akorát je problém když se někam schová tak nemáme šanci jí najít :jazyk: Ale po druhý bych asi bílou nevolila, je sice pěkná, ale chlupy jsou všude a na všem.A ta naše potvůrka se ještě ke všemu nechce vůbec ale vůbec česat,to mě kolikrát i pěkně sekne a vrčí skoro jako pes :-D Jinak máme doma ještě briťáka Samuela,to je náš pan domácí.A je fakt, že mít barák a zahradu tak těch koček máme taky asi víc,i když manža by se asi zbláznil.Hořko těžko překousne ty naše dva kousky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.4.11 09:31

Buráku,

tak náš peršan Samík se taky nerad češe, jenže se kudlí, takže musíme bud čest, nebo vytahávat kudlance, že :cert:

A my vyřadili veškeré černé obleční, protože zrzavé chlupy - to je taky věc :cert:

A Lota je zase tří barevná, Samík zrzavý a pidi Charlie taky zrzek… chlupů ted požehnaně a naprosto všude :lol:

A naše Madam Lota, když někam zaleze, tak se taky neozve, já hledám jak mačo a ona si spokojeně hoví př. v koupelně za sušákem ručníků… nebo v ložnici pod věšákama a baví se tím, jak stresuju, že nemám kočku :lol:
Na bytě Samík lozil do skříní a taky se neozval, prostě jsem i 2 hodiny neměla kocoura a pak se odkudsi milostivě vyplížil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.4.11 09:44

Kačuli
Krásná kočičí siesta :-D No ty chlupy jsou u nás katastrofa, zvlášť když dcera nejraději nosí černé věci. Máme strašnou spotřebu lepících válečků,pozlatit ruce tomu kdo to vymyslel :pankac: S tím hledáním je to kolikrát děs, protože Bastina si zaleze na takový místa kde jí určitě nehledáme :mrgreen: Už dvakrát jsem byla na zhroucení, že nám utekla, protože to už by jsme ji asi nenašli vůbec.Jednou jsem jí našla v myčce,ještě že jsem tam přidávala nějaký nádobí,protože jinak bych jí asi umyla,jak to by dopadlo,radši ani nemyslet.To naše telátko vleze fakt všude.Je zajímavé,že ze Sama tolik chlupů není,přitom při česání z něj vyčešu víc jak z Bastiny.Jinak ty zrzci jsu krásní,já na ně mám slabost.Právě taky jsem chtěla zrzouna a skončili jsme u naší běloby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
5.4.11 09:46

Holky to jsou krásné fotky :-D Docela závidím, že máte víc kočiček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
5.4.11 09:52

Koukam, ze kdyz uz nekoho chytnou kocky (spis teda znam zensky :think: ), tak nezustava u jedne kocicky :mrgreen: My mame taky dve…ale to druhy je obyc cerny nalezenec :-)

KačuliKačka píše: … Mainské jsou krásné, takové majestátné, ale je mi jasné, že za krásnou tváří se skrývají pěkní čertíci :lol: :palec:

No me par lidi uz reklo, ze mainky (a jeste navic kocouri) jsou pekny svine (s prominutim :oops: ). Ze to jsou takovy „von“, co na sebe nenechaji sahnout a vrci a fackuji drapkama :mrgreen: Ale to nase jelitko je porad takovy krasne splachovaci. Zaplat pan buh za to. Kdyz vidim, co s nim obcas dela mala :mrgreen: Tak doufam, ze nedojde k nejake zmene a nezacne byt opruz :mrgreen:

Jinak kdyz uz jsem se sem k vam tak vetrela…nevadi, ze sem jeste lezu, kdyz uz jsem se dozvedela, co jsem chtela? :oops: Kolem me zadny milovnici kocek nejsou a nemilovnici nechapou kocku rozvalenou v posteli a tak :nevim:

Pardon za roman, ale me jeste nepada…mate vykastrovany kocoury? Ja sice ve smlouve podepsala, ze ho v roce vykastruju (stejne jako Burak), ale rok mel v listopadu a mne se do toho nechce. Ja mam strach, ze prestane rust :think: Nebo je to hloupost? Veterinar mi rikal, ze je to blbost. Ale vsechny kocoury, co jsme meli vykastrovany, tak to byli takovy tintitka. A kdyz mainky dorustaji az ve trech letech…tak porad vaham. Ale zase nevim, jak by to tak chovatelka zjistila, ze jeste neni vykastrovany. Jedine, ze by po mne chtela nejaky potvrzeni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.4.11 10:01

Brumlo,

já taky měla v dohodě kastraci výstavního kocoura - peršánka Samíka (byl vychovněn pro zálomek na ocásku, později jsme zjistili PKD-cysty v ledvinách-je to dědičné a neléčitelné). Nechala jsem ho v roce a čtvrt, at mám klid a nezačne značkovat. Má cca 4 kg a je to hrozný pohodář a zlatíčko :srdce: . Vet mi řekl, že do roku at vydržíme, to pohlavně dospívá a tudíž se ukončuje i růst a vývin.

Lotka je kastrovaná až ted, po zánětu dělohy, cca v 5,5 letech a je z ní najednou mazlík :huban:

Charlie má zatím necelých 9m, ale díky těžkému zánětu plic se zavodněním pravé plíce přestal růst, nepřibírá ani když žere páté přes deváté, zato pohlavně dospívá - snaží se poskákat tchýnina kocoura :lol: Jenže… my musíme vyčkat cca 1/2 roku, kvůli plicím, zda bude možné ho vykastrovat či nee. Mám strach ze značkování, tak uvidíme. Každopádně zkusíme vyčkat do roku a pak o koule přijde :lol: :lol:

p.s.: A tohle je diskuse pro všechny kočkomily, tak určitě můžeš i nadále s námi povídat, myslím, že se tu nikdo nebude zlobit, že holky???? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
5.4.11 10:11

Kaculi no mne veterinar rikal, ze kdyz myslim, ze by pak vic nerostl (i kdyz je to podle nej blbost :mrgreen: ), tak mam pockat do doby az zacne znackovat :mrgreen: Ze jak zacne znackovat, tak je jasny, ze pohlavne dospel a nema kam rust :mrgreen: Ovsem poznackovanej byt me moc nelaka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
5.4.11 10:12
KačuliKačka píše:
p.s.: A tohle je diskuse pro všechny kočkomily, tak určitě můžeš i nadále s námi povídat, myslím, že se tu nikdo nebude zlobit, že holky???? :wink:

:oops: diky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.4.11 10:20
Brumla píše:
Ovsem poznackovanej byt me moc nelaka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

NO to se ti nedivím, to snad neláká nikoho z rozumných milovníků kočičáků :palec:
Kámoška tak nechala fiknout kocoura v 8m,protože očůral fakt kde co, tak přišel o koule :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.4.11 10:23

Fotky máte krásné…

A vítáme samozřejmě všechny milovníky a milovnice čičinek :srdce: .

Chlupy- včera jsem vyčesávala.. nejdřív ho drbu, to vrní a pak ty uvolněné chlupy beru kartáčem:D. Tak to docela snáší. Ale teď jich teda fakt je dost. Vlastně poprvé z něj vidím chlupy:D. Doteď nepouštěl, jak byl ještě mladý asi.

Kastrace: noo u nás jsem zvědavá, jestli to tedy půjde nebo ne. Vet se toho bojí, když má takové problémy s moč. kameny takhle mladý. Vlastně od 6-ti měsíců. :think: . Jinak bych ho nechala. Ted má 4kg(9měs)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.4.11 10:23

Mimochodem, ted si v práci dávám zeleninový salát ze včerejšího večera a světe div se, mám tam chlupy od peršana Samíka :lol: Černé kalhoty na cvičení jsem zhodotila pohledem ráno a konstatovala, že tu spoušt nezachrání ani váleček :lol: Já trubka se v nich válela na gauči, dobře mi tak :lol: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.4.11 10:25

Lakynko,

a ty máš taky mainského mývalího???

Charlie má 9m a 2,5 kg, vypadá tak na 4m kotě :lol: Ale energie má snad za 5 koček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
5.4.11 10:31
Brumla píše:
KačuliKačka píše:
p.s.: A tohle je diskuse pro všechny kočkomily, tak určitě můžeš i nadále s námi povídat, myslím, že se tu nikdo nebude zlobit, že holky???? :wink:

Tak to já tady taky u Vás holky kočkomilky zakotvím :kytka: Já jsem kocoura nechala vykastrovat po roce,měl necelé čtyři kila.Dneska je mu skoro pět a je dvakrát tak velkej,je to naše prasátko a má sedm kilo :oops: Kočku jsem vykastrovat musela nechat měla jsem to v kupní smlouvě,muselo to být do roka a bylo to podmíněno i pokutou,kdybych jí nedala.Když jsem chovatelce poslala potvrzení o kastraci,tak mi potom poslala originál rodokmenu.
Jinak oba se po kastraci zklidnili a jsou mazlivější,hlavně kocour,ten se mazlí furt.Kočka ta se musí přijít mazlit sama,jinak nemá zájem,to se vždycky zvedne a jde majestátně pryč,když nemá náladu.
Jo a kocour šel,jak prvně stříknul,to mu bylo asi 14 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.4.11 10:32

Kačuli: já mám briťáka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
5.4.11 10:32

Burak: no teda :palec: já mám taky hluchonka kocourka a brotskou kočičku :palec: a ještě černou kočičku.
Holky tak kocour už je dobrej, několikrát se při probouzení z narkózy počůral, byl oblblej teda hodně dlouho až do večera a další den celý den prospal…pak už šel i ven nechtěla jsme ho trápit doma, jediný co je tak mi přijde, že je vážně smutnej, už za mnou neběží když mě vydí, hodí na mě vyčítavý pohled a jde jinam, vypadá fakt smutnej a mě to rve srdce, protože už to nevrátím a udělala jsem mu to já :cry:
Tady je moje lovkyně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný