Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak s klíšťatama ani s blechama teda zkušenosti nemám,máme kočky domácí, ven koukají jen z balkonu nebo z okna.Je pravda, že mainské kočky jsou pěkné a majestátné. Ta naše na to,že je hluchá se pěkně přispůsobila.Akorát je problém když se někam schová tak nemáme šanci jí najít
Ale po druhý bych asi bílou nevolila, je sice pěkná, ale chlupy jsou všude a na všem.A ta naše potvůrka se ještě ke všemu nechce vůbec ale vůbec česat,to mě kolikrát i pěkně sekne a vrčí skoro jako pes
Jinak máme doma ještě briťáka Samuela,to je náš pan domácí.A je fakt, že mít barák a zahradu tak těch koček máme taky asi víc,i když manža by se asi zbláznil.Hořko těžko překousne ty naše dva kousky ![]()
tak náš peršan Samík se taky nerad češe, jenže se kudlí, takže musíme bud čest, nebo vytahávat kudlance, že ![]()
A my vyřadili veškeré černé obleční, protože zrzavé chlupy - to je taky věc ![]()
A Lota je zase tří barevná, Samík zrzavý a pidi Charlie taky zrzek… chlupů ted požehnaně a naprosto všude ![]()
A naše Madam Lota, když někam zaleze, tak se taky neozve, já hledám jak mačo a ona si spokojeně hoví př. v koupelně za sušákem ručníků… nebo v ložnici pod věšákama a baví se tím, jak stresuju, že nemám kočku ![]()
Na bytě Samík lozil do skříní a taky se neozval, prostě jsem i 2 hodiny neměla kocoura a pak se odkudsi milostivě vyplížil ![]()
Kačuli
Krásná kočičí siesta
No ty chlupy jsou u nás katastrofa, zvlášť když dcera nejraději nosí černé věci. Máme strašnou spotřebu lepících válečků,pozlatit ruce tomu kdo to vymyslel
S tím hledáním je to kolikrát děs, protože Bastina si zaleze na takový místa kde jí určitě nehledáme
Už dvakrát jsem byla na zhroucení, že nám utekla, protože to už by jsme ji asi nenašli vůbec.Jednou jsem jí našla v myčce,ještě že jsem tam přidávala nějaký nádobí,protože jinak bych jí asi umyla,jak to by dopadlo,radši ani nemyslet.To naše telátko vleze fakt všude.Je zajímavé,že ze Sama tolik chlupů není,přitom při česání z něj vyčešu víc jak z Bastiny.Jinak ty zrzci jsu krásní,já na ně mám slabost.Právě taky jsem chtěla zrzouna a skončili jsme u naší běloby.
Holky to jsou krásné fotky
Docela závidím, že máte víc kočiček ![]()
Koukam, ze kdyz uz nekoho chytnou kocky (spis teda znam zensky
), tak nezustava u jedne kocicky
My mame taky dve…ale to druhy je obyc cerny nalezenec ![]()
KačuliKačka píše: … Mainské jsou krásné, takové majestátné, ale je mi jasné, že za krásnou tváří se skrývají pěkní čertíci![]()
No me par lidi uz reklo, ze mainky (a jeste navic kocouri) jsou pekny svine (s prominutim
). Ze to jsou takovy „von“, co na sebe nenechaji sahnout a vrci a fackuji drapkama
Ale to nase jelitko je porad takovy krasne splachovaci. Zaplat pan buh za to. Kdyz vidim, co s nim obcas dela mala
Tak doufam, ze nedojde k nejake zmene a nezacne byt opruz ![]()
Jinak kdyz uz jsem se sem k vam tak vetrela…nevadi, ze sem jeste lezu, kdyz uz jsem se dozvedela, co jsem chtela?
Kolem me zadny milovnici kocek nejsou a nemilovnici nechapou kocku rozvalenou v posteli a tak ![]()
Pardon za roman, ale me jeste nepada…mate vykastrovany kocoury? Ja sice ve smlouve podepsala, ze ho v roce vykastruju (stejne jako Burak), ale rok mel v listopadu a mne se do toho nechce. Ja mam strach, ze prestane rust
Nebo je to hloupost? Veterinar mi rikal, ze je to blbost. Ale vsechny kocoury, co jsme meli vykastrovany, tak to byli takovy tintitka. A kdyz mainky dorustaji az ve trech letech…tak porad vaham. Ale zase nevim, jak by to tak chovatelka zjistila, ze jeste neni vykastrovany. Jedine, ze by po mne chtela nejaky potvrzeni ![]()
já taky měla v dohodě kastraci výstavního kocoura - peršánka Samíka (byl vychovněn pro zálomek na ocásku, později jsme zjistili PKD-cysty v ledvinách-je to dědičné a neléčitelné). Nechala jsem ho v roce a čtvrt, at mám klid a nezačne značkovat. Má cca 4 kg a je to hrozný pohodář a zlatíčko
. Vet mi řekl, že do roku at vydržíme, to pohlavně dospívá a tudíž se ukončuje i růst a vývin.
Lotka je kastrovaná až ted, po zánětu dělohy, cca v 5,5 letech a je z ní najednou mazlík ![]()
Charlie má zatím necelých 9m, ale díky těžkému zánětu plic se zavodněním pravé plíce přestal růst, nepřibírá ani když žere páté přes deváté, zato pohlavně dospívá - snaží se poskákat tchýnina kocoura
Jenže… my musíme vyčkat cca 1/2 roku, kvůli plicím, zda bude možné ho vykastrovat či nee. Mám strach ze značkování, tak uvidíme. Každopádně zkusíme vyčkat do roku a pak o koule přijde
![]()
p.s.: A tohle je diskuse pro všechny kočkomily, tak určitě můžeš i nadále s námi povídat, myslím, že se tu nikdo nebude zlobit, že holky???? ![]()
Kaculi no mne veterinar rikal, ze kdyz myslim, ze by pak vic nerostl (i kdyz je to podle nej blbost
), tak mam pockat do doby az zacne znackovat
Ze jak zacne znackovat, tak je jasny, ze pohlavne dospel a nema kam rust
Ovsem poznackovanej byt me moc nelaka
![]()
KačuliKačka píše:
p.s.: A tohle je diskuse pro všechny kočkomily, tak určitě můžeš i nadále s námi povídat, myslím, že se tu nikdo nebude zlobit, že holky????
diky ![]()
Brumla píše:
Ovsem poznackovanej byt me moc nelaka![]()
![]()
NO to se ti nedivím, to snad neláká nikoho z rozumných milovníků kočičáků ![]()
Kámoška tak nechala fiknout kocoura v 8m,protože očůral fakt kde co, tak přišel o koule ![]()
Fotky máte krásné…
A vítáme samozřejmě všechny milovníky a milovnice čičinek
.
Chlupy- včera jsem vyčesávala.. nejdřív ho drbu, to vrní a pak ty uvolněné chlupy beru kartáčem:D. Tak to docela snáší. Ale teď jich teda fakt je dost. Vlastně poprvé z něj vidím chlupy:D. Doteď nepouštěl, jak byl ještě mladý asi.
Kastrace: noo u nás jsem zvědavá, jestli to tedy půjde nebo ne. Vet se toho bojí, když má takové problémy s moč. kameny takhle mladý. Vlastně od 6-ti měsíců.
. Jinak bych ho nechala. Ted má 4kg(9měs)
Mimochodem, ted si v práci dávám zeleninový salát ze včerejšího večera a světe div se, mám tam chlupy od peršana Samíka
Černé kalhoty na cvičení jsem zhodotila pohledem ráno a konstatovala, že tu spoušt nezachrání ani váleček
Já trubka se v nich válela na gauči, dobře mi tak
![]()
a ty máš taky mainského mývalího???
Charlie má 9m a 2,5 kg, vypadá tak na 4m kotě
Ale energie má snad za 5 koček ![]()
Brumla píše:KačuliKačka píše:
p.s.: A tohle je diskuse pro všechny kočkomily, tak určitě můžeš i nadále s námi povídat, myslím, že se tu nikdo nebude zlobit, že holky????Tak to já tady taky u Vás holky kočkomilky zakotvím
Já jsem kocoura nechala vykastrovat po roce,měl necelé čtyři kila.Dneska je mu skoro pět a je dvakrát tak velkej,je to naše prasátko a má sedm kilo
Kočku jsem vykastrovat musela nechat měla jsem to v kupní smlouvě,muselo to být do roka a bylo to podmíněno i pokutou,kdybych jí nedala.Když jsem chovatelce poslala potvrzení o kastraci,tak mi potom poslala originál rodokmenu.
Jinak oba se po kastraci zklidnili a jsou mazlivější,hlavně kocour,ten se mazlí furt.Kočka ta se musí přijít mazlit sama,jinak nemá zájem,to se vždycky zvedne a jde majestátně pryč,když nemá náladu.
Jo a kocour šel,jak prvně stříknul,to mu bylo asi 14 měsíců.
Burak: no teda
já mám taky hluchonka kocourka a brotskou kočičku
a ještě černou kočičku.
Holky tak kocour už je dobrej, několikrát se při probouzení z narkózy počůral, byl oblblej teda hodně dlouho až do večera a další den celý den prospal…pak už šel i ven nechtěla jsme ho trápit doma, jediný co je tak mi přijde, že je vážně smutnej, už za mnou neběží když mě vydí, hodí na mě vyčítavý pohled a jde jinam, vypadá fakt smutnej a mě to rve srdce, protože už to nevrátím a udělala jsem mu to já ![]()
Tady je moje lovkyně ![]()