Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Brumla píše:KačuliKačka píše: … takže máme pohybující se škopek, pod ním kotě a naráží do čehokoliv co má po cestě, v 6 ráno s ním lítá po naší malé ložnici, naráží do skříněk, postele… a loví zpod něj ostatní kočičáky![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
My se zprvu taky smáli, mám na facebooku vložené video, tady to bohužel nejde ![]()
Kakika píše:Any píše:tak vy jste kočičáky připravili o takovou zábavu?KačuliKačka píše:Kaki-no jo pripravili
Mouchy a můry - to je kapitola sama pro sebeUž máme koupené síto do okna, at ten nejmladší neháže šipky z okna
,ale ono se to sem stejne nejak dostane,bud otevrenym balkonem,ci tema dirkama,co uz obcas kocicak udelal.A nebo ciha u site a jak na ni naleti mura tak splha po ni
Site byly driv nez kocule,tak mame proti hmyzu.Ale premyslim nad zasitovanim balkonu..
Kaculi-joo sitky jsou vdecne(u nas nutne,bydlime v 5.patre),ale taky se po nich dobre splha,kdyz je tam mura a musi se chytit,pak jsou tam i sem tam dirky..
Já mám tedy taky sítě v oknech, ale nejsou proti hmyzu, nýbrž proti kočkám
(6.patro) , mají větší oka, takže můry mají dveře (tedy okna) k nám otevřená a kocouři je pak s nadšením loví
Přítel tedy supí, když mu kocouři v zápalu lovu šplhají div ne po hlavě, ale jinak souhlasí s přírodou
Tak jsem koooonečně stáhla fotky z fotáku, aspon část v práci ![]()
Takhle vypadá namočený a nasratý peršan ![]()
Ahoj Holky!!!
Dlouho jsem tu nebyla,potřebuji radu.Malej mi začal lozit,a samozřejmě lozí kam nemá
,nejatraktivnější pro něj je kočičákův záchod,a kočičákovo žrádlo.Ať hlídám jak hlídám,občas stejně přijdu pozdě
.
To je asi blbost,že mě napadlo,aby od kočky,která žije pouze v bytě dostal toxoplazmózu,že?Jen mě to napadlo,bo naposled se to tam snažil ochutnávat
Naštěstí se nedostal na stelivo,ale okusoval plastové okraje.Kočičí jídlo jsem přesunula úplně,bo mám strach aby nevdechl granule,kocour byl uražený,ale přežil to.Ale ten záchod nemám kam dát jinam.Tož co s tím?
Příspěvek upraven 07.04.11 v 13:50
A skoro-tchánova princezna Mášenka, která s námi jezdí na výlety do Beskyd ![]()
a nemáš možnost dát kocourkovi stelivo pod nějakou skříňku na nožkách nebo na skříňku, kam by kočičák vyskočil? Nebo do koupelny či na wc a sice zničit dveře výřezem pro kočku, ale ochránit prcka od „hraní“ si v písečku???
Já myslím, že čistě u bytové kočky je toxo fakt zázrak. Ale můžeš nechat pro klid duše vyšetřit bobek na veterině ![]()
Kačuli,dík,to mě ani nenapadlo,hodit ten poklad k veterináři
,jsi zlatá.Stejně tam musím na odčervovací prášek.
Právě to je problém,kam to dát
Do výšky ten záchodek nemám kam dát,a kdybych ho dala do obýváku,kde to sice je za co skovat aby tam batole nešlo,tak to asi vystěhuje mého muže
,v koupelně prostor taky není,na záchodě jsem ráda,že se vytočím,ach jo,paradoxně máme velký byt 3 + 1 ale záchod a koupelnu malou,asi to budu muset nějak vydržet,než se maloch naučí,že když se řekne ne-ne,tak se nesmí,snad to nebude déle jak 2 měsíce.
max. ti nezbyde, než x-krát denně čistit píseček aby malý nezbaštil náhodou nějaký bobeček ![]()
Nebo koupit takový ten zakrytý záchůdek. My máme jeden krytý a jeden jen misku.
Když byla v létě u mně kamarádka s dcerou 1,5 r., tak si malá Šarlotka sedla do písku (vyčištěného!!), že si bude hrát
Jsme jí vysvětlily že to je písek na čůrání pro kočičky a dobrý ![]()
Kamarádka měla pidi koupelnu i s wc a měli písek pod umyvadlem. Otázka je, zda tam nemáš skříňku, že…
Tak držím pěsti, aby se výchova neminula účinkem a pevné nervičky s batolátkem ![]()
dada-a mas kryty zachod? co se tyce toxo u ciste bytove kocky,tak to je fakt minimalne,pro jistotu si ji muzes nechat dat vysetrit,ale.....toxo od kocky z vykalu snad tri dny starych,ktere by jedl…kdo ma v byte kocku,minimalne jednou denne ten zachudek cisti..a druhak,toxo je vlastne nebezpecna pro vyvijejici se plod,tedy pro tehotne zeny,jinak u deti a dospelych probehne jako lehci chripka,ani nevis,ze ji mas…z toxo bych mela strach spis v restauraci ze spatne myte zeleniny.
jo a granule-tech uz bych se vubec nebala
,to me batole parkrat taky pojedlo(kocici ne,ty jdou dat vys,ale psovi to jaksi vys dat neslo
)
Dádo, chytit toxu od kočky je docela vzácnost (tedy od své). Ona ta toxa se totiž vylučuje jen velmi malé období. Můžeš nechat vyšetřit krev a tam zjistíš, jestli už kočka toxu někdy v životě prodělala, nebo zaneseš bobany a zjistíš, zda jí zrovna teď vylučuje. Ale ta pravděpodobnost je táááák malá, že ani já to nedělala.
S umístěním záchodu…radši bych moc nešoupala, kočka to může zhodnotit jako velké nepohodlí s plným močákem skákat do výšky a radši to pustí na zem. Pokud je možnost krytého, tak je to lepší, ale řídím se tím, že já žrala jako dítě slepičáky a taky žiju
Samozřejmě, že mu nebudu servírovat stelivo na talířek, ale občas se nepovede uhlídat. Granule byli taky přechodnou dobu ve výšce, teď už jsou asi půl roku na zemi a občas tam Luky chodí užírat, tak dostane hubováno, ale asi jsou fakt dobré, protože jak má příležitost, tak ho tam načapu ![]()
Jinak, všechny jsme šokovali, když bylo Lukymu cca 8 měsíců, když obdrželi mail…Luky už chodí na záchod (všichni nadšené z geniálního dítěte, dokud neotevřeli mail a neviděli tuto fotku
)
Kaki-
jsem nevedela,ze jsme jako male mely stejne pochoutky
![]()
jinac s tebou do puntiku souhlasim ![]()
Any píše:
Kaki-![]()
![]()
jinac s tebou do puntiku souhlasim
A teď by sis dala?
Když si vzpomenu, co všechno jsem nastrkala do pusy, tak je mi mdlo (ano, něco si i pamatuju, takže to bylo asi doooost dlouhý období
), ale naši to tehdy neřešili, pokud jsem to nežrala doma a nedělala s tím bordel ![]()
Kakika píše:Any píše:A teď by sis dala?
Kaki-![]()
![]()
jinac s tebou do puntiku souhlasimKdyž si vzpomenu, co všechno jsem nastrkala do pusy, tak je mi mdlo (ano, něco si i pamatuju, takže to bylo asi doooost dlouhý období
), ale naši to tehdy neřešili, pokud jsem to nežrala doma a nedělala s tím bordel
neneeeee nedala
a neresil to asi tehda nikde nikdo.
moje mamka jen resila,kdyz jsem dosla od koni a cela jsem „smrdela“,musela jsem se prevlikat prede dvermi ![]()