Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jsem volala na veterinu a mame se vecer stavit, aby bylo jasno jestli nekakani nebo necurani ![]()
Brumlo tak držím palce, aby to nebylo nic závažného. Jinak kočky chodí čůrat tak 1 - 2 x denně.
Nooo tak Matysek ma plny mocak. Chudinka moje. I mi pani dr. vysvetlila a ukazala kde ho nahmatnout ![]()
Dostal dve injekce a jestli se do rana nevycura, tak jdeme cevkovat
Pisek tam pry nema, ale ma to z jedne strany natelky, jako by ho nekdo nakopl
Coz teda nevim…sice chodi ven, ale lidi se boji, takze by se k nikomu nepriblizil. Akorat ted toho mojeho doma napadlo, jestli ho nemohla nestastnou nahodou bouchnout do briska mala ![]()
Jé vidíš Brumlo, naše kóča to tak taky jednou měla. Byly jsme kontrolovat po kastraci a ona měla močák jak grep. Doktor říkal, že to ještě neviděl. Taky jsme dostali pigáro. A pak dobrý. Já jsem asi hysterka, ale od doby, co jsem zjistila, že má problémy se struvitama (+ ještě zkušenost, že se nemohla vyčůrat), tak ji pořád sleduju, jak čůrá, jestli čůrá… a tu naši druhou micinu taky.
A co se týče toho, že by ji někdo nakopl, tak to u nás doma nehrozí - ani paneček nesmí bacat
. Takže jedině, že sama při těch svých šaškárnách se někde praštila.
Tak snad tvůj kocourek brzo použije toaletku a konečně se mu uleví.
enula koukam, ze to je fakt asi hodne casty problem ![]()
No ja jsem z toho dost nervni. Pani dr. mi objasnila z ceho vseho to pripadne muze byt…jakoze stres (coz zavrhla, kdyz videla toho naseho pohodare
), bakterialni infekce, pisek v mocaku a nevim, co vsechno mi jeste vyjmenovala. Ja se ted budu desit toho, ze to bude mit nejak castej
Ja uz se dost vystresovala a financne vystavila s predchozim kocourkem, ktery mel nador. No nebudu syckovat…treba ho fakt mala nejak nestastne zalehla a uz se mu to nebude opakovat ![]()
Ted tu chudinka sedi vedle me na zidly a cisti si z briska ten gel, kterym ho pani dr. napajcovala ![]()
Za jak dlouho tak muze ten otok povolit? To asi az v noci, co? Ze bude asi az moment prekvapeni rano, jestli je nacurano nebo ne ![]()
Tý jo, to už si nepamatuju, za jak dlouho se vyčůrala. Ale myslím, že jsme ji vzali na vodítko ven (je to jinak čistě bytovka), a tam se vyčůrala. To byl můj fígl vždycky, když jsem měla pocit, že dlouho nečůrá a na záchodek nechtěla. Venku se vyčůrala na 100 %.
Ahojky. Tak to my máme taky ten problém s nečůráním.Právě předevčírem dostal poslední injekci atb a ještě dostával nějakou uvolňovací,aby se mu líp čůralo.Právě když jsme šli prvně tak měl taky plný močák,a vet řekl hlídat a když se nevyčůrá po injekcích tak by se muselo dělat cévkování,ale než jsme došli domů tak se Sam počůral v košíku a naříkal u toho.To bylo asi v 16hod,za tři hoďky stál na záchůdku a snažil se opět čůrat,ale nešlo mu to jen kapal.Ještě jsme při tom atb dávali pastu,tu dáváme pokaždý,když má problémy,ale tak dvakrát do roka to má vážný jako teď,a to musíme na injekce.Doktor mu žádný vyšetření nedělal,jen mu vždy prohmatá břicho,jinak povídal,že to vypadá na písek a pokud se mu to bude zhoršovat,že z moči udělá rozbor a pak by musel mít dietu,ale zatím pomáhají ty injekce,to už teď bylo potřetí a jednou jsme dávali atb v tabletkách.Prý je to teď dost problém a má to stále víc koček a hlavně ty šlechtěný,ty domácí číči prý na to tolik netrpí.
ahojky tak dnes nam kocicka porodila 4 kotatka a je vse v poradku
![]()
Buraku já myslím, že kocourek už měl mít dávno dietkovou stravu. Chuďátko, musí ho to zlobit
. My jsme hned při prvních potížích zjistili, že naše míca má prostě dáno, že se ji tvoří struvity, takže doživotní dieta. Už baštíme speciální stravu 4 roky. Tak ať mu je brzy líp
Jen moje úvaha - nechci nijak pomlouvat tvého veterináře, ale přijde mi to, že zbytečně to zvířátko trápí. Testy podle mě mohl udělat hned na začátku. Ovšem z prodeje speciálních konzerv nejní tolik peněz, kolik jde pak právě z vyšetření a píchání atb… ![]()
Jinak nám se taky čas od času stávalo, že i s tou novou stravou, než se to všechno ustálilo, jsme museli občas na pigáro, ale jak říkám. Hned poprvé nám udělali testy a bylo jasno.
Zuzuko, gratuluji ke koťátkům!!
dekuji radost by byla jeste lepsi kdybi nam kocicka neporodila v postely
![]()
Blahopřeji ke koťátkům,hlavně že to číča zvládla,a že to bylo v posteli by mi ani nevadilo.S nějakou tou pohromou se musí počítat když je doma zvířátko.Postel svlíkneš,vypereš a je čisto ![]()
Eňulo máš pravdu,že má náš vet jiný přístup k léčbě,každý má svý postupy.O tý dietě už jsem taky přemejšlela,ale máme ještě jednu číču a baští spolu tak by musela i ona,ale je zdravá nemá problémy tak si myslím,že je zbytečné do ní cpát dietu.Krmíme Purinou ONE pro kastráty,tak nevím jestli je to až tak nevhodné.Ničím jiným nekrmíme,ještě jsme zkoušeli Proplan,ale to leze do peněz.
Buráku, my máme taky dvě miceny a každá má svoji dietku. Takže navzájem si to žrát nesmí, každá má papů jinde, sice by velmi rády ochutnaly i od té druhé (což se jim občas i daří), ale jinak to chce hlídat, hlídat, hlídat, baštu schovávat a zase vyndavat… no, sradna. ![]()
Jedna má teda ty struvity a druhá zase citlivý žaludek, tak kupujem granulky na citlivé zažívání (taky Purina ONE) a konzervičky od gurmet.
No a pro tu s tím močákem se to dá sehnat jedině na veterině (případně pak přes internet). Ty její konzervičky a granule jsou dost mastné, ale už nám to ani nepřijde. Jsem to zrovna počítala, že to měsíčně vyjde kolem tisícovky. Jenže máme výhodu, že je to kočka frfňa, takže toho moc nesežere. Musíme jí do toho jídla v podstatě nutit. Sypat do papání sušené droždí, aby ji to hezky vonělo, pořád ji k tomu strkat… a ta druhá, ta by zase jedla v jednom kuse ![]()