Kojenecké oblečení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
5.1.12 13:04

Ahojky,pred chvili jsem zrovna psala ze na firstkids maji pekne oblecky a celkem dobre ceny ale to je relativni neb pro kazdeho je pojem dobra cena jiny:).kazdopadne mrkni a uvidis.jinak ja peru normalne v prasku ve kterem peru nase veci a deti jsou ok ale slysela jsem ze jakesi mydlove vlocky jsou dobre pro citlive deti ci takove ty bezne Lovely apod. jsou setrnejsi ale chce to spise zkusit a dyz je ditko ok tak nic specielniho nenasazovat a neutracet za to:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.3.12 09:53

Příspěvek upraven 16.06.16 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.3.12 09:53

ahoj, tak já myslím, že je toho dost, akorát bych dokoupila více bodyček, miminko se často poblinká. S dlouhým rukávem. Malý je červenec a nikdy neměl s krátkým, myslím, že tak malé mimi by mělo mít na sobě rukáv dlouhý. A třeba soupravičku do porodnice? taky látkové plenky, měla jsem 10 ks. Zavinovačku 1×, to stačilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.3.12 09:56

Příspěvek upraven 16.06.16 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
28.3.12 09:57

Já jsem dávala ráda overálky, polodupačky a bodýčka.
Overálků máš akorát.
Koupila bych ty polodupačky a bodyčka. Ještě aspoň tak 5 kusů od každého. Protože tu si mimčo ublinkne, tam vystříkne mlíčko, proteče plenka nebo to zašpiníte při přebalování. A může se stát, že budeš převlíkat i 5× denně :lol:.

Ty čepičky, ponožky atd. s tím v pohodě vystačíš ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
28.3.12 10:04

souhlas, dokoupila bych bodíčka (balíček 5ks v Tescu 0-3m a máš vystaráno) s dlouhým rukávem, každý dítě je jiný, ale já měla taky červnovýho novoše a bodíčka s krátkým rukávem jsme používali (používáme dosud) jen na spaní pod overal a to je malej celkově taky spíš horkokrevník. Záleží na Tobě jestli chceš dávat overálky i přes den, pro mě je to prostě pyžamo a tak ve dne bych mu ho neoblíkla. Ale je to věc názoru, často na fotkách vidím, že v tom jsou dětičky celý den.

koupila bych klidně ještě jedny polodupačky i dupačky, mi přijde, že máš dost těch věcí „na ven“ a málo „na doma“-byť ono se to slévá, já třeba to víceméně nerozlišuju, když jdem ven, dostane na to, co má na sobě svetr, bundu, čepici a jdem, asi hlavně proto, že osobně nemám moc ráda na miminka rifle, přijde mi že paráda neparáda, nejsou prostě tak pohodlný pro ně jako bavlněný dupajdy a kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.3.12 10:05

Čepička mi stačila jedna, jen jsem si ji nesměla zašantročit, ponožky šestery stačí, rukaviček jsem uživila víc, měl pořád ledové ručičky a jak je žužlal, byly furt mokré. Kabátky jsem měla dva - bavlněný a sametový, dupaček 6 a nestačili, opakovaně se mi prokakal a já furt ručně prala fleky a sušila, manžestráky a lacláče nepoužívám (mám dupačkové miminko), body jsem měla 6 a taky jsem pořád honila poslední. Kraťasy nemám, ale prcek byl zářijový. Trička jsem moc nepoužívala, mám radši body. Overaly na spaní mi stačily 4.
Pak jsem zdědila postupně po 5 dětech a v oblečkách se topím :-).
Jinak velikost 56 mu vydržela do půl roka, byl malej.

Příspěvek upraven 23.05.15 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
28.3.12 10:07

já dávala body s krátkým rukávem za celý léto asi 5 dnů-jak byly ty šílený horka loni koncem srpna ;)

jinak si fakt nemyslím, že v běžným létě by standardní mimino nevydrželo ležet v kočáru v body s dlouhým rukávem (a na nožičkách už nic, max. přikryté plenkou nebo tenoučkou dečkou). Ono dítě není malý dospělý, tu termoregulaci ještě tak vyvinutou nemá a navíc leží.

overálky píšu výš-záleží fakt jen na Tobě, za jaký druh oblečku to považuješ. Pro mě je to pyžamo a na ven ani přes den na doma bych mu to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
28.3.12 10:09

Myslím si, že toho máš dost a uvidíš po porodu, jaká bude spotřeba, dokoupit se dá vždycky, než aby tam kupa ležela nevyužitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.3.12 10:13

S tím dokoupením já třeba nesouhlasím. Poslala jsem chlapa pro dupačky, donesl body (neprakticky červené, červené nemám nic, takže to musím prát zvlášť), dostal přednášku, co je co. V druhém kole donesl soupravu - čepice, rukavice, bryndák, body, overal. :pocitac:
U nás v pidi městě žádný textil, natož dětský, není. Už jsem plánovala, jak poprosím kolegyni z práce, ať to obstará ona, ale naštěstí jsem zdědila a hodně, takže pohoda.

Příspěvek upraven 23.05.15 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
28.3.12 10:21

@danyk je to trošku mimo téma, ale zkoušela jsi to červený, jestli opravdu pouští? Mi přijde, že dětský oblečení je v tomhle fakt kvalitní, ještě jsem (krom jednoho bryndáku a ten pustil jen poprvé) nezažila, žeby nebylo stálobarevné. Já teda kupuju oblečení z 90% v Tescu, přijde mi, že mají výborný poměr kvalita:cena a mému dlouhému štíhlému dítěti hezky sedí a tam to opravdu vyzkoušený mám, nepustí fakt nic, ani ty nejšílenější barvy…ale mám třeba i jedny tmavě fialový kalhoty a červený kalhoty od jiné firmy a taky v pohodě. Peru vše naráz a dávám do toho (pro jistotu) takový ten hadřík proti slévání barev, kdyby náhodou, ale vždy zůstane čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.3.12 10:33

Už ho nenosí, ale bylo z Tesco. Zaujal mě ten hadřík proti slévání barev, to jsem ještě neslyšela.

Příspěvek upraven 23.05.15 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
28.3.12 10:36

@danyk ten hadřík je super věc, vyrábí ho teď čímdál víc firem…Iberia, DenkMit (v DM), Domol (Rossmann), je to taková krabička a v něm je cca. 10 takových hadříků, stojí tuším okolo 60kč plus mínus. Hodíš to do pračky s prádlem a ono to vychytává případně puštěnou barvu-někdy se člověk až diví, jak je hadřík barevný. Má sklony se zaparkovat bohužel do té gumy u dvířek, ale funguje i tak. Když je nějaké prádlo hodně pouštící, dávám 2…ale to je naprosto výjimečně. Jelikož naše dospělácký oblečení podle barev třídím, tak pro jistotu ho přidávám jen k tomu dětskému, tak mi tolik neubývají a jsem fakt spokojená. Sice je to většinou fakt zbytečné a skoro se neobarví, ale za klid, že nezničím bílá bodíčka, mi to stojí.

Příspěvek upraven 28.03.12 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
28.3.12 10:36

Já zrovna peru … má se narodit hned na začátku května a mám oblečení plný 4 pračky a to je pračka na 7kg… asi nejsou vrchovatý!!! :-D No uvidíme jaký bude léto ale já body s krátkým rukávem určitě užiju… bydlíme v podkrovním bytě a nebudeme moct používat klimu s miminem… takže tu bude pěkně horko!!! Jen bych fakt dokoupila pár bodýček a možná i ty polodupačky a pak uvidíš… ono nevíš jak se bude mimčo poblinkávat a taky jak dáš plínku jestli ti neproteče a tak, i mimi se v létě může pěkně zapotit… a tak!!! Ono pak bodýčka spočtřebuješ za jeden den ani nevíš jak…

Klidně i koukni do těch ostatních velikostí a poměř bodýčka… ona třeba 68 je někdy u některých značek stejně velká jako ta 62… teda jestli jsi to už nepoměrila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
28.3.12 10:37
@CokeLady píše:
já právě mám pak dost hader od tý 62-68, to mám třeba 10 bodýček a víc overálků, ale přijde mi to na novorozence moc velké… látkové pleny, zavinovačky, to všechno mám. Jen jsem nechtěla zbytečně utrácet za oblečky na pár týdnů, ale zase se bojím, aby toho nebylo málo, i když schnout to bude v létě asi dobře a vyžehlený je to za chvilku.

Chci se ještě zeptat ohledně těch krátkých rukávů - co když bude venku 30 ve stínu, to asi fakt jen plenku, krátké bodýčko, případně v kočárku přikrýt látkovkou, ale v dlouhém by se asi upekl :nevim:

A ještě dotaz - v overálku jen spinkali nebo to máte i na ven? :think:

Pokud máš pak dost věcí ve větších velikostech tak já bych osobně nedokupovala. Uvidíš jaké se ti narodí mimčo.
Já jsem měla ve velikosti 56 jen pár kousků a pak hromadu větších. Dávala jsem to postupně,prvně to menší a když náhodou došlo tak dostal větší bodýčko a dupačky a ono se to taky přežilo. Tu nejmenší velikost měl na sobě tak třikrát a to potřetí už bylo hodně knop. Nyní už nosí pár věcí i 68 a neplave v tom. Takže já bych nedokupovala a uvidíš jak se ti narodí velké mimčo, kdyby bylo malé tak bych vyslala babičku nebo manžela na nákup.
K nošení overálků a dupaček. Já jsem to na doma neřešila, buď měl body s krátkým a overálek nebo body s dlouhým a dupačky. U mě vyhrávaly overálky, protože se mi líp oblíkaly a malej při převlíkání tak moc neřval. To že jsou hlavně na spaní jsem neřešila, po koupání ho převleču do čistého, v tom i spí a pokud se nestane nehoda tak v tom je o přes den. Na ven mu jen přidám tepláčky, mikinku atd., aby mu nebyla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat