Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolega nevěděl, že se budeš vdávat, že jsi zadaná? Řekla bych mu, že si jeho zájmu cením, ale city neopetuju, dal bych se snažila k němu chovat normálně.
„Ahoj, trochu mi to lichotí, ale ve skutečnosti mě daleko víc mrzí, že ti ublížím - mám před svatbou, miluju svého muže a city k tobě nejsem schopná opětovat. Netěší mě to, ale fakt to nepůjde. Doufám že tě to nezasáhne moc a na dlouho a že se tomu někdy v budoucnu společně zasmějeme. “
Potřebuješ být jasná a zcela konkrétní. To ho sice bude bolet, ale ostrý a rychlý řez se hojí daleko lépe a rychleji, než když odpovíš něco neurčitého, do čeho si bude projikovat naději, že ho vlastně neodmítáš a celé se to potáhne a bude to jen horší.
Musí jasně slyšet že miluješ svého muže a že jeho nechceš. Nesmí si to vyložit že by za nějakých okolností měl šanci a bude hledat sebemenší náznak toho, že by to tak mohlo být.
Opravdu mu tím usnadníš to, aby se od tebe odpoutal.
V práci se k němu chceš chovat profesionálně a nějako dobu s ním nechceš chodit na obědy a pít kafe v kuchyňce.
(jo a nepiš mu že je „strašně hodnej a milej chlap, ale…“ - to už nejspíš párkrát slyšel a spíš ho to dorazí.)
@Ou píše:
„Ahoj, trochu mi to lichotí, ale ve skutečnosti mě daleko víc mrzí, že ti ublížím - mám před svatbou, miluju svého muže a city k tobě nejsem schopná opětovat. Netěší mě to, ale fakt to nepůjde. Doufám že tě to nezasáhne moc a na dlouho a že se tomu někdy v budoucnu společně zasmějeme. “Potřebuješ být jasná a zcela konkrétní. To ho sice bude bolet, ale ostrý a rychlý řez se hojí daleko lépe a rychleji, než když odpovíš něco neurčitého, do čeho si bude projikovat naději, že ho vlastně neodmítáš a celé se to potáhne a bude to jen horší.
Musí jasně slyšet že miluješ svého muže a že jeho nechceš. Nesmí si to vyložit že by za nějakých okolností měl šanci a bude hledat sebemenší náznak toho, že by to tak mohlo být.
Opravdu mu tím usnadníš to, aby se od tebe odpoutal.
V práci se k němu chceš chovat profesionálně a nějako dobu s ním nechceš chodit na obědy a pít kafe v kuchyňce.
(jo a nepiš mu že je „strašně hodnej a milej chlap, ale…“ - to už nejspíš párkrát slyšel a spíš ho to dorazí.)
Ale kdyz mu bude psat ze ji to lichoti, a mrzi a netesi, ze ho musi odmitnout, tak to prave mu podle mne dava nadeji, ze nekdy jednou mozna… napsala bych mu normalne jen, ze city neopetuji, ze jsem zadana a tecka.
@hani28 píše:
Ale kdyz mu bude psat ze ji to lichoti, a mrzi a netesi, ze ho musi odmitnout, tak to prave mu podle mne dava nadeji, ze nekdy jednou mozna........
Však jo, né. Zamilovaná a hned po svatbě nebude pořád.
![]()
Ježíš a to neví že jsi zadaná a máš před svatbou?.. To žije na jiný planetě nebo co?.. Prostě mu řekni, že jsi zadaná a máš před svatbou, víc bych ho neřešila.. ![]()
Řekni „Mám tě ráda, ale jako kamaráda“. Prosté, účinné a jako nůž do srdce.
@Anonymní píše:
Jak slušně, taktně a s citem vysvětlit hodnému člověku, že si vybral špatný terč? Jak se k němu v práci chovat?
Rozhodujici je, jestli o tve chystane svatbe vi a nebo ne.
Ano, v te zprávě psal, že ví, že mám přítele, o svatbě jsem se v práci nezmiňovala, tak já nevím
Já bych mu nepsala, že mi to lichotí nebo tak něco. Napsala bych narovinu - promiň, ale já to takhle necítím. Ani bych nepsala důvody, aby neměl pocit, že když tebou uvedený důvod odpadne, cesta bude volná.
@Anonymní píše:
Ano, v te zprávě psal, že ví, že mám přítele, o svatbě jsem se v práci nezmiňovala, tak já nevím
Tak pritele ma dneska kdekdo… Pritel neni manzel.
Rozhodujici je, jestli vi, ze mas mas pred svatbou a nebo nevi.
@carsin píše:
Tak pritele ma dneska kdekdo… Pritel neni manzel.Rozhodujici je, jestli vi, ze mas mas pred svatbou a nebo nevi.
Mít přítele nebo manžela není tělesná vada. Když mu nevadí jít do zadané, tak je to v podstatě jedno.
Ovšem podle zakladatelky je to hodný a milý kluk, nu což.
![]()
Holky, pomoc. Kolega mi dnes ráno napsal zprávu, že se do mě zamiloval. Je to hodný milý kluk, ale já mám před svatbou
Jak slušně, taktně a s citem vysvětlit hodnému člověku, že si vybral špatný terč? Jak se k němu v práci chovat? Tohle je fakt nepříjemné, nic jsem netušila..