Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, v práci vedle mě pracuje kolegyně která páchne potem a to celou směnu. V pátek je to nejhorší, protože celý týden je v jednom spoceném pracovním oblečení. Dnes už mi bylo fakt zle, ona se potila od rána a to nebylo nějaké velké vedro..
Nepoužívá deodorant, voňavku, nic.. Jak ji říct, aby s tím něco dělala, nechci ji nějak urazit.
Já bych na to šla možná takovou oklikou a začala bych vyprávět třeba o někom kdo taky nepoužívá deodorant a voňavku a že to je opravdu nepříjemné kór ve vedrech a podle mě se chytne za nos a dojde jí to. Nebo jako mělo by to ji to dojít ![]()
Tak jí dej jako dárek nějaký deodorant. Jen tak. Řekni, žes jí chtěla udělat nějakou malou radost, že to měli v akci 1+1 zdarma, že ty ho používáš a je super, tak ať zkusí, klidně ať si to nechá v práci a každé ráno se s tím stříkne, že budeš mít hned lepší den, že tu vůni miluješ. ![]()
@kulíšek_s_bambulí to nevim ale kdo nepoužívá.. myslím ze každá má něco v kabelce a krom ní, nikdo tolik nesmrdí. Ona se tam zná více s lidima a nerada bych na někoho řekla jen tak, že ta nic nepoužívá a ona se dá do řeči.. ona se neštítí ničeho.
Prostě jí to mezi 4 očima nějak s citem řekni.
"Promiň Maruš, nechci dělat zle ani Ti ublížit, ale jsi opravdu hodně cítit potem je to nepříjemný, určitě to cítí i ostatní, jsi fajn baba nemáš zapotřebí být za čuňku on Ti to nikdo neřekne, ale není nutný být objektem pomluv a tak ![]()
Příspěvek upraven 29.07.22 v 20:19
Spíš, než deodorant by se kolegyni mělo doporučit se pravidelně mýt a měnit si oblečení.
Ona chodí celkově neupravená, mastné neučesané vlasy..ale to mi nevadí, když nemá vši nebo blechy..
@pocker píše:
Ahoj holky, v práci vedle mě pracuje kolegyně která páchne potem a to celou směnu. V pátek je to nejhorší, protože celý týden je v jednom spoceném pracovním oblečení. Dnes už mi bylo fakt zle, ona se potila od rána a to nebylo nějaké velké vedro..
Nepoužívá deodorant, voňavku, nic.. Jak ji říct, aby s tím něco dělala, nechci ji nějak urazit.
Neměla někdy covid? U nás v práci máme jednu silnější, mladou holčinu, která má taky tenhle problém a všem nám tvrdí že ona určitě nesmrdí (sice nějakou voňavku používá, ale jako obézní asi málo) a tvrdí že ona nic necítí. Což tam víme všichni že nemá po covidu čich.
@bigl píše:
Tak jí dej jako dárek nějaký deodorant.
to mi připomnělo knihu Otec prasátek a Nobyho Nóblhócha ![]()
„Mně vždycky dávaj sůl do koupele," postěžoval si Noby, „a mýdlo a pěnu do koupele a rostlinný přísady do koupele a tuny různejch věcí do koupele, a já nemám ani šajna proč, protože já se skoro vůbec nekoupu. Člověk by si myslel, že jim to dojde, co říkáš?“
moje zkušenost je, že je potřeba to říct dotyčnému narovinu. ono přeci jenom člověk sám sebe tolik necítí a ne každý se zamyslí nad tím, jestli už svým zápachem náhodou nezačal obtěžovat okolí
ale tedy diskrétně, ne před celým pracovním kolektivem.
Znám. Taky máme skunka. Nejhorší bylo, když nosila nátělník a neoholené podpaží. Tak to se jí taktně naznačilo. U nás se drží na společné oslavy narozenin. Takže něco na vonění se dá k narozeninám. Mimo jiné.
Ale nemám pocit, že by to používala. Taky nosí několik dní stejné věci.
@krajta píše:
Neměla někdy covid? U nás v práci máme jednu silnější, mladou holčinu, která má taky tenhle problém a všem nám tvrdí že ona určitě nesmrdí (sice nějakou voňavku používá, ale jako obézní asi málo) a tvrdí že ona nic necítí. Což tam víme všichni že nemá po covidu čich.
takoví smradlavci bohužel existovali i dávno před covidem
@mado píše:
Spíš, než deodorant by se kolegyni mělo doporučit se pravidelně mýt a měnit si oblečení.
Přesně tak… vedle v kanceláři řešili stejný problém s kolegou (mužem)… naznačování a významné otevírání okna v jeho přítomnosti nepomáhalo, tak mu to nakonec řekli na rovinu a on to pořešil tím, že na sebe začal lít „voňavky“ ve velkém… což je výsledek, který fakt nikomu nepřeju…
@pocker píše:
@kulíšek_s_bambulí to nevim ale kdo nepoužívá.. myslím ze každá má něco v kabelce a krom ní, nikdo tolik nesmrdí. Ona se tam zná více s lidima a nerada bych na někoho řekla jen tak, že ta nic nepoužívá a ona se dá do řeči.. ona se neštítí ničeho.
Rozumím ale tak mě napadlo co kdyby sis prostě někoho vymyslela.
Já vím že to zní blbě ale třeba si s ní začni tak nějak povídat a mezi řečí prohoď že třeba nějaký kolega v bývalé práci nebo klidně učitel ve škole nebo spolužák nepoužíval deodorant nebo parfém a že v létě to bylo úplně hrozné a že nikdo nevěděl jak mu to říct a že to byla fakt blbá situace
zkrátka si zahrát trochu na pohádkářku
![]()