Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pokud si nepracovala, materskou mit proste nebudes
materska je davka, ktera je nahradou mzdy, proste tim, ze chodis do prace si „sporis“ i kdyz je to silne slovo, na materskou
je to tak, jak píše jizvíková
mmch jde to ještě stále, že když si matka požádá, doplatí ji mateřskou do výše rodičovského příspěvku? dřív to šlo, nevím, zda to jde pořád a zda to půjde i v příštím roce.?
no o tyhle zmene jsem nikde neslysela, jestli budou doplacet, jak znam nas setrici stat, tak bych tomu ani moc nedala
me staci ze prijdu o 3000 na matersky…
Ode dne porodu budeš mít rodičovský příspěvek do 21 měsíců 7600 Kč a pak bez možnosti volby tu pomalou variantu 3800 Kč. Musíš o něj požádat na sociálce. Na mateřskou dovolenou nárok nemáš. To je současný stav, nevím, jestli od ledna nedochází k nějaké změně, ale v rodičovských příspěvcích snad ne.
no ja myslim ze rodicak si vybirat nemuze, ze je to ta varianta 4 roky 3800kc
na ctyri roky ale neni celo dobu 3800kc..do 21 mesicu je 7600 a teprve pote 3800
Vzhledem k tomu ze zakladatelka nikdy nepracovala,nema si tedy z ceho vypocitat materskou,takze od narozeni ditete bude brat ctyrletou variantu.
jizvíková: Ale ta 4 letá varianta je tak, jak psala marin: 21 měsíců 7600 a zbytek už do těch 4 let věku dítěte 3800.
Tak Taminka je rychlejší jak já ![]()
no ja vim, jen jsem to blbe napsala, to jsou ty teho hormoy
jsem jak zpomalenej film ![]()
Dekuji holky za odpovedi.No alespon neco,ten rodicovsky prispevek.Uz jsem se zalekla,ze mi nedaji vubec nic.H.
já jsem měla na mysli tohle:
Pokud bude Vaše peněžitá pomoc v mateřství nižší než je výše rodičovského příspěvku, budete mít od narození dítěte nárok na dorovnání této dávky do 7600 Kč měsíčně. Žádost o rodičovský příspěvek (respektive o dorovnání peněžité pomoci v mateřství do výše rodičovského příspěvku) podejte na předepsaném tiskopisu u úřadu státní sociální podpory příslušného úřadu práce v místě trvalého bydliště
vloženo z:
http://www.aperio.cz/…/dotaz.shtml?…
ale je to z roku 2008, tak nevím, jestli to bude platit i příští rok.
to jsem nenašla ![]()
Ahoj vsem.Zajimalo by me, kolik je vlastne nejnizsi materska? Pokud jsem nikdy nepracovala a jsem tehotna, nemuzu si to tedy spocitat z zadne predesle mzdy. Kolik tedy budu pobirat, vi nekdo presne nebo priblizne?Dekuju,Hana.