Kolik jste poslali na humanitární účely?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22152
2.3.22 12:57

Ono když si pěkně napakuješ auto a po pár kilometrech zjistíš, že cesta je rozbombardovaná, jsou tam zátarasy a barikády, vlaky tam taky nejezdí, tak si ráda, že vezmeš dítě na ruku, batoh s jidlem a dekou na záda a jdeš, jediná tvá starost je, aby tě po cestě žádná střela nezabila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 13:07

Já peníze neposílám, nejsem přesvědčena, že se dostanou tam kde je potřeba. Vedle v baráku je paní s dětma z Ukrajiny, těm jsem nakoupila a sehnala co je potřeba. Zajistila náplasti, obvazový materiál, betadine masti,… pro kluka, který jede bojovat, aby tam nejel s prázdným autem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.22 13:18

Anonym kvůli práci. Neposlala jsem nic a ani nepošlu, pomůžu osobně, či něco zaplatím konkrétním lidem.
Charitativní organizace nepodporuji, moje matka v jedné takové velmi známé firmě pracuje, plus znám osobně lidi na vysokých pozicích v ostatních podobných firmách. A nebudu přispívat vedení takových společnosti na „pracovní“ wellness víkendy v čtyřhvězdičkových hotelech. Neříkám že nepomáhají, ale chci aby moje peníze šli na onu věc celé, ne jen jejich část. Asi tak.

• Citovat
  • Upravit
17307
2.3.22 13:48

Nepřispěl jsem nic. Ale až to skončí, koupím tam nějaké rozbité činžáky a pár jich zaměstnám při obnově vlastních domovů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.3.22 13:54
@Nicole 1234 píše:
Tak za mě lepší než mít před sebou x let války. Covid sice znamenal nějake opatření, ale nijak jsem netrpěla.

Vám nevadilo, že bylo omezeno setkávání s blízkými členy rodiny a kamarády? Že děti nemohly část roku chodit do školy, a když už, tak se dusily v rouškách? Že vláda proti sobě postavila očkované a neočkované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15938
2.3.22 14:11
@Ip man píše:
Vám nevadilo, že bylo omezeno setkávání s blízkými členy rodiny a kamarády? Že děti nemohly část roku chodit do školy, a když už, tak se dusily v rouškách? Že vláda proti sobě postavila očkované a neočkované?

Mně vadilo, že se členové rodin setkávali, roznášeli covid a pak na ecmo umírali. To stálo dost prostředků, které mohly jít na léčbu lidem, kteří za svoje zdravotní problémy nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
2.3.22 14:20
@Enicka píše:
@Dani65 Ano taky máme doma pejska a byla bych vděčná, kdyby se nám o něho někdo postaral.
:hug: I to zvířátko je živý tvor a přítel rodiny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.3.22 14:40
@Zumpa píše:
Mně vadilo, že se členové rodin setkávali, roznášeli covid a pak na ecmo umírali. To stálo dost prostředků, které mohly jít na léčbu lidem, kteří za svoje zdravotní problémy nemohou.

Takže byste navrhla totální lockdown? Nebo myslíte, že hlavně staří lidé netrpěli absencí kontaktů se svými blízkými? Média strašila tak moc, že leckde staří lidé několik měsíců prakticky nevycházeli z bytu, aby nechytli kovid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
2.3.22 15:05
@Anna766 píše:
Však to není povinnost něco dát. Každý podle svého uvážení, podle možností a když nic, no tak nic, máme svobodnou volbu i nepomoct.Ale proč mám pocit že některý lidi závidí i pomoc, solidaritu? Válku těm lidem určitě nezávidí nikdo že?

Určitě není povinnost nic dát. A taky někdo dá 1000 Kč a dá v poměru ke svým příjmům víc, než jiný, co dá 10 000 Kč.
Mně nevadí, že někdo nedává nebo nepomáhá, protože je v situaci, že si to nemůže dovolit. Vadí mi, že někdo, kdo nedá nic, tu pomoc a podporu druhých ještě kritizuje. To je podle mě vrchol nechutnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
2.3.22 19:52

Dceřina kamarádka dneska dostala dvě kočičky plemene sphynx od rodiny své kolegyně, která přijela z Ukrajiny a zatím nemají ubytování, kde by své kočičky mohli mít u sebe, o víkendu ke mně jedna z nich, ale možná i obě připutují. Obě možná proto, že holčina má doma sama jednu sphynxku a čivavu a uvidí, jak se budou zvířátka snášet. Moje kočičandy jsou už starší, klidné a nováček je nerozhodí, spíš budou mít radost, že je jich víc, už jsem koupila spešl krmivo pro sphynxe a těm svým udělala přednášku na téma, chovejte se slušně, budete mít návštěvu.. Rodině jsem poslala multivitamíny a džusy, anžto jsme dnes byli i v Kauflandu. A mám radost, že děti budou vědět, že jejich mazlíčkům nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.3.22 20:06
@mado píše:
@Matt 02 jasně, však to taky nebylo myšleno na tebe. Ty jsi kluk, co to má v hlavě srovnané, to už se ví ;)
Ale děje se něco, co nám tak blízko nebylo 80 let, něco lidsky nepředstavitelného, co nikdo nechtěl zažít. Priority se mění na to, přežít, zachránit si holý život.Ženská se dvěma dětma a jedním batohem šla asi 40 kilometrů pěšky, silnice rozbombardovaná, šla to s dětma dva dny, spaly venku na posedu. Pak došla do frekventovanejšího místa a nasedla k cizímu chlapovi do náklaďáku, protože už nemohla, ten je zavezl blíž k hranicím, pak zase šly, potom našly nádraží, odkud jel vlak, ovšem v noci, bylo tam množství lidí, ale při čekání nemohlo být žádné světlo, děti plakaly, narvane nádraží i peron, když nějaký vlak přijel, tak žádné kufry, i v policich na zavazadla byly děti, kufry zůstaly na nádraží, dojeli blíž k hranicím, pak zas šly, tam už bylo stanoviště s jidlem, vodou a lékařskou pomocí, pak čekaly ve frontě asi patnact hodin, než došly na hranici, tam je vzal autobus na Slovensko, další dopravce sem, úplně vyřízení, po X hodinách cesty je přivezl včera do našeho města jejich vzdálený příbuzný. Tam není prostor ani síla řešit něco jiného, než holý život.

Jasně já to chápu, je to příšerný. Já i chápu to, pokud tam někdo ta zvířata nechá. Je to pochopitelný, ale opravdu řada lidí tam ta zvířata nechat nechce. A já to naprosto chápu a za mě je dobře, že se myslí i na toto. Že tam přesto všechno, co se tam děje fungují organizace, které pomáhají těm zvířatům, že lidi si pro ně jezdí na hranice a vozí je pryč atd. Už jenom kvůli těm samotným majitelům. Oni v posledních dnech zažili strašné věci a pro spoustu z nich musí být obrovská úleva, pokud budou vědět, že bude postaráno i o jejich zvířata. Pomůže jim to psychicky. Tohle pochopí jenom někdo, kdo má zvíře jako člena rodiny. Já jim naprosto rozumím, chápu, že někdo ne. Ale i tak je podle mě fajn, že to takto funguje. A vůbec to nemá nic společného s tím, že někdo zpochybňuje jak vážně a děsivé to tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
2.3.22 20:06
@mado píše:
Ono když si pěkně napakuješ auto a po pár kilometrech zjistíš, že cesta je rozbombardovaná, jsou tam zátarasy a barikády, vlaky tam taky nejezdí, tak si ráda, že vezmeš dítě na ruku, batoh s jidlem a dekou na záda a jdeš, jediná tvá starost je, aby tě po cestě žádná střela nezabila.

Tak vezmu klidně i na vodítko toho psa…protože třeba to je ten jediný způsob, jak rozptýlit své dítě, které psa miluje a kterému, když už se mu tak moc zhroutil svět, to aspoň trochu pomůže zachovat něco hezkého. Když už je všechno natolik v pr.deli, tak aspoň to zachumlani do psího kožíšku tu situaci dítěti trochu ulehčí.
Já chápu co chcete říct…ale jste zbytečně moc striktní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
2.3.22 20:15
@kruel píše:
Tak vezmu klidně i na vodítko toho psa…protože třeba to je ten jediný způsob, jak rozptýlit své dítě, které psa miluje a kterému, když už se mu tak moc zhroutil svět, to aspoň trochu pomůže zachovat něco hezkého. Když už je všechno natolik v pr.deli, tak aspoň to zachumlani do psího kožíšku tu situaci dítěti trochu ulehčí.

Přesně tak. ja taky chápu, co tím chtějí říct, ale každý to má jinak. Mám malé sourozence, už to bude skoro dva roky, co nám umřel, máme psy dva. Přesto na něj pořád myslí. Prvních půl roku se probouzeli s pláčem, jestli mu není v nebicku zima atd. Bylo jim vysvětleno, že byl starý nemocný, že už ho nic nebolí (byl starý a umřel sám) a přesto to nás všechny vzalo, je taky. A nedovedu si představit, že jim někdo bude vysvětlovat, bez toho, aby se aspoň pokusil vzít psa s sebou, že tam ten milovaný pes musí zůstat. To prostě vysvětlit nejde, kór po takovém traumatickém zážitku, to je prostě další slupka na psychiku, pro menší děti obzvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
2.3.22 20:16

Já si nějak nedokážu představit, že by někdo měl doma třeba 10 let kočku nebo psa a jen tak ho tam nechal. Samozřejmě, že kdybych si měla vybrat zda dítě nebo zvíře, tak beru dítě. Ale věřím, že ta chvilička na to připravit si přepravku pro zvíře (nebo vodítko) by se určitě našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149489
2.3.22 20:21
@kruel píše:

My už se tu doma bavili, tak jako coby kdyby, kam bychom šli kdyby válka přišla k nám, nemáme tu metro ani kryt nějaký, tak jsme všichni nějak svorně si řekli že vezmem věci, jídlo, děti a psa a mastíme do lesů, kterých je tedy tady dokola všude plno.Ani na chvíli nás nenapadlo že bychom tu naši čubu nechali napospas osudu. Samozřejmě že je to jen co by kdyby a válka je drsná, zlá. Tak jaktože se to řeší, že sem přes hranice s těmi lidmi ta zvířata jdou, když je to tak nesmyslné a nemožné, jak se nám tu tvrdí? Asi těm lidem záleží na tom, ty psy a já nevím co, vzít sebou při útěku.

Příspěvek upraven 02.03.22 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová