Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kaja00 píše:
@Hobitka přesně, já tedy bundu beru jen teď, pod cca ty 3 stupně, ale v 5 stupních jsem ještě měla tílko, tričko a na to mikinuA až dnes jsem oblékla dlouhé kalhoty, doteď jsem měla 3/4 a k tomu delší ponožky, který mi stejně padaly
Myslíš doteď v těch 0 - -5?
Nevím, u nás je strašná kosa. Se psem chodím v triku a v zimní bundě, případně triko, mikina a zimní vesta, ale nesmí být hodně větrno. Mít na sobě 3/4, tak umřu ![]()
@Ice79 píše:
Sport v -10st.?? Na tom není nic zdravého, proboha. Jinak v rozumných teplotách v zimě to jistí merino a funkční materiály.
A co s tím má co společného zdraví?
ale pes se musí venčit, kůň se musí jezdit, lyžovat v 0 se taky moc nedá, na bruslení je taky často dost pod 0.
Tak ja mam asi 3bundy na zimu ciste jako bundy, pak asi 7 kabatu na zimu, 3 bundy na jaro, 3kabaty na jaro, na leto mam snad 2lehke bundicky spise na sport. Zimni boty asi 7paru na zimu a celkove kolem 45paru
![]()
@lektorka píše:
Kolik mate paru bot na zimu a na.jaro atd..?
A bund?
Ja mam jedny na zimu, 3 na leto, 2 boty na jaro a podzim.
Bundu na zimu 1 a to uz 3 roky tu stejnou.Jsem skromna a manzel by ani vice netoleroval, setrime na domek…
Dobrá diskuze:-)
Zima - 2× kozačky - mívala jsem jedny, ale je lepší je střídat. Ony si každé boty potřebují odpočinout. Pak i déle vydrží.
léto - 3× balerínky, 2× lodičky,
ostatní- 1× pětiprsťáky, 1× pohorky, 2× běžecké boty, 2× plátěnky (na zahradu), 1× sandále a 1× bačkory.
Takže celkem 15 párů. Ale běžecké boty a plátěnky už příští rok zkrouhnu na 1 pár od každého. Preferuji kvalitu nad kvantitou, takže mám bot sice relativně málo, ale opravdu dobrých. A spíše boty opravuju, než abych kupovala nové.
Bundy
Zima- 1× kabát, 1× bunda na lyže
Jaro/Podzim - 1× kabátek, 1× pršiplášť, 1× tenká bundička
Léto - 1× běžecká bundička, 1× cyklistická, 1× nepromokavá do hor,
Nejnovější z toho je ten pršiplášť- ten mám dva roky. Nerada nakupuju oblečení.
@Nimie píše:
Aha, v tom bude ten rozdíljá mluvím o situaci sněží/fouká a venku -10
i když je pravda, že je mi občas příjemnější i do té 0 si vzít triko a zimní bundu i na klidnější procházku než se nabalovat do několika vrstev.
No, a prave, kdyz je min a fouka, tak si vezmu tu pertexku. Pod -10 nebeham, ale bezkovala jsem i v -28 (muj nejvetsi extrem, nizsi teplotu jsem nezazila, a i tohle bylo za polarnim kruhem). V Krkonosich v -18 jsem si ovsem na hrebenech jako blbe nezkusene strevo uhnala omrzliny v rukavicich od Vietnamcu…
@Nimie Já jsem toho pořídila asi méně, nějak nemám přehled. Do obchodu vyloženě jen na oblečení jezdíme tak 2-3× ročně, jinak objednáme hromadně třeba h&m. Nenakupuji nijak často. Teď jsou přednější Vánoce a narozeniny dcery, to lítají částky, že chuť na novou bundu mě přejde. Za rok to zas třeba bude jiné. Novou bundu budu potřebovat určitě.
@Moise U mě z XXS/XS na S/M. Po dětech se chystám na tom zapracovat a zas šatník obměnit ![]()
@Hobitka píše:
No, a prave, kdyz je min a fouka, tak si vezmu tu pertexku. Pod -10 nebeham, ale bezkovala jsem i v -28 (muj nejvetsi extrem, nizsi teplotu jsem nezazila, a i tohle bylo za polarnim kruhem). V Krkonosich v -18 jsem si ovsem na hrebenech jako blbe nezkusene strevo uhnala omrzliny v rukavicich od Vietnamcu…
Zajímavé
no, já mrznu všude
polární kruh je kapitola sama pro sebe, tam jsme byli v 5 stupních a hořce jsem litovala, že jsem si tu zimní bundu nevzala ![]()
@kacka52 píše:
@Nimie Já jsem toho pořídila asi méně, nějak nemám přehled.
Tak to nechápu, že máš ještě co nosit ![]()
@Nimie Někdo by řekl, že toho mám zoufale málo, někdo, že příliš. Toho, co bych vyloženě nenosila, tolik není. Teď už nakupuji s rozmyslem. Momentálně hoří jen kalhoty, ty potřebuji. Ale budu se nadále zvětšovat, takže s koupí váhám. Já mám problém i v tom, že jdu do krámu s cílem něco koupit a odcházím s prázdnou, protože se mi nic nelíbí.
@kacka52 Ja zas chodim do kramu s presnou predstavou, co chci koupit, a odchazim s prazdnou, protoze takovy kus obleceni patrne jeste nikdo nenavrhl (dodnes si pamatuju, jak jsem okolo 20 touzila po oranzovo-cernych prouzkovanych manzestracich do zvonu - nemeli, no verili byste tomu
?)
@kacka52 to mám taky, nebo líbí, ale na mě to nesedí, takže kupuju minimálně a vyhazuju minimálně - jednak to leze do peněz zbytečně (zvlášť takové věci jako bundy) a jednak pak stejně mám problém najít to, co mi sedne dobře.
@Hobitka píše:
@kacka52 Ja zas chodim do kramu s presnou predstavou, co chci koupit, a odchazim s prazdnou, protoze takovy kus obleceni patrne jeste nikdo nenavrhl (dodnes si pamatuju, jak jsem okolo 20 touzila po oranzovo-cernych prouzkovanych manzestracich do zvonu - nemeli, no verili byste tomu?)
No teda, to je ale nekvalitní obchod!
![]()
@Nimie Já třeba nemám ráda infantilní nápisy, mickey a minnie mouse, co teď letí, naopak mám ráda obyčejné věci bez obrázků i nápisů. Dříve problém sehnat, teď už ny a h&m mají. Bundy se mi nelíbí ty buřtové, taky docela letí. Nejčastěji mám věci z h&m, ale tam mají občas tak zvláštní střihy. Krátké/široké triko třeba, to nevím komu sluší. Mně určitě ne ![]()
@Hobitka To je výzva pro tebe, stát se módní návrhářkou a obohatit módu o netradiční kousky
90. léta se vrací, zvonáče zas budou v kurzu
@WERISKA píše:
a když na tu druhou nemá? co je na tom nechutného? Dá vše co má dětem…Jak nechutné? nechápu?
Bunda ani kabát nemusí stát tisíce.
@chipsa píše:
No tak samozřejmě když jdeme na zahradu, nebo se dělá práce kolem baráku, tak si vezmeme starší hadry. Ale takovou tu lepší máme jenom jednu a stačí nám
Potom nemáš jen jednu bundu.
@Nimie píše:
Proto mi to visí před tím topením, které jednak můžu regulovat (takže to není to samé jako sušička) a jednak nevím no, asi mám odolné bundy - fakt mezitím nebyl rozdíl. Možná naopak když to schne někde v chladu, tak je ten materiál takový zbytečně tvrdý. Takhle ne
Nejde o chlad, ale pomalé sušení na vzduchu, ne prudké usušení u topení.