Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U soukromníka 3,50! A to mi přišlo dost, no tak to čumím!
Přes pět korun už mi to přijde jako fakt šílenost!
V Lidlu je třeba mají mít snad za 3,20, ale vůbec tam nejsou ![]()
V kauflandu v Kroměříži jsem koupila v sobotu plato 30ks za 99.90Kč. Měli ještě dost. U ostatních obchodů nevím. ![]()
hofka píše:princeznaII píše:To není mrazem, to je novýma podmínkama pro chov. Nedávno to běželo v médiích.
západní čechy, kousek od hranic:
jednota 36,9 za 10 ks
vietamci obvykle 39 za 10 ks
ale viděla jsem i za 60 kc 10 ks u vietnamcuzatim tak nějak byla
i kdyz teda moc tomu nerozumim - nase slipky, kdyz jsme je jeste meli, snasely normalne i v zime kdyz byl mraz
ale byla jsem nakupovat v utery
a to klidne behaly i venku na mraze a po snehu, neomezovali jsme je
V domácích podmínkách je to mrazem a celkově zimou, velkochovy jsou vytápěné a slepice ani neví jestli je léto nebo zima. Je to tím, že ČR přijala nový zákon o větších klecích v drůbežárnách (mnohem ,,luxusnějších,, pro slepice) a nechce podporovat stísněný, klecový chov jiných zemí (Polsko) proto ty vejce nepustí přes hranice…
Jo přesně tak, tchán byl dneska v Holešově v drůbežárně na vajíčka a neměli, rušili chov nebo co. Prý je nějaký nový zákon.
hofka píše:To není mrazem, to je novýma podmínkama pro chov. Nedávno to běželo v médiích.
já teda postřehla jen to svalování na mrazy, o tomhle nic nevím, o co jde? jaký podmínky?
zprávy moc nesleduju
Ahoj, tady Praha - v Globusu 44 Kč za 10 ks a bylo jich tam dost… V Kauflandu jsem kolem nich jen prolítla, ale nějaký tam měli a cena byla myslím podobná ![]()
jo aha, takže u nás je málo slepic, a proto nestíhají snést tolik, na kolik jsme byli z obchodů zvyklí a zatím nemáme odkud dovážet
už to chápu
u nás v penny 40 kč 10 ks,zdá se mi to dost šílený.v pondělí je měli ještě za 29
Já myslím, že se k nám vajca dovážela z Polska, to teď padlo, už se to nesmí. Proto chybí. Snad abych si pořídila slepice…
![]()
princeznaII píše:hofka píše:To není mrazem, to je novýma podmínkama pro chov. Nedávno to běželo v médiích.já teda postřehla jen to svalování na mrazy, o tomhle nic nevím, o co jde? jaký podmínky?
zprávy moc nesleduju
Jak jsem psala mrazy hlavně v domácích podmínkách. Jde o to, že ČR přistoupila na nový zákon upravující chov slepic v klecích (z klecí pochází nejvíce vajec), předtím byli slepice namačkány v malých klecích, pořád snášely vejce a brzy uhynuly na vyčerpání, nemoci atd. Aby se alespoŇ trochu zabránilo tomuto týrání (co si budeme povídat takové množství vajec nelze získat volným eko chovem ikdyž se mi to nelíbí) zvětšily se klece, přibyly napáječky atd. (nevím přesně co musí splňovat ta klec) takže ti co chovali ve starých klecích musí za těžké peníze nakoupit nové (ti co na to nemají prostě končí) a vejce ze zemí kde je starý zákon jsou momentálně stopnutá (nesmí přes hranice)…
vcera jsem videla u nas v Kromerizi na Prioru(obchod Hruska) 10ks za 34,90 ![]()
Kupuju domácí za 3,50, v obchodě jsem je poslední dobou kupovat nemusela, tak aktuální cenu neznám.