Kolik za sebe měsíčně utratíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.1.15 14:56
@Anonymní píše:
Dobrý den ženy, našla jsem podobnou diskuzi, kterou jsem chtěla zakládat a tak obnovuji. V rámci shany o šetření jsem si spočítala kolik za sebe měsíčně utratím-je to dost, až se za to stydím!!! Dost stydím!! Kolik za sebe tak měsíčně utratíte?? A na čem třeba šetříte? A jak?
Mně kalkulačka ukázala 8.000,–!!! Je v tom zahrnuta i zábava - posilovna, večery s kamarádkama. Dovolená a výlety jsou k tomu ještě extra. Je mi z toho smutno, ale neumím si představit, jak to budu redukovat…třeba je to ale běžná částka a tak se ptám, jestli jsem ještě v té normě?? ;)) děkuji za tipy a příspěvky i když to bude asi hodně individuální, tak uvítám tipy jak o sebe pečujete a pochytit inspiraci, že to jde i levně!
Jinak-řasy nosím umělé, nehty mám metodu Shellac-tzn každé 2tÝdny doplnění, obočí barvené a úprava každý tak měsíc, kosmetika, kadeřník tak 1× za 2měsíce, drogerie-používám jen z lékárny-uvítala bych tipy na alternativy-oblečení, doplňky stravy, obědy, kavárna, posilovna..a už to lítá!!! :cert:Promiňte anonym :oops: já se za to vážně stydím

8tis mám měsíčně na jídlo a drogerii pro čtyřčlenou rodinu, z tohodvojčata na plínách :lol: vyloženě za sebe utratím 1000max, spíš o dost míň. Ale chápu tě, v dobách kdy nebyly děti, byli jsme s jen s manželem tak jsem v poho měsíčně utratila celou svou vyplatu což bylo nějakych 27tis (teda i za jidlo atd.)

• Citovat
  • Upravit
16186
13.1.15 14:57
@mojmira píše:
Nejvíc utratím za benzín, to jsou pálky.

já minulý měsíc jezdila Mazdou CX7, a to byl teda tank…13l/100km :poblion: Spotřeba absolutně neúměrná výkonu :cert: Jsem měla pocit, že nedělám nic jiného, jen stojím u stojanu a tankuju :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16279
13.1.15 14:59

Jestli si to můžeš dovolit, odkládáš si měsíčně jiné peníze, máš vyřešené bydlení, tak proč to řešit. Pokud žiješ z měsíce na měsíc a zaskočila by tě rozbitá pračka, tak je to na pováženou. A jestli jen chceš utrácet méně, tak třeba o třetinu to podle mě stáhneš v pohodě.
Já za sebe nikdy moc neutrácela, umělé nehty bych nesnesla, řasy si občas přes léto nechám za pár korun nabarvit kvůli alergii a nemožnosti používat řasenky, vlasy barvím doma a zastřihnu si je klidně taky, kadeřník párkrát do roka, místo posilovny chodím běhat. Za co utrácím jsou kvalitní krémy, dobré boty na běhání a funkční oblečení, a taky dost za různé potřeby na tvoření (barvy na textil a sklo apod.). S manželem máme každý 3000 měsíčně pro sebe, a z toho si v pohodě platím telefon, kafe venku a veškeré služby, dárky ostatním a všechno pro sebe, většinou z toho kupuju i něco dítěti nebo do domácnosti.
Zkus si ujasnit, proč se stydíš a co chceš změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
@KackaDoup píše:
http://www.fler.cz/zbozi?…

to jsou mi věci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328

@KackaDoup trestné ne, jen mi přijde trošku trapná ta na emiminu všudepřítomná nutnost upozorňovat, jak někdo utrácí, když jiný by s tímtéž dokázal zázraky a ještě ušetřil na Hradčany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.15 15:00

Já si myslím, že utratím za sebe tak v průměru 1000 - 2000 Kč. Ale já mám levný provoz :lol: Nevidím nic špatného na tom, utratit za sebe klidně desítku, když si na to člověk vydělá nebo se dobře vdá :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515

Zakladatelko, pokud na to máš, tak se nestresuj ne? Jinak já jsem na mateřské, splácíme hypotéku, takže na vyskakování to fakt není. Nicméně každý měsíc chodím na gelovky ( 350 kč ) a cca jednou za 5-6 týdnů ke kadeřnici do minulého měsíce jsem měla prodloužené vlasy, takže to bylo od 500 - 2000 ( podle toho, jestli mi to posunovali, nebo jen dobarvovali) no a jednou za měsíc se chodím večer pobavit. Dokud jsem byla bezdětná, tak to bylo mnohem víc, teď si oblečení vesměs nekupuji, jen to, co opravdu potřebuji a z kosmetiky používám jen základ. Moc se nemaluji a používám supermarketovou kosmetiku, takže bych řekla, že měsíčně za sebe utratím v průměru tak 2000 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
@Peprminta píše:
@KackaDoup trestné ne, jen mi přijde trošku trapná ta na emiminu všudepřítomná nutnost upozorňovat, jak někdo utrácí, když jiný by s tímtéž dokázal zázraky a ještě ušetřil na Hradčany.

mohla by jsi to napsat i tem dalsim co to tak napsaly? proc jdes po me? chtela rady, protoze ji to patrne trapi a ty jsem ji dala…dej me s tim uz pokoj, ja ji to nezavidim, naopak ji to maximalne preji, paklize je bez zavazku a muze si to dovolit…

Příspěvek upraven 13.01.15 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
6942

Záleží na příjmech, když máš, tak si utrácej, jak je libo ;)
Já měsíčně tak 100,– za cvičení a asi 50,– za zákusky po kontrole u dr. U kadeřnice nechám tak jednou až dvakrát ročně asi 300,–. Až bude teplo, budou zase hrozit obídky v hospodě na zahrádce, ale takhle v zimě mě jiné výdaje jakože vyloženě za sebe nenapadají… když jdu výjimečně s někým na kávu nebo oběd, většinou neplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024

Ciste za sebe v prumeru tak 4-5tisic za mesic, pocitam ale i mhd, kaficka, kadernika, zabavu, vinecko s kamaradkama, obleceni…
Manzel za sebe utrati mnohem min. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.15 15:02
  • Citovat
  • Upravit
1210

Já za sebe snad nic. Jednou za čas barvu na vlasy, jinak mamka je kadeřnice, takže to mám zadáčo :) Sice jsem si řekla, že letos začnu chodit pravidelně na kosmetiku, ale ještě jsem se po žádné nedívala. Do kaváren ani posiloven nechodím. Tak dvakrát za rok se vydám nakoupit nové hadry a boty, cca 2000 - 3000.- tam nechám. Jinak, co jdu většinou do obchodu, tak nakoupím oblečení dětem.
Když jsem byla mladší (a bezdětná), tak to více lítalo - oblečení, boty, knížky, CD, kafíčka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024

Mam v tom i telefon a balicek kabelovky, s myma programama, makeup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.15 15:03

Když jsem neměla syna, kupovala jsem si hodně věcí. Kupovala jsem si kosmetiku Chanel a Lancome, každý měsíc kosmetička a kadeřnice, 2× měsíčně pedikúra, každý týden manikúra, když jsem chtěla, jen tak jsem si koupila tablet, kabelku od Michaela Korse, mám dva iPhony, jen tak. Celý život jsem dřela jak mezek a nic jsem z toho neměla. Pak jsem se odstěhovala do zahraničí, začla vydělávat velké peníze, splatila si dluhy a začla si užívat. Pak jsem začla šetřit na miminko. Pořád si kupuju značkové věci, ale už ne tak často.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.15 15:04

@alli_li no a vidíš, tampony jsem nezapočítala :) :cert:!! @KackaDoup nemáš prosím odkaz na tu kosmetiku? @maca24 právěže jsem na rodičovské dovolené-pracuji zatím jen částečný úvazek.

Mě to trápí vnitřně :mrgreen:. Min 8.000,–!!! Za měsíc prošustruji JEN za sebe!! To je hrozný-nemá to ani trvalý efekt, nikomu tím nic nepřináším, jen sama sobě. Si říkám, že jsem sobec a absolutně neumím hospodařit! Když si vezmu jen to, kolik jiných věcí, těch „hmotných“,bych za pár měsíců měla… Řešit bych to nemusela, finance na to máme, jen ráda bych zkusila na sobe víc šetřit a najít NĚCO, čím například nahradím tu proceduru v kosmeťáku apod.

Zvládáte tedy sami i barvení obočí? A kde/jakou kupujete barvu prosím?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák