Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Cuddy vždyť to není žádná závratna částka, pro sebe 10tis a auto za 500tis to jeste není žádná zlatokopka, ale průměrná žena ne? Dobry nový Auto za 500tis v dnešní době není žádný luxus. I obyčejná nova octavia v základu stojí 750tis, aby nebyla úplně v základu
. Tím nechci říct, ze je to nezbytné nutné mít, ale luxus v dnešní dobe znamená mít, mnohem vic.
Já půjdu proti proudu - podle mě žena v domácnosti nebo na rodičovské nepotřebuje rozhodně víc než chlap. U nás ten systém „kapesného“ funguje, manžel ho rozfrcá, a mně zbývá (ale je fakt, že umělé nehty nemám, holím se sama, a místo fitka si jednou za rok koupím nové boty na běhání).
@newlife99 poslední věta je top ![]()
Osobne bych ji teda zadny prsa ani auto za pul mile nekoupila, jako sorry, at ji to koupi ten frajer, za kterym behala. Nebo at si na to vydělá, aspon pozná, ze na chleba se vydělává tezko, natož na tyhle voloviny.
A k dotazu, holky opravdu potřebuji trochu vic, vsechny krémy, sminky, kabelky a boty neco stoji. Ja pred materskou utratila za sebe dost, po zaplacení auta a casti hypo mi zbývalo pres dvacet, bylo na me zda to usetrim (nikdy) nebo utratim (vzdycky). Ale bylo v tom vse - holcici veci, ale i obědy v praci, sem tam nejakej malej nakup domu atd. Ted na rodicaku jaksi kupuju nutrilon a pliny ![]()
@Tóňa2 píše:Chlapi to na ženský zkoušej různě, ale tento druh „seznamovacího inzerátu“ mi přijde vskutku originální.
Dovolená 100, vánoce 50, výlety 20?![]()
Bohužel vím, že je spousta žen, které na podobné řečí nalítnou.
@Gweopanda Pravda, auto za 500tis neni zadny luxus, ale presto ho tak 90% lidi v jejim veku nema. Ono k tomu „luxusu“ se chce postupne dopracovat a pokud to chce zvladnout zakladatelka svoji praci, tak patrne teprve pozna, ze no neni nic snadneho.
Proč by nemohla jít pracovat? To nesnáším - jak si chlap musí usurpovat ženskou, práce je taky důležitá… když chce pracovat, tak ať pracuje, v čem je problém… od 14 s chlapem od 18 matka, nedivím se, že jí to leze na mozek… a seznamka dobrá ![]()
No hlavně si myslím, že pokud chlap bude trvat na tom, aby ženská byla stále doma, tak za chvíli nebudou mít společné žádné téma, žena uteče za jiným stejně. A peníze dodané manželem stejně nepomůžou ![]()
@Halibar problém je asi v tom že by nebyl doma servis, nemohli by trávit měsíc v cizině.. ![]()
@zrcadlo píše:
Já půjdu proti proudu - podle mě žena v domácnosti nebo na rodičovské nepotřebuje rozhodně víc než chlap. U nás ten systém „kapesného“ funguje, manžel ho rozfrcá, a mně zbývá (ale je fakt, že umělé nehty nemám, holím se sama, a místo fitka si jednou za rok koupím nové boty na běhání).
a na to jsi přišla jak? Snad je jedno, jestli je žena v domácnosti nebo není… potřeby jako žena má snad stále stejné… nebo tím chceš říct, že když nechodí do práce, nepotřebuje být hezká, upravená, pěkně oblečená a stačí jí méně?
@Regina Hero píše:
a na to jsi přišla jak? Snad je jedno, jestli je žena v domácnosti nebo není… potřeby jako žena má snad stále stejné… nebo tím chceš říct, že když nechodí do práce, nepotřebuje být hezká, upravená, pěkně oblečená a stačí jí méně?
Musím se přidat, když je žena v domácnosti, nemá takové výdaje, jako když chodí do práce, samozřejmě kadeřnice a podobné služby potřebuje, ale určitě nemá ostatní výdaje spojené se zaměstnáním.
@hrdas píše:
Musím se přidat, když je žena v domácnosti, nemá takové výdaje, jako když chodí do práce, samozřejmě kadeřnice a podobné služby potřebuje, ale určitě nemá ostatní výdaje spojené se zaměstnáním.
a jaké to jsou ostatní výdaje spojené se zaměstnáním?
Nejde o to, že bych jí bránil v práci. V tom jsem jí vždy podporoval, stejně jako v koníčcích a podobně, alespoň si to myslím. Půl roku jsme pracovali spolu a dříve mi také pomáhala. Máme malé děti, které jsou na ní závislé a ona je závislá na nich. To se musí změnit, ale pokud by trávila 12h cestováním a prací, tak ať raději dělá něco pro zábavu. Šlo mi o to porovnání, kolik toho holka potřebuje a o implantáty. Otevřelo mi to oči. Nechápal jsem proč prsa, protože i teď je velice sexy. Líbí se všem. Problém byl v tom, že jsme se na sebe totálně upnuly a udělali si ponorku. Okolí jsme neposlouchaly a došlo to až do této fáze. Všechno se to postupně měnilo a nebýt nevěry, myslím si, došli bychom k tomu také, ale v klidu a pomaleji.
Pracoval spolu jsme brali jako rozumné, finančně, ale i organizačně (děti). Teď víme, že to nejde. Tvrdá životní lekce.
@Regina Hero píše:
a jaké to jsou ostatní výdaje spojené se zaměstnáním?
Podle toho, kde se pracuje, já osobně mám větší výdaje s oblečením, když jsem byla doma s dětmi, nepotřebovala jsem nákladné oblečení, přitom si myslím, že se dá vkusně obléci i bez značek. Dopravné, zcela jistě teď více chodím ke kadeřnici. Podotýkám, že je jasný, podle toho, jakou profesi dělá. Taky další vzdělávání např. Ale určitě když jsem byla doma, spotřebu jsem měla na svou osobu menší.
@newlife99 a teda ještě jedna vec - pises, ze prsa jsou v hodnotě vašeho auta, tzn ted jezdíte autem za 70tis? A paní chce auto za 500?
to bych ji teda asi uvedla do reality ![]()